"ЗА" хр. добавки и дали съдържанието на опаковката отговаря на съдържанието в действителност

20.12.10
21:30

Здравейте драги съфорумци, ползващи и неползващи хранителни добавки (или по-конкретно в тази тема, витамини).
Неотдавна съобщиха, че витамините на Центрум имат съдържание на ГМО и бяха изтеглени от аптеките.
Тъй като аз самия искам да си купя витамини (мисля да са Anavite) си зададох един въпрос (след спор) и просто реших да го задам/коментирам тук:
Става въпрос за това, кое ни кара да сме 100% сигурни, че реално това, което купуваме отговаря на етикета си?
В крайна сметка това е една огромна индустрия и смятам ще се съгласите, че основен движещ механизъм са парите и печалбите за фирмата(те) производител/и, а не толкова нашето здраве.
Аз лично ползвам добавки всякакви и сляпо вярвам и се надявам, че “доказаните”  марки се стремят да ни предоставят това, за което сме си платили.
Но кое ни кара да сме толкова сигурни, че техните намерения са същите? Все пак и наркотиците (например) са забранени, но Америка е един от най-големите й консуматори (давам нея за пример, тъй като се води, че там мерките са затегнати до максимум, а едни от най-добрите марки за хранителни добавки са Американските и т.н. ) ?

П.С: Темата, която пускам е по повод един спор между мен и приятел. Той е на мнение, че всичко е пари и никой не се интересува от теб и че всичко е лъжи и реклама (не говоря само такава по телевизия, списания и т.н. , а дори платени мнения по форумите, да не говорим за не безизвестния сайт bodybuilding . com ) . Аз лично съм напълно съгласен с него от една страна, но от друга не съм и въпреки това, не знам как бих могъл да го убедя в противното.
Може би вие ще ми помогнете?

Извинявам се предварително, ако темата ви се струва глупава, или дискутирана преди това.

Поздрави,
Драго

20.12.10
21:45

За най-сигурно си караш само на храна и готово. Няма какво да го мислиш,толкова.
Или имаш доверие в добавки(като мен) и ползваш, или нямаш доверие - и не ползваш. Това е

Това е спор, валиден за всяка област, в която може да си представим световната конспирация - дали храната е храна, бензинът - бензин, дали балсамът за къдрава коса не е всъщност за суха такава ...

При желание потребителят може (и следва) да провери произход на продукта, който приема, в частност хранителна добавка. Аз съм заложил на 2-3 фирми, за които си направих труда да прочета повече и съм консервативен, що се отнася до това да разнообразявам в изобилието от марки.

20.12.10
23:06

казано от sniperfan на 20.12.10, 21:30:

Става въпрос за това, кое ни кара да сме 100% сигурни, че реално това, което купуваме отговаря на етикета си?

Евентуално някой ИСТИНСКИ сертификат (или изследване от независима лаборатория, което пак не дава 100% сигурност).

Аз лично ползвам добавки всякакви и сляпо вярвам и се надявам, че “доказаните”  марки се стремят да ни предоставят това, за което сме си платили.

Всичко е на доверие! Гаранции няма и никой не ти дава. Понятието ‘доказани’ е безумно разтегливо. Общо взето с появата си всяка марка става ‘световен лидер’ и т.н. щуротии и като се повтори една лъжа 10х и става истина в очите на хората...жалко нали?!

Но кое ни кара да сме толкова сигурни, че техните намерения са същите?

Нищо! Сигурност няма. Има го ‘сляпото доверие’.

П.С: Темата, която пускам е по повод един спор между мен и приятел. Той е на мнение, че всичко е пари и никой не се интересува от теб и че всичко е лъжи и реклама.  Аз лично съм напълно съгласен с него от една страна, но от друга не съм и въпреки това, не знам как бих могъл да го убедя в противното.

Приятелят ти е абсолютно прав за съжаление. Само се надяваш продуктът Х да отговаря на етикета. А това, че се усеща ефект от даден продукт, това далеч не означава, че съдържанието отговаря на етикета.

П.П.: имам доверие само на 1-2 марки, които поне могат да те засипят със сертификати за всеки техен продукт.

10

20.12.10
23:13

Ама айде поне споделяйте марките, та да знаем и ние на къде да се ориентираме :P

20.12.10
23:14

Ако може Стоянчо и Димитър Михайлов да споделят марките, на които имат доверие. За да мога аз и други потребители, които не са използвали много добавки и не са толкова опитни .. да се ориентираме в някоя посока.

P.S Застъпиха ни се мненията с Dique .. явно има голям интерес

Мнението беше редактирано от abcd на 20.12.10 23:15.

Тази тема има друга цел, затова не сме коментирали конкретни марки. Няма смисъл от кой е по-по-най тук.

22.12.10
12:34

не става въпрос да наи наи а за лично мнение
моля споделете личното си мнение

22.12.10
12:50

Сещам се за Tribulus 625 на Optimum nutrition който вдигал нивото на тестостерон чрез ефекта на билката трибулус , и после как една независима лаборатория го изследва с още куп подобни продукти и 4-5 от тях дадоха нулев процент на ключовата съставка в трибулуса която прави цялата работа - някакъв флавоноид или нещо такова незнам как се наричаше , та  си оставаме само на доверие преди да купим нещо и да ровим яко в нета за изследвания , ревюта и какво са споделили използващите го преди нас, така че всеки си решава за себе си.

22.12.10
12:57

мда така беше наистина и аз го следях този случаи
оказа се че в трибулуса на ОН стероидните сапонини са 0.0 % тъи като използвали китаиска суровина
но изследването остана непотвърдено

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1