21.12.10
23:03
Вярно ли е ,че културистите които зимат химия са слаби. Чувал съм изказвания от тима на -”Телата са им изкуствни”, “Рони Колман (примерно) не може да се набере 5 пъти , някой друг не може да прави серия с 100 кила от лег и т.н. Също ми е интересно ако се спре да се взима химия или тренира, тяло увисва ли. Тяло ,направено натурално , ще бъде ли добре излгеждащо на средна възраст (40-50г) при положение ,че не се тренира вече.
Протеина на прах влиза ли под названието ‘химия’.
Извинявам се предварително леко безмислените въпроси =)
21.12.10
23:10
Вярно ли е ,че културистите които зимат химия са слаби. Чувал съм изказвания от тима на -”Телата са им изкуствни”, “Рони Колман (примерно) не може да се набере 5 пъти , някой друг не може да прави серия с 100 кила от лег и т.н. Не може да се обобщи за всички. Рони Колмън например и бил трибоец, така че би могъл да мине за “силен”. Проблемът по-скоро е в нефункционалността на мускулитеСъщо ми е интересно ако се спре да се взима химия или тренира, тяло увисва ли. Тяло ,направено натурално , ще бъде ли добре излгеждащо на средна възраст (40-50г) при положение ,че не се тренира вече. Няма как да се очаква, че след 10-20 години залежаване човек би изглеждал кой знае колко добре, но като цяло би трябвало да изглежда по-добре от нетрениращ в младостта си човек
Протеина на прах влиза ли под названието ‘химия’. Не. Даже никоя добавка не е по-далеч от названието химия
Извинявам се предварително леко безмислените въпроси =)
Не знам като прочетох това да се смея ли или да плача.
По въпроса с набиранията виж това нещо.
Изобщо не слушай,който ти е наговорил тези глупости,въпреки че това са много разпространени слухове,сред лаиците на тема фитнес и трениране.
Културизмът е спорт в който се цели визия,не силови постижения.Разбира се има различни методики на трениране,които пасват на това какви цели имаш сила,маса,издръжливост или просто поддържане на добра фигура и тонус.
Biad_, тоя на клипа не е културист ;)
Не можеш да не тренираш и да изглеждаш добре на 50 години, независимо с химия или без.
А химията даже си е много полезна, в напреднала възраст ;) Виж Сталоун примерно, как изглежда на 62 години.
http://www.movimente-se.com/wp-content/uploads/2010/08/sylvester-stallone-ripped.jpg
Забравих и синтола освен размер дава ли и сила.Дава ти обем както силикона при жените нищо повече.
22.12.10
10:08
Единственият начин да имаш добре изглеждащо тяло без да тренираш е със...силикон или нещо подобно. Няма начин да не поддържаш една система/машина, и тя да остане в същото си състояние. Дори Мерцедес оставен в гаража с години няма да запали веднага. Всяка система и машина трябва да се поддържа и с течение на времето се износва.
От друга страна желаещите да имат такива тела винаги могат да вкарат 2-3 тренировки седмично и да ги поддържат. Дори в паузата между две полувремена на мача.
Иначе учените още пробват да намерят начина веднъж да идеш в залата да тренираш и да си вечно напомпан. Наскоро им хрумна откритието на века, не знам чел ли си: обединиха усилия с учените, опитващи да намерят
* алкохола, от който пиеш веднъж 1 чаша и цял живот си пиян;
* яденето, което изяждаш веднъж 1 порция и цял живот си сит;
* велоергометъра, на който въртиш 1 час и цял живот си с плочки;
* учебника, от който прочиташ веднъж и вземаш дипломи к’вито искаш (това в бг обаче са го открили как става);
* леглото, в което спиш веднъж и цял живот повече нямаш нужда от сън...
като знаеш рони колман, защо не влезеш в youtube.com и не видиш с какви тежести тренира, никак не ми излгеждат леки да ти кажа. Иначе да, с химия се постигат много добри резултати с малки тежести, в залата която тренирам има 3-4 супер огромни химика, но аз вдигам с много по-големи тежести от тях. Така че да, химията не те прави здрав и силен, прави те мускулест и ти ебава майката ако не знаеш каква химия и как да я ползваш. А повярвай ми едно 80% от хората, които се зобат не го правят правилно.
Какво става след като спреш да тренираш зависи много от тялото и генетиката ти. Има хора, които в продължение на много време запазват физиката си като бавно спадат, други надебеляват, трети увисват, четвърти си стават с нормално телосложение. Но ако очакваш на 40-50-60 да си си същия като на 30 няма да стане, дори и да не тренираш. А и едва ли ще имаш такива резултати като културистите, че да увиснеш брутално на 50-60.
Протеина не е химия.
Наистина безсмислени въпроси...
22.12.10
22:02
Biad__ ,този едричкият горе на клипа според моите разбирания не направи нито едно набиране. Можеше някой по-добър пример да дадеш.
Този “едричкия” тежи над 120 кила чиста мускулна маса, дърпа над 420 тяга без екипировка и прави 55 набирания. Само дето не е културист, а трибоец.
Между другото, този вид набирания хич не са лесни, изискват доста техника и експлозивност, аз не мога нито едно такова.
Мнението беше редактирано от Петко К на 22.12.10 23:33.
Петко , туй дето го прави не е ли да се изтласква с краката нагоре за да се улесни набирането. поне аз така правя на последните повторения когата не ми достига сила :?