22.12.10
09:45
Здр. на всички
отново имам въпрос и се надявам на вашата помощ.
от известно време вдигам лоста от лежанка но сега забелязвам че вече ми е лек успявам да направя 8-9 повторения в серия а целта ми е да са около 4-7. най малката тежест за лоста е 2.5 кг което означава че ако ги сложа изведнъж вдигам тежеста с +5 кг и това ми станва тежко. когато пробвах направих 1 тройка и 1 двойка като при последното повторение имах чувството че тежеста ще ме “захлупи”. направо не знам как ми стигнаха силите да я сложа на стойката. за това си мислех да взема 2 тежести за китки от по 1кг и да ги слагам или на лоста или на китките когато тренирам с дъмбели. просто целта ми е да вдигам тежеста малко по плавно. само не знам дали няма да се контузя с тези тежести? и въобще дали е добра идея. ако някой има и други предложения моля да ги сподели. благодаря предварително за помощта!!!
п.п. питах собственика на фитнеса дали може да вземе 2 дискчета по 1 кило но той каза че такава малка тежест няма.
Има дискове по 1 кг, има даже и по половин. Може да си потърсиш такива, но според мен потренирай още няколко пъти с 2.5 кг дискове и ще ти олекнат и те ;)
Аз съм единствения човек който иска дискове по 1 кг и вероятно собственика не иска да инвестира пари в тях. Иначе както писах успявам малко да вдигам щангата с 2,5 дискове но доста ме е страх да не би да не си предценя силите и за ме затисне.