У-образни крака

15.10.10
20:48

Здравейте.Краката ми имат У образна форма ( не знам дали сте виждал,надявам се) не знам дали го имам от малък или от скоро са започнали да се изкривяват.Та забелязах го този проблем миналата година ,но в тренировката ми за крака от скоро започнах да включвам клек,напади и подобни упражнения ,които натоварват ставите.Та мога ли да ги правя с по-леки кг или може да предизвикат допълнителни проблеми >

16.10.10
09:05

Можеш ли да качиш снимка, че не мога да добия представа.
При клековете и нападите усещаш ли някаква болка, дискомфорт?

16.10.10
10:10

Аз съм заглеждал на мои приятели ,просто си е ген,ако е това което мисля...

16.10.10
11:13

И аз имам един приятел,който също са му така,но мисля ,че това не е искривяване от тежести или от тренировка,защото той не тренира с тежести!Това е генно!Просто или го имаш или го нямаш!

16.10.10
13:21

И аз мисля ,че е ген ,просто късно съм го забелязал.А дали мога да продължа да тренирам краката с леки тежести,по-компетенти мнения >?

ВН

16.10.10
14:56

Качи снимка, за да стане по-ясно за какво говорим. След това ще ти дам конкретни съвети. Снимка фронтално и една гледано от страни.

16.10.10
15:24

Мисля,че снимките станаха добре

16.10.10
15:30

И мойте са така.

16.10.10
16:10

И мойте. И нямам никакъв проблем с клековете. Според мен и ти няма да имаш, но нека някой по-компетентен се изкаже.

ВН

16.10.10
19:40

Това не са Y образни крака, а Х образни крака. Гледа се успоредността между бедрените кости ляво-дясно и подбедриците. Ако коленете се докосват, а глезените не, значи имаме Х крака. Ако глезените се докосват, а коленете не - О крака. Ако и глезените, и коленете се докосват - прави крака. Твоите са Х, с преразвити квадрицепси. Съветвам те внимателно да следиш следващите няколко публикации за клековете.

Подозирам че имаш слаби аддуктори и слаби глутеуси. След няколко дни ще можеш да направиш серия от тестове. :) Очаквай материал по въпроса! Ще продължа с отговора си тогава.

16.10.10
21:12

Да,краката ми са в х форма и са доста несиметрични ( под коляното са слаборазвити,а над него доста големи) ,благодаря :)

23.12.10
01:38

У-образни? как пък го реши??? :? аз не мисля, че трябва да има проблемим с клекове.... малко късно май пиша де... хехе..

Получих  оригинални пожелания за рожден ден , които бяха много искрени и истински. Оригинални пожелания за рожден ден вече се получават много рядко. Те са като мебели по поръчка :)  Обяви за работа в Бургас предлагат мебели по поръчка за нестандартни помещения. чудя се дали да избера работа във Варна или обяви за работа в Бургас, където имах предложение да се занимавам със  SEO. SEO -то е много готино, но работа във Варна все още ме кара да се колебая.

Мнението беше редактирано от chokolatche на 11.08.11 13:32.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1