След един час интензивен спорт, болки в ребрата?

24.10.10
02:08

Здравейте, на какво може да се дължи това? След 1час горе долу интензивно бягане ме заболяха най- долния чифт ребра. И малко под тях, но не мога да ви обясня къде точно. Много ми е интересно. Ако има значение играх футбол и не ми се случва за първи път това. Но за няколко дни отшумява болката (2-3). Като се има предвид, то се и подразбира, че рядко правя кардио и не играя футбол често(1 месечно)
В интерес на истината, скоро правих 5км за 30мин на пътека и не съм имал подобна болка. А сега и други пъти, когато играя футбол винаги ме заболява.

Темата беше редактирана от Тихомир Велев на 19.04.11 11:20.

24.10.10
06:48

според мен е абсолютно нормално, щом не играеш често - тялото ти не е свикнало на такъв тип натоварване и съответно реагира.. вероятно е свързано с дишането, тъй като явно ти е бил необходим по-голям обем въздух от нормалното и съответно доста интензивно си използвал белите дробове - вдишване, издишване.. и е нормално да те позаболят ребрата от това постоянно разтягане мисля.. още повече и студеното време.. а и между пътеката и някакъв спорт има голяма разлика, понеже пътеката тича равномерно - тялото ти свиква с ритъма.. докато при футбола в случая е спри-тръгни, което според мен е по-тежко.. това е - ти сам го каза че играеш рядко.. според мен не трябва да те притеснява..

24.10.10
08:07

казано от alexxxxxxx на 24.10.10, 02:08:

Здравейте, на какво може да се дължи това? След 1час горе долу интензивно бягане ме заболяха най- долния чифт ребра. И малко под тях, но не мога да ви обясня къде точно. Много ми е интересно. Ако има значение играх футбол и не ми се случва за първи път това. Но за няколко дни отшумява болката (2-3). Като се има предвид, то се и подразбира, че рядко правя кардио и не играя футбол често(1 месечно)
В интерес на истината, скоро правих 5км за 30мин на пътека и не съм имал подобна болка. А сега и други пъти, когато играя футбол винаги ме заболява.

Споко! Няма място за притеснение!!!

23.12.10
01:40

да не е диафрагмата? щото самите ребра да болят...... ...

23.12.10
15:16

Диафрагмата е. Съвсем нормално е. При мен също се случва при големи натоварвания от типа на бягането. Примерно, когато играя баскетбол, ако играя повече от два часа интензивно се случва. :)
А самите ребра надали те болят, по-скоро мускулите между тях отговорни за този важен процес - Дишането. А като дишаш учестено тези мускули работят повече и е нормално и те да се измарят, именно заради тях и някои други фактори има възможност от увеличаване капацитета на белия дроб. :)

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1