Най-добрите витамини

23.12.10
16:55

Скоро ми свършва Анимал пак-а и трябва да си вземам  някакви други  комплексни витамини , но виждам че има доста голям избор , искам освен витамини ако може в тях да има аминокиселини за възстановяване, вие какво взимате и какво ще ми препоръчате колебая се между

Animal Pak отново
Controlled labs Orange triad
Scitec Monster 100

Незнам дали в триада има аминокиселини обаче , ако ползвате някои друг продукт споделете го в темата да го разгледам

23.12.10
17:21

Анимал Пак ако можеш да си го позволиш не се замисляи

23.12.10
17:45

Ползвал съм Animal Pak и Monster 100.
Определено от МОнстер-а останах МНОГО доволен.
ОТ Пака- нищо освен извънземен цвяр на урината.

Весели празници!

23.12.10
18:45

До миналия месец ползвах ADAM на NOW, сега съм на Orange triad и определено се чувствам по-добре от към възстановяване и сила (това е единствената добавка, която съм променил за период от 3 месца назад) като добавим имунния и ставния комплекс определено мога да кажа, че са удачен избор ;)

23.12.10
19:01

Аз препоръчвам Anavite, не са толкова силни, но пък явно са балансирани по-добре :P

23.12.10
19:10

Явно ще се пробват всичките , ще започна с монстер 100 защото чувам твърде много добри отзиви , после може да взема анавит и триата 3-4 месеца ще експериментирам докато видя кое ми действа най-добре , и дай Боже финанси разбира се ;) мерси на всички за съветите

HE

23.12.10
20:39

Аз бих послушал Valdis!
NOW специално за витамини и за мен си остават №1, но и Orange Triad са много добра разработка на CL.

п.п. Сега ако трябваше да си взимам витамини щях да взема CL

Мнението беше редактирано от head_hunter на 23.12.10 20:41.

За мен този Анимал излиза извън границата на нормалното и не е удачен приемът му от непрофесионалист. Като витамининен комплекс съм ползвал на NOW Адам и еко-гриин, а сега съм на OPTI-MEN и честно чуствителни разлики между трите продукта не усещам. Имам обаче малък вътрешен спор :) и да не отварям друга тема направо ще помоля за вашето мнение тук: Та на опаковката на OPTI-MEN-а пише, че препорачителната дневна доза е добре да се приема сутрин със закуската(3 хапа), Аз обаче се чудя дали в тренировъчни дни да не приемам по 1 хап сутрин със закуската, 1 със след трен. хранене и 1 с вечерята, а в нетренировъчни 2 със закуската и 1 с вечерята. Все пак във формулата има и ензимен комплекс и мисля, че ще е по-добре да бъде разфарлян из храненията за по-добро усвояване, от друга страна пък се чудя дали дозата от 1 хап ще е достатъчно ефективна...

23.12.10
21:22

@Николай Маринов - малко или много тонизират, затова не ги препоръчват вечер.

@Kse - тъй като разлика между витамини никога не съм усещал, аз базирам избора си на марката. Сред всичко иаредено Нау са най-утвърдени в ‘хелти’ продуктите.

казано от Стоянчо на 23.12.10, 21:22:

@Kse - тъй като разлика между витамини никога не съм усещал, аз базирам избора си на марката. Сред всичко иаредено Нау са най-утвърдени в ‘хелти’ продуктите.

Ами вечерята като ми е в 7h., а Аз лягам в 10.30-11.00 мисля, че няма да има проблем...
За Now съм и Аз с двете ръце. Все пак търсим натуралното и здравословното като иде реч за витаминки, пък и витамините извлечени по натурален път са далеч по-активни и потентни от синтетичните си събратя.

23.12.10
23:47

Глас за Orange Triad, пил съм Pak, Adam, ISS от силните и определено Orange са ми любими.

NOW ADAM или Orange Triad. Няма да сбъркаш :)

24.12.10
00:40

казано от Стоянчо на 23.12.10, 21:22:

Преди ORANGE имах проблеми със контузия на рамото, както и болки в колената причинени от прекомерно всекидневно кардио (380 етажа изкачване и слизане на стълби в рамките на час), това наложи да търся ставен комплекс, спрях се на NOW GLUCOSAMINE/CHONDROITIN/MSM изпих 2 опаковки а ефект нямаше почти никакъв, по същото време пиех и ADAM, и определено мога да заявя, че не успях да почувствам и двата продукта. Пил съм и други продукти на NOW без да получа очакваното, и в бъдеще едва ли бих се спрял на тази фирма отново. Сравнявал съм ADAM с ORANGE, витамино-минералния комплекс е почти аналогичен, ORANGE притежава ставен и имуноподсилващ комплекс, ADAM има тестостероно-стимулиращ ефект базиран на Saw Plamento малки количества ZMA и разни други нещица, аз лично не усетих подобен ефект, но трябва да се вземе предвид, че аз страдам от хиперсексуалност и подобен род добавки не ми влияят особено. Другото което съдържа ADAM (това беше причината да се спра на тях) са храносмилателните ензими, В този период приемах огромно количество протеин концентрат (250-350г.) и лактозата ми идваше в повече, мислех, че ензимите ще помогнат, но и това не усетих, нещата се оправиха след като смених концентрата с изолат ;) Следващите ми витамини отново ще бъдат ORANGE защото с тях се чувствам добре и болките в колената изчезнаха напълно.

24.12.10
01:33

@Valdis - цитирал си мен, затова ще отговоря. От това, което си написал следва, че ОТ са по-добри от Адам, защото имат ставен комплекс. Чудесно, който има проблеми нека си вземе тях. Аз без да съм имал такива оплаквания също съм пил Ориндж, както и Адам, Вит-мин, Еко гриин, Анимал, Опти мен, Ултра мега голд и само Мега голд на ГНЦ..... уви разлика не съм усетил :)
От гамата на Нау съм опитал доста голям брой продукти и ефект съм усетил от почти всички които могат да бъдат осезаеми (не можеш да очакваш коензим Кю10 да го усетиш, нали).
Като заключение - не съм отрекъл нито една от гореизброените марки, но при положение, че разлика не усещам предпочитам да заложа на тази с най-дългогодишен производствен опит.

БТВ който вдига неправилно, било то прекомерни килограми или др, няма смисъл да очаква помощ от ставния комплекс включен във витамините или отделен такъв.

Мнението беше редактирано от Стоянчо на 24.12.10 01:38.

24.12.10
02:10

Разбира се, че NOW е име, не го отричам. Именно заради това име първо се насочих към тях, при мен не проработиха, може просто периода да се е случил такъв. Ставния комплекс не го усетих по време на приема от 2 месеца, но е възможно да е действал и чак сега да изпитвам благотворния му ефект. Знае ли човек, при оценката на подобни продукти няма начин да се вземат предвид множество субективни фактори, които могат да окажат влиание по отношение на действието им.

казано от Стоянчо на 24.12.10, 01:33:

От това, което си написал следва, че ОТ са по-добри от Адам, защото имат ставен комплекс.

Това не мога да го твърдя, ако си отговарят на опаковките това означава, че са почти еднакви като витамини и минерали. Ензимите и Тест стимулацията на NOW не ги усетих. От както пия ORANGE кондиционно се чуствам по-добре, но това пак може да ефект от различни субективни фактори. Имунния комплекс няма как да го почувствам, но е факт това, че покрай мен доста хора изкараха разни грипове а аз съм си здрав като бик, но и това е субективно. В крайна сметка при положение, че се търсят само витамини, която и от марките посочени в темата да бъде избрана няма да е грешка., Като заключение ще спомена най-обективния фактор за избор на определен продукт, ЦЕНАТА ;)

БТВ Относно производствения опит, това че форд са произвели първата кола не означава, че днес правят на-добрите автомобили, даже напротив (ей сега ме подгониха фордажии :D ) Ти защо купуваш Сеат ами не взе една RS-ка, след като Сеат е на 20-30г а форд на 110? Всичко това е образно казано и не желая да се превръща в спор за автомобили. ;)

Мнението беше редактирано от Valdis на 24.12.10 02:25.

24.12.10
09:27

Не е зле да погледнеш и тези,за мен са едни от най -добрите в БГ.silabg.com/bg/6512-NATURES-WAY-Alive-UltraShake.html

Някой нещо по моя проблем ? :)

24.12.10
09:56

Пий си ги по указанието на опаковката и не му мисли ;]

24.12.10
10:30

[quote author=”Стоянчо” date=“1293147237От гамата на Нау съм опитал доста голям брой продукти и ефект съм усетил от почти всички които могат да бъдат осезаеми (не можеш да очакваш коензим Кю10 да го усетиш, нали).
.

Точно пък Q10 се усеща супер осезателно ;) я пробвай пак господин НАУ хаххах

За Мултита препоръчвам Nature’s plus,Irwin Naturals или Natrol, тея коментираните в форума не са ми от любимите.

24.12.10
11:45

по-добри витами от качествена храна няма :)

24.12.10
12:00

Ееее то още бая марки и продукти се откриха , браво, започвам да разглеждам и да сравнявам.

казано от korpusito на 24.12.10, 09:56:

Пий си ги по указанието на опаковката и не му мисли ;][/quote

Още повече се изостри вътрешният ми спор като преди малко се разрових в архива от списанията ми и в един power and beauty от преди 2 години има реклама на опти-мен и пише лесна дозировка 3 пъти на ден по 1 доза с храната....

24.12.10
17:01

Точно Адам са единствените витамини, от които не съм усетил каквото и да било, по-добре се чувствах като пиех Dymaitze Super Multi.. не знам кво ги хвалите и ги сравнявате с Orange, Pak etc. NOW са фирма с традиции, но определено не са и на половина известни в света колкото ги описвате.

Скайтек са по-известни :D. На Now таргета не е хард-билдерите, по-скоро залагат на продукти които може да се използват от всеки дори и нетрениращ човек. Може би затова не са толкова комерсиални. А именно Now са фирмата за хранителни добавки с най-богата гама продукти в цял свят ;)

24.12.10
22:43

Здравейте,

Позволявам си да питам в темата за най-добрите витамини понеже в търсене на такива наскоро си купих витамини NOW ADAM, но след 9-10 дена прием усетих главоболие, отпадналост, напрегнатост, дискомфорт и престанах след общо 12 дена. Не приемам никакви други добавки или специални храни, затова и ги набедих витамините. Тренирам умерено вкъщи по около 30-40 мин на ден и 2-3 пъти седмично кардио. Възможно ли е да е от хипервитаминоза, (понеже са си доста силни според количествата на етикета) или пък е от слабите тренировки или да търся причината другаде?

25.12.10
10:00

Хипервитаминоза е много трудно да докараш- това, което не се усвои си излиза по естествен път. Може някаква настинка или нещо такова да си хванал, не вярвам да е от витамините.

казано от korpusito на 25.12.10, 10:00:

Хипервитаминоза е много трудно да докараш- това, което не се усвои си излиза по естествен път. Може някаква настинка или нещо такова да си хванал, не вярвам да е от витамините.

Така е, излизат по естествен път. Водноразтворимите ги изпикаваме грубо казано. Мастноразтворимите, обаче, по-бавно се чистят от организма. Един мегаяк комплекс витамини с едно хранене за пример (не на ниво, щото на ниво всеки яде...) може и да докара хипервитаминоза. Хипервитаминозата при вит. А, например, се изразява в няколко неща, едно от които е именно главоболието.
Трудно е да си докараш хипервитаминоза, но не е невъзможно.

25.12.10
12:04

казано от Valdis на 24.12.10, 02:10:

Ти защо купуваш Сеат ами не взе една RS-ка, след като Сеат е на 20-30г а форд на 110?

Не мисля да съпоставям автомобилостроенето с производството на добавки. Аз съм си купил Сеат НЕ заради богатия им производствен опит, а поради отличната оферта и факта, че купувам фолксваген.
Пак повтарям, ако се чувстваш по-добре и усещаш разлика, купувай си витамините на Нутрим или Биогейм и мотивът за покупката им ще бъде осезаемата разлика в подобрения тонус и т.н. Аз споделих, че поради факта на неусещане на никаква разлика между изредените витамини, аз изибрам марката с най-богато ноу хау. И именно тук издиша сравнението ти с автомобилите, защото аз съм наясно, че ИМА разлика между Форд РС и моята каручка ;)

казано от karlo на 24.12.10, 10:30:

Точно пък Q10 се усеща супер осезателно ;) я пробвай пак господин НАУ хаххах

Не мога да разбера с какво заслужих иронията. Пил съм много продукти на Нау, някои от които не се внасят у нас (пикногенол например - него също не го усетих). Коензимът не ми повлия по никакъв начин, който бих могъл да усетя. Сигурно и антиоксидантите ги усещаш (giggle)
Жив и здрав да си и малко повече доброта покрай празниците ;)

Мнението беше редактирано от Стоянчо на 25.12.10 12:15.

25.12.10
13:17

Как да ни ти се смея, като даваш за пример суплимент, който се използва за ОСЕЗАЕМО покачване на енергията.
Естествено, че усещам антиоксидантите ;)
Ти защо ги пиеш тия ‘’много продукти’’ като не ги усещаш ?
Външно също не ти личи да действат, от години си седиш дебелак, изобщо не виждам НИКАКЪВ резултат от лайфстайла на ‘’спортиста’’ за който се представяш...

25.12.10
13:43

казано от karlo на 25.12.10, 13:17:

Как да ни ти се смея, като даваш за пример суплимент, който се използва за ОСЕЗАЕМО покачване на енергията.
Естествено, че усещам антиоксидантите ;)
Ти защо ги пиеш тия ‘’много продукти’’ като не ги усещаш ?
Външно също не ти личи да действат, от години си седиш дебелак, изобщо не виждам НИКАКЪВ резултат от лайфстайла на ‘’спортиста’’ за който се представяш...

Бъди здрав!

Евалата Стоянчо ! :) Ще е добре да се върнем към темата....

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1