Алергия

SO

23.04.05
15:16

Здравейте
Значи вчера получий някакъв много гаден обрив. По ръцете, гърдите, корема имам малки червени петънца, а лицето ми е някакво такова червено. Вчера вечерта си помислих че е шарка, но май не е(защото не съм болен, нищо не ме боли нямам температура, кашлица и тн, само имам някаква малка хрема)
За първи път получавам нещо подобно и сега незнам какво да правя
От няколко седмици спазвам стриктно НВД. В последните 5-6 дни всеки ден ям фъстъци, пиле, мляко(прясно и кисело), сирене и др продукти богати на белтъчини(но фъстъците, пилето и млякото ги ям всекидневно), гледам да ограничавам въглехидратите(макс - 80гр)
Искам да подчертая че не съм ял яйца от вторник(така че не мисля че в тях е причината), а аз по принцип ям по 2-3макс, така че...
Вчера майка ми се обади на една лекарка и тя каза, че може би това се дължи на повишеното съдържание белтъчини и че организма не може да ги поеме(всеки ден вземам около 160-180гр белтъчини)
Същата лекарка каза, че може би съм получил някаква алергия към месо, мляко, фъстъци и тн и да огранича приема им...
И така..въобще незнам откакво е тая алергия(ако е алергия въобще), незнам с какво да се храня - да продължавам ли с високобелтъчните храни, да увеличавам ли въглехидратите...незнам, нямам си на идея
Според вас на какво се дължи това. Възможно ли е от високото съдържание на белтъци да получа такава алергия. Появявало ли се е подобно нещо при някои от вас
Моля ако някой от вас има някакви предложения и съвети да пише, защото съм доста объркан
Благодаря предварително!!!

23.04.05
17:13

Брат, това “майка ми се обади на ЕДНА лекарка” не ти върши работа, трябва ти професионалист ДЕРМАТОЛОГ. Хуквай, преди да е прерастнало в нещо по-сериозно. Не подценявай.

Вероятно става дума за алергия към определен продукт, а може би и СЪЧЕТАНИЕ на такива.

Нищо страшно/по всяка вероятност/, но се иска експертиза.

AR

24.04.05
03:44

И при мен се получава това понякога.Преди години ходих при дерматолози първо мислеа че е алергия тъпкаха ме с антихистамини(страшно ми се спеше от тях)нищо не помогна.След известно време всичко спря от самосебе си но понякога се появяват пак.
Все пак отиди на дермаролог,там най вероятно ще получиш решение на проблема си.

24.04.05
09:34

и аз от началото на април имам един обрив по корема и гърба пурво после и по руце те и краката ме изби.са се поопраих де но къв бях на мен ми се обели кожата и ми минаха почти ве4е.сега само по руцете и краката малко се беля все едно сум се изпържил на слънце.аз като ходих на дерматолог ми казаха че е някакъв розов лишеи които се получавал при липса на някакъв витамин или преумора и за 40 дни нямало да има и следа от него  :wink:
и то било някакъв вид вирус та ако е същото не е от храната да знаеш

24.04.05
12:24

[quote author=“wolf_”]и аз от началото на април имам един обрив по корема и гърба пурво после и по руце те и краката ме изби.са се поопраих де но къв бях на мен ми се обели кожата и ми минаха почти ве4е.сега само по руцете и краката малко се беля все едно сум се изпържил на слънце.аз като ходих на дерматолог ми казаха че е някакъв розов лишеи които се получавал при липса на някакъв витамин или преумора и за 40 дни нямало да има и следа от него  :wink:
и то било някакъв вид вирус та ако е същото не е от храната да знаеш

Въпросният розов лишей аз съм го получавала по корема и ръцете. Маже се с едно мазилo- Diphrogenta (много е добро) сутрин и вечер и мах за 5-6 дни няма и помен от него.

24.04.05
16:23

лекарката каза че такава голяма площ от тялото не се маже но аз съм имал и други малки обриви и знам за дипрогентата доста ми помага и на мен : )

24.04.05
17:53

При мене всяка пролет на ръцете ми се появяват малки пъпки, които по-късно се пукат и накрая зарастват като малки рани. Може да е алергия някаква, защото се получава само пролетта.

ВН

25.04.05
00:27

Лесно може да се установи, дали е алергия или е белтъчно натравяне в резултат на повишена урея и неспособност на бъбреците да я отделят и на черния дроб да я детоксикира.

1-во, иди си пусни 1 урина и кръв виж как са ти бъбреци, общия белтък в урината, уреята, а в кръвта -> чернодробните ензими и pH -то. 

Спри веднага да ядеш фъстъци и ядки, премини на ротационен хранителен режим -> една и съща високобелтъчна храна се консумира не по рано от 96 часа отново. Това значи, че минаваш на режим:
Ден 1: пилешко
Ден 2: пуешко + мляко и млечни
Ден 3: яйца (не повече от 3 жълтъка дневно) + телешко
Ден 4: риба + раци и морски
Ден 5: соя + бобови

Живота на имунните белтъци отделящи се в следствие на консумация на даден вид храна е 3-4 дни, в резултат на такава ротация имуннитетела, ще намаляват постоянно и ако е алергия обрива ще изчезне. Има обаче опасност да получиш алергичен шок, ако се опиташ да си набавиш целия белтък за спортен ден (2,3 - 3 гр/кг) само от 1 от изброените източници и той се окаже ключ за свръхреакция.  Най-добре спри тренировки за 10 дни и приемай нормални количества белтък (0,8-1,1 гр/кг) на равни интервали от време, повече течности и плодове и се храни по гореописаната схема. Предлагам ти, да се насочиш към режим за сваляне изискваш по-малко белтък на килограм телесно тегло от НВД. Такъв е РБР.

Ако се окаже, че си се натровил с белтък -> предприеми 2-3 разтоварващи дни с завишен прием на течности при нисък белтък и мазнини. Това ще те извади от кетозата, но ако си се натровил ти така или иначе си вън от режима...

Гледай на написаното тук, като на предложение. Аз не съм лекар! Потърси опитен терапевт в областа на медицинската диетика! Консултирай се с него за излизане от ситуацията.

23.05.05
15:21

Аз съм с такива обриви в момента. 3ти месец съм на НВД. Мисля да си го довърша до края на 3тия месец пък квото стане. Оказа се също че съм си надвишавал със 50-60гр белтъците :) Сега са ми точни и се надявам да се махнат гадните пъпки щото много сърби

24.05.05
13:16

На мен пък ми се получават подобни обриви при лоша хигиена в залата!

Става дума за мръсни лежанки и т.н.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1