25.12.10
16:56
И трите групи досега съм ги тренирал 1 път в седмицата. От както тренирам ефекта при трапеца и прасеца е минамален, а при предмишницата - никакъв. Удачно ли е да ги тренирам 3 пъти в седмицата като за прасец правя 2 упражнения по 3 серии, трапец 2 уппражненения по 3 серии и предмишница 3 упражнения по 3 серии.
Някои хора съм чувал да казват, че тия групи са генетично заложени и ако нямаш ген колкото и да бачкаш няма напредък, ама малко се съмнявам.
Генетиката си е генетика, но ако беше само тя, никой нищо нямаше да тренира.
Тренирайки 3-пъти седмично предмишници(директно), най-вероятно ще стигнеш до момент, в който ще започнеш да пропускаш тренировки и да занемаряваш другите мускулни групи. Това в по-добрия случай. За трапеца - трудно ще изолираш предмишницата, дори и да използваш фитили. Неминуемо ще ти товари и гърба, защото трапеца е част от него. Малко странно, че точно тази мускулна група, искаш да тренираш с приоритет.
Едва ли, дотолкова си развил раменете, перките и задното рамо за да имаш видимо изоставане в трапеца, което да налага специализирани и чести тренировчици само за него.
За прасците - аз лично, не виждам особен проблем в честото им трениране.