Евтини храни..за студенти

26.12.10
22:30

А препоръчайте нещо сравнително евтино и полезно,което да е достатъчно за възтановяване след тренировки.Бюджета не е голям около 60-70лв на седмица по 10лв на ден се пада приблизително.Толкова поне мога да заделям за храна и в момента си ядох само боклуци та съм +10кг и нетрениране от 1 година та рекох да се постегна от новата година.Ходя и на плуване.А и я щрепоръчайте някое БИ,че нещо ми се тренира успоредно с фитнеса,но да е нещо,което не изисква някаква гъвкавост понеже съм едър.

ВН

26.12.10
22:38

Виж си под темата, има няколко подобни и там е писано доста. Иначе евтин източник на:
=> протеин - извара, цаца, риби като цяло, соя
=> мазнини - олио, мас или сланина от пазар/месарница
=> въглехидрати - ориз, макарони, овес в по-големи разфасовки, грис, просо,
=> комбинирани - боб, леща

DE

26.12.10
22:40

Ти за 10 лева можеш да се размажеш от здравословно хранене мен ако питаш ;) 1/2 килограм пилешки гърди 3,50-4.00 лева,1/2 килограм ориз 1,20лв,извара 1 кг - 2,40лв. 5 яйца - 1,20 лв Не виждам къде ти е проблема ;)

26.12.10
23:00

казано от Denis22 на 26.12.10, 22:40:

Ти за 10 лева можеш да се размажеш от здравословно хранене мен ако питаш ;) 1/2 килограм пилешки гърди 3,50-4.00 лева,1/2 килограм ориз 1,20лв,извара 1 кг - 2,40лв. 5 яйца - 1,20 лв Не виждам къде ти е проблема ;)

Е донякде е така де,но искам да сваля някое друго килце още от сега понеже имам бая работа,а проблема ми е,че не мога да ям месо примерно без въглехидат някакъв понеже започва да ми се гади от него или примерно ако ям едно исъщо месо постоянно,с яицата е същата работа ако са без някакъв въглехидрат ми е гадно,а ориза е вариянт,но иска и овкусяване.Та трябва и някакво разнообразие.

26.12.10
23:23

Не вярвам да ти се гади от зелена салата + пържола,никой не те кара да ядеш само месо,така наистина не става.
Пробвай с пазаруване за цяла седмица в по-големи разфасовки.

26.12.10
23:47

казано от Biad__ на 26.12.10, 23:23:

Не вярвам да ти се гади от зелена салата + пържола,никой не те кара да ядеш само месо,така наистина не става.
Пробвай с пазаруване за цяла седмица в по-големи разфасовки.

Ами за цяла седмица едва ли,но може би за 3-4 дена трябва да разгледам в кауфланд какво предлагат.Примерно пилешки гърди 4х500,12 яица,извара,някой зеленчук за салатка и примерно за закуска овесени ядки с кисело мляко.Някое друго предложение за нещо за хапване?

27.12.10
10:09

С 10 лв. на ден можеш да се разбиеш от ядене, стига да си готвиш сам. :)
Виж има доста рецепти в сайта, както и в интернет. :)
Говоря за здравословно ядене, нали все пак искаш да сваляш килограми. Наблегни на зеленчуците и плодовете. Повече вода също. :)

27.12.10
10:49

Да бе, точно плодове и зеленчуци.....
Нека да набляга на мръвка ;)

27.12.10
17:57

Ходи в студентските столове ако те мързи да готвиш. Няколко пъти съм ял. Помня само едното меню беше нещо от рода на: голяма пилешка пържола, малко бял ориз, малко салата зеле моркови, малко пържени картофи(под малко имам предвид малко), купа таратор и някаква вафличка за десерт. Десерта и пържените картофи ги пропускаш, а другото си е на 6. Цената беше 2лв ако им покажеш студентска книжка.
Иначе за 10 лв можеш да съставиш доста добро дневно меню. Виж тази тема и я ползвай като ориентир.

Мнението беше редактирано от Fallen на 27.12.10 17:57.

27.12.10
19:46

казано от gips на 27.12.10, 17:57:

Ходи в студентските столове ако те мързи да готвиш. Няколко пъти съм ял. Помня само едното меню беше нещо от рода на: голяма пилешка пържола, малко бял ориз, малко салата зеле моркови, малко пържени картофи(под малко имам предвид малко), купа таратор и някаква вафличка за десерт. Десерта и пържените картофи ги пропускаш, а другото си е на 6. Цената беше 2лв ако им покажеш студентска книжка.
Иначе за 10 лв можеш да съставиш доста добро дневно меню. Виж тази тема и я ползвай като ориентир.

Не съм от София и тука столовете са зле...в смисъл евтино е обаче повечето неща,които готвят са много мазни.Иначе мерси за линка.

28.12.10
12:10

казано от Петко К на 27.12.10, 10:49:

Да бе, точно плодове и зеленчуци.....
Нека да набляга на мръвка ;)

Еми човека иска да отслабне и казва, че не може да яде чиста мръвка без нещо към нея. Аз му предлагам да наблегне на плодове и зеленчуци, вместо на въглехидратни гарнитури, въпреки, че и от тях има нужда, за енергия. :)

PE

02.01.11
13:19

Къде и за какви пари си намирате пилешко филе в студентски град :?
Аз знам за:
Фантастико - FF ~8лв/кг, което е пълен боклук... няма вкус, няма мирис, сухо е (старо)
            - Пиле Росо 13.50лв/кг за бонфиле и 12.70лв/кг за гърди... хубаво е, но е скъпо и често няма в наличност
от скарата на баба яга (пекат ги на място) - 13.50лв/кг за гърди и 11лв/кг за пържола от бут
Искам да си взимам прясно месо от някъде и да си го приготвям аз, понеже ще знам какво е и от кога е.

И още едно въпросче имам. Удачно ли е, като купя прясно месо по-голямо количество, да го слагам в камерата да замръзне и колко време може да престои така, като се има предвид, че в охладено състояние не би трябвало да издържи повече от 3 дни :? Понеже сериозно се замислям да ходя да пазарувам от Кауфланд, аз парите за транспорта ще си ги избия още на първото ходене

Мнението беше редактирано от pesho на 02.01.11 13:57.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1