20.12.10
16:58
Здравейте маняци ! Тренирам от година и 1-2 месеца преди бях взимал протеин но нещо не намерих ефекта и спрях с добавките.Сега освен фитнес тренирам таекуондо , и в същото време искам да кача някаква маса във фитнеса . Таекуондо тренировките са ми след фитнес тренировката и са много изморителни колебая се каква добавка да взема спрял съм се на Протеин и BCAA . 182см 81 кг 16години .
Еми искам малко от малко да кача маса и по възможност силата , относно до храненията 4-5 на ден , 4 фитнес тренировки в седмицата и 3 таекуондо .
Опиши си храненето и тренировките бре мързел :D
П.П На прима виста бих намалил тренировките до 3 и бих увеличил калориите. Протеин и БЦАА са добер дошли.
Мнението беше редактирано от korpusito на 21.12.10 13:07.
21.12.10
13:11
казано от Silvest1r на 20.12.10, 17:46:
Еми искам малко от малко да кача маса и по възможност силата , относно до храненията 4-5 на ден
Те пак с храненето се качват - пробвал съм и без ама не става :D
Какви са ти тези 4-5 хранения - каквото мама е сготвила и каквото продават покрай училище?
Ако са ти такива храненията пак няма да се получи.
Иначе ако нямаш желание да си оправиш храненето или претренираш - взимай там първото дето ти попадне пред погледа. И да ти препоръчаме нещо ефекта ще е същия ;)
Фитнес тренировка и веднага след това тренировка по таекуондо си е претрениране откъде и да го погледнеш.
Чесно да ви кажа мама понякога си готви пържолки,картофки,ориз,фъстъци,риба наблягам на изварата сутрин като стана 2 филий с мед и чай в училището ме мързи да си нося хапвам , някакъв сандвич (филе,кашкавал) прибирам се към 13:00 хапвам като свиня (ако има яйца по 4-5) отивам на фитнес към 14:30 до към 16:00 прибирам се хапвам нещо не толко въглехидратно към 18:00 ям , каквото има сготвено и от 19:00 съм на таекуондо след това нямам хранения , защото вечер не съм свикнал да ям , ако ям то ми е тежко и после ми е гадно.
И с това ядене как очакваш да качваш?
Първо, протеина ти е малко. Второ, да не ядеш след тренировка е голяма глупост.
Нали за това ти попитах , аз бях сигорен че нещо не е , както трябва но никой не се е родил научен от питане глава не боли :)
26.12.10
03:21
“отивам на фитнес към 14:30 до към 16:00” Каква е продължителността на фитнес тренировката ти (без да броиш път,мотаене и т.н)?
27.12.10
12:34
Наистина ти е малко храненето.. пък и .. щанги + таекуондо в един ден.. успех с регенерейшъна :)
Мнението беше редактирано от Калоян Цонев на 27.12.10 12:37.
Свикнал съм да тренирам , имам сила и за още една тренировка в тези дни . За регенерейшъна -събота,неделя за какво са :Д
28.12.10
10:46
1.когато се тренира фитнес и бойно изкуства обикновено качването на маса е голяма мъка и иска много ама много ядене
2.двуразовите тренировки изискват задължително да се спи на обяд по 1 час
3.фитнес тренировките съчетани със бойно изкуство са по скоро кръгови кондиционни тренировки а не такива за плажно тяло - напиши във youtube.com например MMA circle training и ще видиш за какво говоря .Тук не става въпрос за стандартната фитнес тренировка като например бицерс гърди и т.н.