28.12.10
15:27
Тренирам по тази програма с леки изменения. За 1 месец има покачване в сантиметрите в раменния пояс и гръдния кош, но бицепсът и бедрата в сантиметри не са мръднали....
За бедра клякам, но без щанга.... а бицепсът - понеже нямам лост заменям упражнението с долен скрипец. :(
http://www.bb-team.org/forums/viewthread/49272
Темата беше редактирана от Dragster10 на 28.12.10 15:41.
Първо - коя програма?
Второ - дай повече информация - как се храниш, с какви уреди разполагаш, как тренираш ръцете, колко тежиш и колко си висок.
28.12.10
15:40
Съжалявам, забравил съм да постна линка.....
http://www.bb-team.org/workout/1283_efikasna-programa-za-pokachvane-na-muskulna-masa#axzz16cLdaI9c
ето я програмата :)
а ето повече за мен .. http://www.bb-team.org/forums/viewthread/49272
Лоша програма за навлизане. Избери си някоя по-базова, защото с тая съм почти 100% сигурен, че претренираш. Особено в комбинация с тая храна, ‘дето никаква я няма. Повече животински протеин и въглехидрати с нисък, до среден ГИ (пиши в търсачката на сайта “гликемичен индекс”).
На тоя етап, ръцете нямат нужда от директна тренировка, затова ти казвам и базова програма (5х5, обикновена кръгова.. отново те насочвам към търсачката). А краката - те вече искат бая тренировки. Ако нямаш лост, то клякай на един крак (пистолети, български клек). Стане ли ти леко, хващай дъмбели и с тях клякай на един крак пак.
28.12.10
16:56
Сигурен ли си, че претренирвам, защото само след като тренирам гърди и бедра имам мускулна, докато при другите не? Аз и от скоро почнах да тренирам бедрата... от както почнах тази програма, т.е от началото/средата на декември може и за това да няма напредък, пък както казваш за краката трудно е... ама тоя бицепс ме притеснява :(
Базова тренировка? Това да не беше 1 ден тренировка няколко мускулни групи, почивка, пак 1 ден тренировка, почивка...? Ще проверя в търсачката де, да видя точно какво и как беше. Мерси.
Базова тренировка е тренировка, в която се правят само основни движения предимно със свободни тежести и собствено тегло - кофички, лег, клек, набирания, тяга, раменни преси, разновидностите им и т.н. Колкото до мускулната треска - тя не винаги е добра индикация. Може и да е приятна, но не ти казва с пределна яснота дали си оползотворил или прецакал деня. Ако всеки път имаш мускулна треска, то това значи основно две неща - или тялото ти още не се е адаптирало към натоварването, или възстановяването куца (т.е. или храната е малко, или тренирането е много, или и двете). При бедрата е разбираемо, щом ги тренираш от скоро. Но те са и голяма мускулна група. Вярно, че могат да отнесат много трениране, но и изискват повече хранително гориво за възстановяването.
А бицепса няма какво да го мислиш. Той е малка мускулна група, натоварва се достатъчно от различните видове гребания, от набирания и т.н. Ако се храниш както подобава, на този етап няма да има нужда от директни тренировки за да расте. Не, че няма как да се направи хем да го тренираш, хем да расте. Напротив, в последствие си е необходимо, но на този етап е просто ненужно.
п.п. И тъй като имаш още доста да учиш, ако се навиеш да започнеш нова, по-подходяща за стажа ти програма, можеш да потърсиш в търсачката на сайта - както и в Гугъл - някои основни неща. Някои ключови думи:
- Базови и асистиращи упражнения;
- Миофибрилна и саркоплазмена хипертрофия;
- ВВД и РБД;
- Fast-twitch muscle fiber activation;
- Nervous system ramping;
Последните две не съм сигурен дали ще ти помогнат, тъй като не знам с какво оборудване разполагаш в домашния фитнес, но е добре да ги знаеш.
Мнението беше редактирано от ~ DN на 28.12.10 18:32.
01.01.11
18:49
Базова тренировка? Защо да се ограничавам само с това, а не да използвам и гладиатора, който имам като по този начин да правя най-ефективните упражнения от възможно дадените? Тази програма, която тренирам (по-горе я показах) много ми приляга и радва, защото мога да я изпълнявам почти на 100 процента (имам възможност да правя по-голяма част от упражненията) .... но май си прав с това за претренирването.
Разрових се из форума и сайта и четох за алергиите и стресът на тялото, които може да се получават от усилени тренировки.... от известно време ми излезнаха доста пъпки по лицето, което е необичайно и се замислих защо... и от това, което прочетох и от моите наблюдения имам чувството, че е от много тренировки и не до там доброто въстановяване.
Прави ми впечатление, че когато пиех изотомични напитки или витамини и тренирвах т.е имах по-добро въстановяване (протеин и т.н) ги нямаше не ми излизаха тея пъпки....
Но може наистина тази тренировка да не приляга на стажът ми, но освен тоя проблем с пъпките, които ми излезнаха, се чувствам много добре от самите тренировки... откакто тренирам по нея виждам ефект и напредък, особено в гърдите, но може би тялото ми отвътре не е съгласно с това, което се случва от вън :D
31.03.11
09:27
Модерация:Поста ти няма общо нито с раздела, нито с темата. Ако имаш проблем или въпрос го задай на правилното място като отделна тема. ;)
Мнението беше редактирано от Тихомир Велев на 31.03.11 10:05.