28.12.10
20:07
Гледам се преди в огледалото и си викам “Ей, хърбо, тренираш, а ти личи само в краката. Айде направи нещо тука, че си смешен!!!” Кажете какво да ям, като нямам достатъчно пари вмомента. Мога да си позволя овес, мляко(прясно не винаги), яйца, сирене, кашкавал(но не го обичам много), масло. Храни като месо, ориз и т.н. мога да си позволявам също, но не всеки ден. Ще ям колкото може да побере стомаха ми, защото найстина е смешно 170см./62кг. а уш нещо и аз тренирам. Поне 5 кила да кача. Ето какво измислих:
Закуска:
Няколко яйца, 100-50гр. овес, кофичка кисело мляко
Когато ставам по-рано ще вкарам и 2ра закуска, а именно:
Прясно мляко, ядки/Прясно мляко/ Ядки
Обяд:
Няколко яйца, масло, сирене
След тренировка:
Яйца, банан/мед
Вечеря:
Когато има месо ще ям него и сирене, а когато няма малко кашкавал, сирене, овес, яйца - абе ще измисля нещо, просто вечерята ми е най-шибаното ядене
Преди лягане:
Орехи/ядки+извара/яйца
Искам да си спестите коментари от типа “За нищо не става, яй МЕСО - то му е майката!”. Просто сега нямам найстина възможност, когато имам по-големи възможности ще ям месо - много добре знам, че трябва да се яде, но за сега толкова... Други критики и съвети ако има - давайте насам.
28.12.10
21:13
Ако вкарваш яйца във всяко хранене след по-малко от месец ще ни се оплакваш, че са ти писнали :). Внимавай ! Попринцип това което сготви майка ти също е удачен вариант за хапване, не е казано че трябва да ядеш само яйца, сирене и мляко, я ! :) Бобовите храни също са добър източник на протеин, както и ядките.
Мнението беше редактирано от Михаел Иванов на 28.12.10 21:15.
Това е главно, аз почти(да не кажа всеки) ден ще ям и храните, които се готвят в нас, както и месо, риба и т.н., просто това са нещата, който 100% ще присъстват в моето меню. И не се безпокой, яйцата никога няма да ми омръзнат, обичам ги до болка хьАХАХ.
Аз не съм голям фен на кашкавала,предвид съмнителното му качество и безумната цена.Като съдържание на белтъчини е същото като месото,а като цена се равнява на бонфиле.Не знам какви количества изяждаш,но ако е някой евтин воабще не си давай парите за него освен за поръсване.Ако пък е скъп просто не си струва пред месото.
Домашните гозби + 3 стабилни хранения с яйца/извара и т.н и си готов ;) Не гледай само протеина да докарваш, ами и въглените и мазнините.
Не се знае дали проблема ти е в яденето, но ето ти един съвет как горе долу да си направиш менюто. На ден трябва да имаш 4-5 хранения:
1. След ставане бърз въглехидрат и малко по-късно закуска от: яйца, масло + бавен въглехидрат.
2. Месо (свинско с повече мазнини е идеално), зеленчуци + бавен въглехидрат.
3. След тренировка бърз въглехидрат и час след това: яйца, масло + бавен въглехидрат.
4. Месо, зеленчуци + някаква нерафинирана мазнина (за предпочитане зехтин).
5. Варианта за преди лягане е нещо млечно (кисело мляко, мляко, сирене...) или пак яйца.
По принцип не смесвай млечните продукти с ядки или с друг източник на протеин, защото се затруднява усвояването. Най-добре ако ядеж млечни да са вечер и то самостоятелно, пак поради същата причина.
Оттук нататък трябва само да си оправиш грамажите на яденията и по-важното да наблегнеш на тренировките с тежки и многоставни упражнения, както и на добрия сън.
@korpusito - Напротив, аз гледам да си набавя мазнините, от които извличам най-много енергия, след тях са въглехидратите и на последно място слагам протеина, защото съм установил, че дали той ще е 200 или 50 грама - се чувствам еднакво.
@Hvanatema - За всичко съм съгласен, само това дето каза за преди лягане - не мога да се съглася с него. Нали целта е да се забави усвояването на протеина, за да държи мускулите “сити”. Защо тогава да не комбинирам примерно мляко и яйца ?
НЕ ЗНАМ ДА СЕ СМЕЯ ЛИ ДА ПЛАЧА ЛИ !!!
МОМЧЕ ТИ СИ НА 14 ГОДИНИ ,А МИСЛИШ ОТ СЕГА ТОЛКОВА МНОГО КАКВО ЩЕ ЯДЕШ И КОЛКО ПАРИ ИМАШ.ТОВА СА ТИ НАЙ-ХУБАВИТЕ И БЕЗГРИЖНИ ГОДИНИ ОТ ЖИВОТА ,А ТИ СИ МИ СЕДНАЛ ДА МИСЛИШ КАКВО ЩЕ ЯДЕШ И КОЛКО ПАРИ ИМАШ.МНОГО СИ МАЛЪК ДА МИСЛИШ ЗА ТЕЗИ НЕЩА .. СЪЖАЛЯВАМ ТЕ ...
НА ТВОЙТЕ ГОДИНИ СЪМ ЯЛ КАЖИ РЕЧИ ИЗЦЯЛО ДЖЪНК И НИКОГА НЕ СЪМ БИЛ ДЕБЕЛ , А ТИ ВИЖ СЕ .. СМЕШЕН СТАВАШ.
РАЗБИРАМ ДА СИ НА 25 - 30 ГОДИНИ ВЕЧЕ ДА ЗАПОЧНЕШ ДА СЕ ОГРАНИЧАВАШ,НО НЕ СИ.ДРУГ Е ВЪПРОСА ДАЛИ ЕДИНСВЕНОТО ТИ ДВИЖЕНИЕ Е ДА ОТИДЕШ НА ЗАЛА И ДА СЕ НАПОМПАШ МНОГО ЯКО ,ЕСТ.,ЧЕ ТОГАВА ЩЕ СТАВАШ ДЕБЕЛ АКО ЯДЕШ ДЖЪНК.
И СМЕШНО КАКВИ ЦЕЛИ СИ ПОСТАВЯШ - ,, ДА ДИГНА ЕДИ КОЛКО СИ ОТ ЛЕЖАНКА,, ЕЕЕ БРАВО ДИГНА 70КГ. И КАКВО ОТ ТОВА ОГРАНИЧАВАШ СЕ ОТ ДЖЪНК .. БЛА БЛА.ЩЕ ТЕ БЛЪСНЕ ,НЯКОЯ КОЛА И КВО ПРОПУСНАЛ СИ ЕДНИ ОТ СЛАДКИТЕ НЕЩА НА ЖИВОТА.
Не ми отговаряй,защото не ме интересува какво мислиш,а се замисли над това,което ти казвам ! Надявам се и други съфорумници да ме подрепят.
Коментара ми се отнася за всички ,,малки,, от форума !
Не съм изцяло съгласен с brusakch, но от части е прав.Не се вманиячавай толкова.СТАРАЙ се да се храниш както трябва, не яж джънкове и си тренирай.А цели можеш да си поставяш, но не виждам чак толкова голям смисъл, само психиката си товариш.Можеш да тренираш и друг спорт, а ти точно това правиш с волейбола ;)
Да бе, и като е малък, да се тъпче с боклуци, така ли?! Та като стане на 30 да тръгне по доктори? Това дали ще надебелее е последния проблем, но здравето си е здраве.
И какво ще пропусне толкова, ако вместо с пици и дюнери се храни с хубава храна? Това не значи да си забранява каквото и да е, а просто да наблегне на определени храни.
Мнението беше редактирано от Петко К на 29.12.10 12:03.
29.12.10
12:08
Да ти кажа не е много трудно да качваш без да трябва да даваш по 20 лева на ден за храна...Купувай си по 2 пакета спагети или макарони на ден за 2 лева общо,купи си 1 хляб за още 1 лев и почвай да ядеж.Покрай тях яж квото ти сготви майкати и готово...Може да не са 100% чисти мускули,но поне ще качиш...Ако щеш яж по 30 яйца на ден,само от тях няма да качиш 5 кила...
Мнението беше редактирано от Torres9 на 29.12.10 12:08.
29.12.10
12:49
Кви 20 лева бе мен :D 8-9 лева на мен са ми предостатъчни за храна ....
29.12.10
13:02
Ем нз,един фр си зима чисто бяло месо пилешко за 6 лева отделно 10 млека за о6те 7-8 лева после некви сирена глупости още 5 лева и други работии ииии става мазало :Д Аз си ям макарони хляб и свинско и си дебелея за по 5 лева на ден :D
Тея 10 млека твоя фр да си ги завре някъде.
Вариш си картофи и ориз и яйца и скумрия в консерви - това излиза най-евтино.
29.12.10
13:35
Ем като ма да дава... Аз си вара макароните,праскам си хляб и некво прясно млеко ако извада + квото има на обяд и пак става :Д за секи е различно,нема смисъл да се цели секи да яде като рони колман в същото време и т.н. :Д
Мнението беше редактирано от Torres9 на 29.12.10 15:10.
29.12.10
15:02
Забелязал съм че при мен качването е на етапи.Качвам изведнъж 3-4 кила и после спирам.Така че и да ям боклуци и да спазвам стрикно хранене все тая.При всеки е различно.
29.12.10
15:15
1 - 1кг картофи е по-малко от лев а ще стигне за цял ден тъй че картофите са си добър варитан
2 - от храни съдържащи животински протеин май най тънко излизат яйцата
3 - недей толкоз да се впрягаш с това хранене, че като станеш на 20 ще ти е писнало от стриктни диети а на 20 почваш да ставаш жиУотно и като нищо да теглиш майната на фитнеса и на всичко ;)
казано от river на 29.12.10, 11:24:
@Hvanatema - За всичко съм съгласен, само това дето каза за преди лягане - не мога да се съглася с него. Нали целта е да се забави усвояването на протеина, за да държи мускулите “сити”. Защо тогава да не комбинирам примерно мляко и яйца ?
Между забавено и затруднено усвояване има разлика: при едното водещ фактор е времето, а при другото освен времето и количеството на усвояване, така че яж млечните самостоятелно за да избегнеш колкото е възможно подуването.
09.01.11
17:34
Пич , като бях на 14 бях като тебе доста слаб . За почнах да се тъпча с месо , яица , ориз и т.н . Сега вече на 18 г съм 100 кг и ти казвам недей да бързаш всичко си идва с времето .