Банани

29.12.10
16:28

Здравейте, може ли да ми отговорите на 2 въпроса за бананите. :)
1.Когато е зелен банана, е с по нисък гликемичен индекс нали ? :)
2.Ако банана е зелен и се остави да узрее, и се яде когато вече е узрял гликемичния индекс увеличава ли му се когато вече е узрял ?  :) Питам, защото сега има доста места където се продават банани под лев килото ама се зелени и се интересувам, ако ги оставям да узреят ще стават ли за след тренировка, увеличава ли им се ГИ-то  ? :)
Благодаря предварително! :)

29.12.10
20:52

Да, с узряването се увеличава гликемичния им индекс .

29.12.10
21:18

казано от r0ck на 29.12.10, 16:28:

2.Ако банана е зелен и се остави да узрее, ....

Зелените банани които се продават в Лиделите, Кауфландите и т.н. не зреят! На стайна температура ще стане кафяв, а не жълт

29.12.10
22:20

Тоест не стават за след тренировка така ли ? :(

29.12.10
22:26

не съм съгласен с @гипс.Аз си купувам зелени и като ги оставя в стаята пожълтяват и стават и по-вкусни.

29.12.10
22:44

казано от r0ck на 29.12.10, 22:20:

Тоест не стават за след тренировка така ли ? :(

Стават. Зависи само какво целиш от тренировките и към колко часа тренираш.

казано от brusakch на 29.12.10, 22:26:

не съм съгласен с @гипс.Аз си купувам зелени и като ги оставя в стаята пожълтяват и стават и по-вкусни.

Не вярвам! Както казах по вероятно е зелен банан да започне да почернява от колкото да пожълтява. Вкусовите качества не ги коментирам защото за мен зеленит банан е по-вкусен от зрелия.

29.12.10
23:30

И моите зелени банани стават жълти :D

30.12.10
01:00

Бананите се берат зелени,иначе щяха да достигнат до нас на пюре.Зелените банани,които продават за 1-2 дни стават жълти.
Така че не се притеснявай от това че са зелени.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1