29.12.10
20:34
След Нова Година ще започна отново да ходя на САМБО , а на фитнес може би събота и неделя.
Та въпросът ми е как да разпределя въглехидратите като закуската си ми остава 100гр.овес + 400гр.кисело мляко=82гр.въглени. Тренировките са от 19:00 и се прибирам около 21:00 21:30 трябва ли след тренировка да ям бърз въглехидрат и каква трябва да бъде вечерята богата на въглехидрати ?
Зависи от много неща: какво ти е яденето през останалата част на деня, от общите калории, и въобще дали се чувстваш сит и силен. Лично аз бих (и ползвам) бърз въглехидрат независимо каква е тренировката и по кое време е. Колкото до самата вечеря там вече е до личен избор - може повече мазнини и протеин да има, може и въглехидрати зависи колко си изморен и колко гладен, но като цяло слушай тялото си и яж качествени храни.
Зависи в колко лягаш.Ако лягаш кам 1 може и 2 хранения да направиш.Ако има възможност след тренировка вкарай хранителни добавки (протейн,корни/стафиди,банани)и вечеряй нещо леко - салата,месо/риба или извара.
03.01.11
10:33
Разпределението на въглехидратите ще ти зависи от хранителния режим, който спазваш. Все пак има значение дали е НВД или ВВД :) Иначе щом тренировките са ти вечер след тях ти трябва прост въглехидрат...нищо, че е вечерно време. След тренировка е позволено, ако не и задължително :)) Та след тренировка едно 60-70гр. въглехидрати добре ще ти дойде. Примерно 2 банана, 2 ябълки, 80гр. бял ориз (сурово състояние)...бял хляб също става, защото заради преработката му се усвоява от организма повече като прост въглехидрат, отколкото като сложен. Да не забравиш, че след тренировка ти трябва и пълноценен протеин към въглехидратите ;) Успех! ;)
Съгласен съм с по-горния пост с изключение на ябълките.Имат нисак гликемичен индекс за това и често се използват в НВД.След тренировка ти трябва въглихидрат с висок Г.И.
Благодаря ви за отговорите.
Спрях се на варианта след тренировка - бърз въглехидрат и като се пребира вкъщи доза протеин с прясно мляко 200мл и въглехидрат(сложен) примерно 40гр.овес разбит с протеина ?
Или да си направя една много добра вечеря броколи с извара и сирене/кашкавал печени на фурна :)
Мнението беше редактирано от Стоян на 03.01.11 17:44.