Amino vs. Protein?!!!, KOE?

20.04.05
22:29

Какъв е и има ли смисъл да се взима протeин при положение, че в момента взимаш аминокиселини и то такива от сорта на Амино Теч на Унивърсал или Анаболик Амино на МЛО?!
Аз мисля, че няма смисъл от протеина, когато се взимат аминокиселини! Вие как смятате? Ако греша поправете ме!

21.04.05
12:25

Мдаа,...труден въпрос, нали! Никой не смее да си каже мнението! :D

21.04.05
15:44

кво е общото на аминото и протеините че 1то да замества другото ?

21.04.05
16:29

[quote author=”^MaD^”]кво е общото на аминото и протеините че 1то да замества другото ?

Амиии, почти нищо! :lol:  Освен че протеините се разграждат на аминокиселини и чак тогава се усвояват! :shock: Та на практика са едно и също!

23.04.05
11:14

Аминокиселините сякаш са по-добри. По-бързо се усвояват от организма.

[quote author=“ares”][quote author=”^MaD^”]кво е общото на аминото и протеините че 1то да замества другото ?

Амиии, почти нищо!

Освен че едното възстановява, а с другото качваш маса. Е, много грубо казано, но в отношение е така.

А иначв протейните са белтъци. Те са изградени от алфа-аминокиселини, които се свързват чрез полипептидни връзки. - по научному казано де  :wink:

23.04.05
23:21

[quote author=“manson”][quote author=“ares”][quote author=”^MaD^”]кво е общото на аминото и протеините че 1то да замества другото ?

Амиии, почти нищо!

Освен че едното възстановява, а с другото качваш маса. Е, много грубо казано, но в отношение е така.

А иначв протейните са белтъци. Те са изградени от алфа-аминокиселини, които се свързват чрез полипептидни връзки. - по научному казано де  :wink:

спорен въпрос дали с амоно не се качва но...
а протеините имат освен алфа амонокиселини също и захариди(рибоза и дезоксирибоза)

[quote author=“liebeskummer”]а протеините имат освен алфа амонокиселини също и захариди(рибоза и дезоксирибоза)

Не мисля. Рибозата /алдопентоза/ и дезоксирибозата са поливъглехидратни съединения. Захаридите са въглехидрати, а не белтъци  :wink:

24.04.05
10:34

значи,за да не отварям нова тема,ще пиша тук,моля да ме извините..Та взех си протеин и тренирам по следната програма:

1 ден бицепс,гърди,корем
2 трицепс,гръб,рамо
3 ден но не го права(защото не обичам да права крака)

та въпроса ми е,ще има ли ефект приемането на протеин върху тялото ми,ако тренирам 2 пъти седмично,за три пъти понякога нямам възможност да отида  :( Аз съм 60 кг
Мерси за отговора предварително

24.04.05
15:09

зависи как се храниш и с какво.аз като започвах да хода на фитнес си вземх протеин и си мислех че ще си жуля тортички и баклава и мускулите ми ще се надуват от растеж щото пия протеин.Наблягай повече на храненето , протеините може да са извлечени от храни но според мен нищо не може да замени месото и топло свареното яйце. :wink:

FI

24.04.05
22:41

Аминокиселините в свободната си форма попадат директно в кръвообръщението и от там в мускулите, т.е. т възстановяват мускулите. Свободните амино нямат хранителна стпйност- 0 калории,докато протеина си е храна и от него тялото черпи калории и енергия

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1