30.12.10
17:21
Здравейте , нов съм във форума . Интересува ме някаква диета за отслабване . На 13 години съм 153см и 64кг . Тренирам сериозно плуване от 4год , досега не съм спазвал никакви хранителни режими , ям относително малко по три пъти на ден.Та искам съвет относно хранителен режим . :)
Примерно меня за деня:
08:00 Сандвичи,овесени ядки,зърнени закуски или др...
12:30 Обикновено някво ястие което е приготвила майка ми(яхния,пилешко,риба,боб,леща...
19:30 Обикновено някво ястие което е приготвила майка ми(яхния,пилешко,риба...
каква е причината да искаш да отслабнеш?Аз , мисля ,че не ти е нужно камо ли на 13г. да спазваш диети,а и тренираш плуване.Спорт,в който изгаряш много калорий.
30.12.10
19:17
Аз че тренирам плуване тренирам,ама не отслабвам(headbang).И искам да отслабна,защото искам да постигна успехи в плуването и защото искам като ходя на плаж да не ме е срам да се съблека по бански.
намали лошите храни ако употребяваш доста оттях газирано,сладко,тестени изделия и т.н : )
30.12.10
19:22
Попринцип почти не ям сладко,а газирано изобщо не пия.А тестените храни...само хляб и то по 1-2 филийки когато ям.
Трябва да ядеш по - често и след 6 намали въглехидратите. Тях си ги набавяй от пълнозърнести храни. по 5 пъти на ден ако хапваш по малко е добре :)
03.01.11
10:09
На 13 години не ти трябват диети. Просто се ориентирай към по-качествените храни. Избягвай шоколадчета, кексчета, пържени храни, солетки, чипсове и т.н. На тая възраст аз се тъпчех с такива работи и предполагам и при теб е така. Ориентирай се към следните храни:
Източници на пълноценен протеин: Пилешко месо, пуешко месо, говеждо месо, риба тон, сьомга, риба меч, треска, омари, скариди, яйца, кашкавал, нискомаслено сирене, нискомаслено мляко.
Иточници на комплексни въглехидрати (богати на скоробяла, нишесте) – хляб (пълнозърнест, ръжен), картофи (обикновени, сладки), овес, леща, грах, боб, паста (пълнозърнеста), ориз (бял, кафяв, но най-вече кафяв) и др.
Източници на комплексни въглехидрати (богати на фибри) – аспержи, броколи, моркови, царевица, краставици, зелен боб, лук, гъби, грах, домати, спанак, зеле, маруля и др.
Източници на полезни мазнини – маслиново масло, рапично масло, слънчогледово масло, масло от шафран, ленено масло, фъстъци, фъстъчено масло, кашу и ядките като цяло и др.
Мнението беше редактирано от Тихомир Велев на 03.01.11 10:10.
04.01.11
19:25
Благодаря!Много ценен съвет :)
04.01.11
20:32
Трудно ми е да повярвам, че тренираш сериозно плуване, не ядеш сладко, не пиеш газирано и ядеш по 1-2 филиики на ден и имаш нужда от отслабване. Общо взето ProXxX ти е казал всичко точно и ясно, аз само мога да добавя, че във всяко хранене трябва да имаш източник на протеин (за справка пак поста на ProXxX). Храни се пълноценно и здравословно, позволявай си от време на време някой вкуснотийки (на 13 си все пак) и продължавай сериозно с плуването, резултатите няма къде да избягат, просто имай малко повече търпение.
04.01.11
22:05
Номера, Митко, е че имаш още прекалено много години, през които тялото ти ще претърпи физични, химични, хормонални и не знам си още какви промени. Не се знае какво ще се случва с тялото ти след 2-3 години и е грехота да го ограничаваш чрез специални режими и т.н. Номера е в правилните храни, които наистина доставят качествен “материал” на тялото ти. Хапвай си и чипс, шоколад и т.н., но ги сведи до минимум. Вече към 18-20 год. ще знаеш от какво точно се нуждаеш и ще се насочиш в правилната посока. Желая ти успех!