19.12.10
15:17
Гледам,че има доста теми обсъждащи хеви дюти-то на Ментцер,но в никоя не видях някой конкретно да се похвали с резултати от такъв тип на фона на класическите тренировки,програма...
Има ли някой който може да сподели опит,защото ми се струва че има доста логични неща в тренировъчният сплит и възстановяването...?
Темата беше редактирана от Димитър Михайлов на 20.12.10 15:38.
Здравей!Тренирам по Heavy Duty и съм много доволен,като цяло.За да тренираш по този метод ти трябва не малък стаж в залата.Самото изпълнение на упражненията изисква голяма концентрация,а относно за информация виж в youtube клипчетата на Дориан.
Ясно ми е това,което казваш мисълта ми е какви са ви резултати ,върши ли работа за излизане от застой ,качване на килограми сила ,размери ?
Да има ефект за 3 месеца качих доста мускулна,както и сила-видим е ефекта особено откъм ръцете с 2см близо.Според мнозина за практикуването на метода се изисква “ЗОБ”,иначе и с добър хранителен режим също става.Но ако не се храниш,както трябва по-добре не се захващай.А относно самия метод има разлика между този на Ментцер и на Дориан.Аз лично съм привърженик на изпълнението на Дориан.
А от колко време тренираш имаше ли застой преди тази програма или просто така реши ?
За зоба не смятам,че е много подходящ ,защото от него се възстановяваш много бързо и 5-6 дена ако не тренирам а се бода всеки ден познай как ще се чувствам...
Храненето и тренировките ми винаги са на ниво,притеснявам се че или претренирам поради недостиг на възстановителен период или просто съм в застой и за това исках да опитам.
Каква е твоята програма по която тренираш на Йейтс ?
Именно не се тренира толкова на рядко по метода на Дориан.Ще ти пейстна това,което бях побликувал на друго място,надявам се да съм бил полезен.Чел сам доста относно метода...Дориан си го е развил по негов си начин...Според него е добре всеки индивидуално да си го изгради.Гледал съм и съм чел доста за начина,по който той тренира и си и...зградих подобен.За прилагането на Heavy Duty се изисква голяма концентрация при изпълнението на даденото движение(1:2:2-темпо,мнозина го пренебрегват).Ето как го прилагам и аз.Всеки ден отделна мускулна група,като ръцете ги слагам в отделен ден за тях правя по 3 упражнения,а за останалите мускулни групи 4.Имаш загряваща серия,работна и на 100%...повторенията варират около 6,като последната серия се прави до отказ съобразно повторенията (хубаво е да имате тренировачен партнъор).Също така включвам и кардио,2-3 седмично.
И личното ми мнение, относно метода е, че е крайно неподходящо за ендоморфи - такива големи интервали м/у тренировките са подходящи само за хора с бърз метаболизъм, иначе ще стане голямо освинване.
Лично мнение.
Аз съм опитвал месеци наред да тренирам през ден-два /всеки ден ,с малко/много повторения ,докато в дните за възстановяване съм се тъпкал като свиня и вечер не мога дори да заспивам от тежест ии никакво покачване на килограми...или претренирам или е бруталният застой ,заради това се чудех да ги направя по на рядко тренировките,въпреки че не знам как ще издържам без всекидневна активност...
Според мене хранителния режим ти куца...от прочетеното “тъпкал като свиня и вечер не мога дори да заспивам от тежест” си правя изводи...Вечер яж по-леки храни.Хормона на растежа се натрупва в хипофизата и се отделя при сън, физическо натоварване и намален прием на храна,най-вече 90мин след,като си заспал.
29.12.10
20:12
Тренирал съм по heavy duty и мога да кажа, че е идеален метод именно за раздвижване на застой. Но не е чудо разбира се.
Объчни внимание на възстановяването и храненето си. Може от там да тръгва всичко.
Метода дава много добри резултати. Аз и братята ми тренираме така и мога само да ти го препоръчам. Всъщност Heavy Duty е програмата на Майк Менцер, на Дориан е Blood and Guts. Иначе метода се казва H.I.T (High Intensity Training). Дориан и Менцер просто използват някои от принципите му, изготвяйки си свои програми. Можеш да направиш същото, но ако все пак ти се ползва нещо готово, ето няколко видеа:
http://www.youtube.com/watch?v=y86TYYpaMoA
http://www.youtube.com/watch?v=tcMOG0ECqDU
Останалите са отстрани в плейлистата. Ако имаш някакви въпроси питай. Резултати ще има и то от първата тренировка. За последните 3 месеца брат ми качи 6 кг ММ и прави сериите си с 20 кг повече на лежанката.
Малко въпроси:
1. Какъв опит има брат ти с тренировките и как е тренирал преди това?
2. От колко до колко качи на лежанката?
3. На други упражнения има ли подобен прогрес?
4. Може ли по-подробно за програмата, по която тренирате (на Менцер и на Дориян ги знам) и какви точно методи ползвате (почивка-пауза, форсирани повторения или...)?
Силни думи за резултатите ви наистина....
в момента се възстановявам и съм в почивка 20 дена таман,ще е принос за разчупването,
колкото добермана ,за това че ми куца хранилният режим,явно не си прочел,
че просто опитвам всичко да видя ,кое как работи ...знам кои са добрите и лошите храни,добавки, стероиди:)) ,въпроса е да експерементирам за да видя кое работи в моето тяло ,заради това се интересувам от Менцер ..
За този метод е нужно много добро възстановяване,иначе нищо не правиш.В началото,като започнах да го прилагам,поради липса на време и лични проблеми нямах възможност да се храня както трябва,смисъл ядях нормално,а трябва да ядеш повече от нормално...Говориме за дози от сорта на 500-600гр въглихидрати,200-250гр белтъчини и около 100-130гр мазнини.Та преди това имах чувството,че претренирам и вместо мускулите ми да ръстат,те се свиваха.След което започнах да се “тъпча” и ефекта не закъсня.Тренирал съм по какви ли не начини и съм пазил строги диети,но така никога не съм се усещал.Та мисълта ми е,че ако не се отасяш достатъчно сериозно към този спорт,по-добре не се захващай.
Този малкия тренира по програма на Менцер:
Мнението беше редактирано от Timon на 02.01.11 00:52.
02.01.11
01:29
Що пък да не ги държи в надхват?! Казваш го все едно е невъзможно..
Това, че ти не можеш да направиш нещо, не означава автоматично, че и другите не могат. Ето ти 700 без фитили в надхват. Това, което се случва с капилярите в носа му, според мен е доста добро доказателство, за 350кг заредени на лоста.
http://www.youtube.com/watch?v=gDLXCTihVPs
казано от Doberman на 01.01.11, 21:52:
За този метод е нужно много добро възстановяване,иначе нищо не правиш.В началото,като започнах да го прилагам,поради липса на време и лични проблеми нямах възможност да се храня както трябва,смисъл ядях нормално,а трябва да ядеш повече от нормално...Говориме за дози от сорта на 500-600гр въглихидрати,200-250гр белтъчини и около 100-130гр мазнини.Та преди това имах чувството,че претренирам и вместо мускулите ми да ръстат,те се свиваха.След което започнах да се “тъпча” и ефекта не закъсня.Тренирал съм по какви ли не начини и съм пазил строги диети,но така никога не съм се усещал.Та мисълта ми е,че ако не се отасяш достатъчно сериозно към този спорт,по-добре не се захващай.
Смисъла на темата бе за отзиви и резултатите ви.Не разбрах какво общо има- мисълта ти била ако не съм бил достатъчно сериозен към този “спорт” ?
Много хора ме познават и знаят ,че съм болен на тема спорт и режими и каквито неща съм преживял надали си се сблъсквал с подобни,но няма значение!
Във всичките си постове изтъкваш как все едно е невъзможно да тренираш по Ментцер и си някакъв много корав батка от Бургас ,които единствен може да се справи с “500-600 въглехидрата” “концентрацията” Аре да не изменяме топика а да се придържаме?
п.с. и тези последните мнения за 18 годишния зобач не са никак по темата,нищо че тренирал по Ментцер,някой по горе бе пуснал клипове на Йейтс те са интересни като клипове а като същност-За това е темата
Мнението беше редактирано от Тони1 на 02.01.11 12:46.
Хахах...Не ми се карай само...Нито си ми на годините,нито на стажа,нито на акъла,нито на ВИЗИЯТА,така че уважавай написаното!хлапак...