Mike Mentzer - принципи, отзиви?

19.12.10
15:17

Гледам,че има доста теми обсъждащи хеви дюти-то на Ментцер,но в никоя не видях някой конкретно да се похвали с резултати от такъв тип на фона на класическите тренировки,програма...
Има ли някой който може да сподели опит,защото ми се струва че има доста логични неща в тренировъчният сплит и възстановяването...?

Темата беше редактирана от Димитър Михайлов на 20.12.10 15:38.

20.12.10
14:37

Надали са я пробвали много жени...

21.12.10
12:01

Здравей!Тренирам по  Heavy Duty и съм много доволен,като цяло.За да тренираш по този метод ти трябва не малък стаж в залата.Самото изпълнение на упражненията изисква голяма концентрация,а относно за информация виж в youtube клипчетата на Дориан.

21.12.10
12:49

Ясно ми е това,което казваш мисълта ми е какви са ви резултати ,върши ли работа за излизане от застой ,качване на килограми сила ,размери ?

21.12.10
13:01

Да има ефект за 3 месеца качих доста мускулна,както и сила-видим е ефекта особено откъм ръцете с 2см близо.Според мнозина за практикуването на метода се изисква “ЗОБ”,иначе и с добър хранителен режим също става.Но ако не се храниш,както трябва по-добре не се захващай.А относно самия метод има разлика между този на Ментцер и на Дориан.Аз лично съм привърженик на изпълнението на Дориан.

21.12.10
13:20

А от колко време тренираш имаше ли застой преди тази програма или просто така реши ?
За зоба не смятам,че е много подходящ ,защото от него се възстановяваш много бързо и 5-6 дена ако не тренирам а се бода всеки ден познай как ще се чувствам...
Храненето и тренировките ми винаги са на ниво,притеснявам се че или претренирам поради недостиг на възстановителен период или просто съм в застой и за това исках да опитам.
Каква е твоята програма по която тренираш на Йейтс ?

21.12.10
16:24

Именно не се тренира толкова на рядко по метода на Дориан.Ще ти пейстна това,което бях побликувал на друго място,надявам се да съм бил полезен.Чел сам доста относно метода...Дориан си го е развил по негов си начин...Според него е добре всеки индивидуално да си го изгради.Гледал съм и съм чел доста за начина,по който той тренира и си и...зградих подобен.За прилагането на Heavy Duty се изисква голяма концентрация при изпълнението на даденото движение(1:2:2-темпо,мнозина го пренебрегват).Ето как го прилагам и аз.Всеки ден отделна мускулна група,като ръцете ги слагам в отделен ден за тях правя по 3 упражнения,а за останалите мускулни групи 4.Имаш загряваща серия,работна и на 100%...повторенията варират около 6,като последната серия се прави до отказ съобразно повторенията (хубаво е да имате тренировачен партнъор).Също така включвам и кардио,2-3 седмично.

21.12.10
17:22

И личното ми мнение, относно метода е, че е крайно неподходящо за ендоморфи - такива големи интервали м/у тренировките са подходящи само за хора с бърз метаболизъм, иначе ще стане голямо освинване.

Лично мнение.

23.12.10
11:42

Аз съм опитвал месеци наред да тренирам през ден-два /всеки ден ,с малко/много повторения ,докато в дните за възстановяване съм се тъпкал като свиня и вечер не мога дори да заспивам от тежест ии никакво покачване на килограми...или претренирам или е бруталният застой ,заради това се чудех да ги направя по на рядко тренировките,въпреки че не знам как ще издържам без всекидневна активност...

29.12.10
18:30

Според мене хранителния режим ти куца...от прочетеното “тъпкал като свиня и вечер не мога дори да заспивам от тежест” си правя изводи...Вечер яж по-леки храни.Хормона на растежа се натрупва в хипофизата и се отделя при сън, физическо натоварване и намален прием на храна,най-вече 90мин след,като си заспал.

Тренирал съм по heavy duty и мога да кажа, че е идеален метод именно за раздвижване на застой. Но не е чудо разбира се.

Объчни внимание на възстановяването и храненето си. Може от там да тръгва всичко.

29.12.10
21:32

Метода дава много добри резултати. Аз и братята ми тренираме така и мога само да ти го препоръчам. Всъщност Heavy Duty е програмата на Майк Менцер, на Дориан е Blood and Guts. Иначе метода се казва H.I.T (High Intensity Training). Дориан и Менцер просто използват някои от принципите му, изготвяйки си свои програми. Можеш да направиш същото, но ако все пак ти се ползва нещо готово, ето няколко видеа:

http://www.youtube.com/watch?v=y86TYYpaMoA
http://www.youtube.com/watch?v=tcMOG0ECqDU

Останалите са отстрани в плейлистата. Ако имаш някакви въпроси питай. Резултати ще има и то от първата тренировка. За последните 3 месеца брат ми качи 6 кг ММ и прави сериите си с 20 кг повече на лежанката.

29.12.10
22:24

Малко въпроси:
1. Какъв опит има брат ти с тренировките и как е тренирал преди това?
2. От колко до колко качи на лежанката?
3. На други упражнения има ли подобен прогрес?
4. Може ли по-подробно за програмата, по която тренирате (на Менцер и на Дориян ги знам) и какви точно методи ползвате (почивка-пауза, форсирани повторения или...)?

30.12.10
21:12

Силни думи за резултатите ви наистина....
в момента се възстановявам и съм в почивка 20 дена таман,ще е принос за разчупването,
колкото  добермана ,за това че ми куца хранилният режим,явно не си прочел,
че просто опитвам всичко да видя ,кое как работи ...знам кои са добрите и лошите храни,добавки, стероиди:)) ,въпроса е да експерементирам за да видя кое работи в моето тяло ,заради това се интересувам от Менцер ..

01.01.11
21:52

За този метод е нужно много добро възстановяване,иначе нищо не правиш.В началото,като започнах да го прилагам,поради липса на време и лични проблеми нямах възможност да се храня както трябва,смисъл ядях нормално,а трябва да ядеш повече от нормално...Говориме за дози от сорта на 500-600гр въглихидрати,200-250гр белтъчини и около 100-130гр мазнини.Та преди това имах чувството,че претренирам и вместо мускулите ми да ръстат,те се свиваха.След което започнах да се “тъпча” и ефекта не закъсня.Тренирал съм по какви ли не начини и съм пазил строги диети,но така никога не съм се усещал.Та мисълта ми е,че ако не се отасяш достатъчно сериозно към този спорт,по-добре не се захващай.

02.01.11
00:48

Този малкия тренира по програма на Менцер:

Мнението беше редактирано от Timon на 02.01.11 00:52.

02.01.11
00:57

Аха, и ги държи в надхват :D

02.01.11
01:29

Що пък да не ги държи в надхват?! Казваш го все едно е невъзможно..

02.01.11
07:06

Това, че ти не можеш да направиш нещо, не означава автоматично, че и другите не могат. Ето ти 700 без фитили в надхват. Това, което се случва с капилярите в носа му, според мен е доста добро доказателство, за 350кг заредени на лоста.

http://www.youtube.com/watch?v=gDLXCTihVPs

02.01.11
12:42

казано от Doberman на 01.01.11, 21:52:

За този метод е нужно много добро възстановяване,иначе нищо не правиш.В началото,като започнах да го прилагам,поради липса на време и лични проблеми нямах възможност да се храня както трябва,смисъл ядях нормално,а трябва да ядеш повече от нормално...Говориме за дози от сорта на 500-600гр въглихидрати,200-250гр белтъчини и около 100-130гр мазнини.Та преди това имах чувството,че претренирам и вместо мускулите ми да ръстат,те се свиваха.След което започнах да се “тъпча” и ефекта не закъсня.Тренирал съм по какви ли не начини и съм пазил строги диети,но така никога не съм се усещал.Та мисълта ми е,че ако не се отасяш достатъчно сериозно към този спорт,по-добре не се захващай.

Смисъла на темата бе за отзиви и резултатите ви.Не разбрах какво общо има- мисълта ти била ако не съм бил достатъчно сериозен към този “спорт” ?
Много хора ме познават и знаят ,че съм болен на тема спорт и режими и каквито неща съм преживял надали си се сблъсквал с подобни,но няма значение!
Във всичките си постове изтъкваш как все едно е невъзможно да тренираш по Ментцер и си някакъв много корав батка от Бургас ,които единствен може да се справи с “500-600 въглехидрата” “концентрацията” Аре да не изменяме топика а да се придържаме?
п.с. и тези последните мнения за 18 годишния зобач не са никак по темата,нищо че тренирал по Ментцер,някой по горе бе пуснал клипове на Йейтс те са интересни като клипове а като същност-За това е темата

Мнението беше редактирано от Тони1 на 02.01.11 12:46.

02.01.11
12:49

Хахах...Не ми се карай само...Нито си ми на годините,нито на стажа,нито на акъла,нито на ВИЗИЯТА,така че уважавай написаното!хлапак...

02.01.11
13:14

Не знам мода за какво изтри само моето мнение,явно сте си компания =)
Както и да е нека темата продължи без излишни отклонения ако иска някой да се включва...

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1