23.04.05
08:12
Вчера изведнъж както си стоях и започнах да си усещам сърцето.Направи няколко много силни и бързи удара.След малко пак.. и така 3-4 пъти.Помислих че може да ми се е сторило, но вечерта се случи отново.За пръв път ми се случва такова нещо.Възможно ли е да е от тренировките и на какво се дължи?
как си бил с тренировките, изсилвал ли си се много,възможно е сърцето да не се е справило с бързата църкулация на кръвта,ако продължи така посети някой кардилог просто да се застраховаш
23.04.05
10:49
задължително отиди налекар , направи си изследвания!!!
Предполагам че става въпрос за някаква аритмия. При мен като бях на 15-17 години ми се получаваше че чак сбърквах баща ми който е лекар от 25г. Отиди на лекар да ти направят изследвания и спри засега да пиеш кола и каффе.
Мда, това нещо може да е така нареченото “спортно сърце”. Но при всички положения не е много надобре. Не се плаши излишно, може да е безобидно.
23.04.05
18:53
И аз така съм си го усещал как тупка някак странно,все едно прескача.Аз си мисля че е или от възрастта или от неправилно дишане.
Не знам, пич, ама един колега се оплакваше от същото и се оказа Аритмия.Отиди на кардиолог, сериозно!На мен скоро една докторка ми каза,че пулса ми пък бил ускорен.За спортно сърце пулса в покой трябвало да е по-бавен, но с по-голям дебит.Моя пулс в покой е минимум 90-100, което се оказа доста повече от нормалното, и затова утре имам записан час при кардиоложка. Между нас казано шубе си ме е и сърцето не е шега работа така че се стягай и бягай да те преслушат! :wink:
24.04.05
21:45
Ако взимаш някакви добавки или забр. медикаменти веднага ги спри и се посъветвай с лекар,ако ли пък не пак си длъжен да се прегледаш, защото сърцето е много по-важно отколкото мускулите .
Не взимам никакви добавки.Вчера си мерих пулса и е към 60, което ми се струва че е в границите на нормалното да не кажа отлично.Мисля да направа 1 седмица пауза с тренировките или повече зависи кво ми каже лекара днес.
25.04.05
09:41
Хм, а аз мисля, че за предполагаемата ти възраст и размери 60 може да е малко бавен пулс. Малко, не много, но все пак.
25.04.05
10:49
моя е 98 - 16г.
[quote author=“largozol”]моя е 98 - 16г.
УХА! Аз имам въпрос- На добре ли е такъв пулс над 80 примерно било и при мади хора???
Според мен е доста фрапиращо това 100. :shock:
Кога го мериш? ДА не е след спринт? :lol:
Най-добре си мерете пулсовете в късния следобед, преди лягане и на ставане, за да добиете представа.
25.04.05
16:53
Колкото ти е по нисък пулса толкова по добре за сърцето, аз имам колеги с 40 пулс в спокойно състояние, това се постига обаче само с кардио тренировки,
Стан
Моят е към 65 - 70. Не го мерих цяла минута, но за 30 сек отброих 32 - 33 удара, а за 15 сек. - 16.
В момента си седя на стола и нищо не правя (освен да щракам по клавиатерата), т.е. в пълен покой съм :)
largozol, 98 ми се струва много, сигурен ли си, че го мериш правилно и в покой? За здрави, нетренирани хора 70 - 75 удара в минута се счита за нормален пулс, хората с тренирани сърца могат да са с доста по - малко (40 - 50).
Аз съм чувал, че ако пулса ти е около 100 трябва да посетиш лекар.Иначе днеска бях на лекар и ми каза, че ми няма нищо само да намаля тежестите малко и да направа 1 седмица пауза
И аз бях на ЕКГ днес заради висок пулс (90-100) и ми казаха че съм си супер добре... Ама аз знам от колеги че това си е много.Правя кардио отскоро(бягам) иначе на вело-то съм от отдавна.
Някой по-запознат може ли да каже дали с продължаване на кардиото пулса в покой ще ми падне? :roll:
26.04.05
12:03
Ами то лошото при такъв висок пулс е само едно , че сърцето така да се каже се изхабява по бързо , и може по лесно някой ден да се стигне до сърдечни заболявания, със редовно кардио може да се намали пулса по простата причина че обема на сърцето се увеличава, но само с 20 мин вело няма да има много голми резултрати, трябва да има по продължителни натоварвания със промяна на интенцитета.
стан
26.04.05
12:11
Лично аз мисля, че колкото е по - млада възрастта на един зрял човек, при равни други условия толкова по - бърз му е пулса. Извинете ме ако греша, но такава мисля че е връзката.
[quote author=“DJ MADMAN”]Ами то лошото при такъв висок пулс е само едно , че сърцето така да се каже се изхабява по бързо , и може по лесно някой ден да се стигне до сърдечни заболявания, със редовно кардио може да се намали пулса по простата причина че обема на сърцето се увеличава, но само с 20 мин вело няма да има много голми резултрати, трябва да има по продължителни натоварвания със промяна на интенцитета.
стан
Обема на сърцето се увеличава, но за сметка на дебелината на стените му, което води до по-голям риск от инфаркт. Но не се притеснявайте този процес става нобратим само ако си активно спортуващ (лека атлетика, плуване и др.) за период по дълъг от 2-3 години.
26.04.05
18:15
хихи това не е вярно.вижте сега спортно сърце е това ,което е с голям обем ,но тоне е за сметка на стената.напротив,тя си е доста по -дебела.казва се хипертофия на стената, и нормалният му минутен цикъл е под 60.мен ако питате по-скоро largozol е повече за лекар отколкото monster.референтните граници са от 70 -80(+/-5).над това лошо, под това хубаво-т.е. спортно сърце.но не се панирай толкова бързо monster.това ,че в един ден си имал аритмия 2 пъти не е проблем.проблем ако го има6 от 3-4 седмици,месец и повече.ако искаш пиши дали пушиш,пиеш и взимаш медикаменти.
[quote author=“D3BEP”]Лично аз мисля, че колкото е по - млада възрастта на един зрял човек, при равни други условия толкова по - бърз му е пулса. Извинете ме ако греша, но такава мисля че е връзката.
Добре, D3BEP, ето каква е работата. На 24год. съм и тренирам от около 8год. Колкото и да съм млад, не мисля че 90-100 е нормален пулс.Правя си нормални кардио тренировки (по поне 30мин. бягане сега, но допреди година по час плуване).Една силова и една кардио ги редувам.Днес и вчера бях на ЕКГ и ЕхоКГ и всичко ми е ОК! :roll:
26.04.05
21:14
80, може би в границите 70-90 си го представям пулса на тази възраст; 60 е малко нисък.
Може и да греша, но пак казвам: почти съм убеден, че има такава връзка; дали не бъркам точните цифри вече е друг въпрос.
Във всеки случай е рано да се говори даже и да съм прав за болестни изменения в сърцето; множество фактори съвсем нормално могат да влияят на пулса.
27.04.05
00:50
От кардио не могат да ти хипертрофират стените на сърцето
това се получава от прием на анаболика и ако тренираш само силови тренировки
This is the fourth time today that I am braking the rule (rule #1.9). This time you might not want to charge it against me.
I used to have P-SVT (Paraoxismal Super Ventricular Tachicardia) which is a very bad case of arithmia.
But guess what? I didn’t listen to the doctors who told me to stop training long range running and nothing happened. Now, as I write, my pulse is 59 and I haven’t trained real cardio for a whole year. Arithmia isn’t such a bad disease, it’s not gonna get you killed so soon! Just make sure you get rid of it before you
are old enough to really have some risk from Arithmia.
Anyway, if it’s just a few strong beats then you are having a case of bad nerves, something is probably disturbing your peace in mind. It cannot be detected in any heart scan.
Arithmia can only be recorded using a holter or a portable ECG scanner and take a recording of the arithmia while it occurs!
29.05.05
21:28
на мене са6то пулса в покои ми е 90-100 на 16 сам а нскса по време на трен го засекох кам 150 тва дали е нормално или е ного ходил сам на екг ехо секви такива и ми казаха 4е ми нема ни6о на сарцето :?
Знаете ли? тва с пулса го бях чел някъде а именно ” високият пулс понякога е нормален за човек и в частнос мъжа, защото хормоналния баланс в този момент се променя от -16 до-22 г. и тази промяна влиае в/у съкращението на сърцето”
За пулса не знам, но си е съвсем нормално да получиш сърцебиене понякога! На всеки се случва, от преумора, недоспиване, нерви и притеснения, от преяждане... на мен ми се струва че му отдавате твърде голямо значение. Е разбира се ако се повява постоянно вече с ие проблем за лекар. Но от едно претупкване, не мисля че се умира ;) Иначе аз досега да съм в моргата десетки пъти.
21.06.05
08:24
Възможно е и да си се претоварил, карай го по-спокойно известно време.
Но както ти казаха момчетата по-горе, добре е да отидеш на лекар да се застраховаш.
21.06.05
11:24
Ами да иде... Ама докато няма сериозни физиологични отклонения кардиограмата ще открие най - много тахи/брадикардия, и то само в случай, че я засече в момента...
Идеята е, че даже и нищо да не открият - много вероятна възможност - не значи, че нищо не се случва и самоконтролът е много по - важен...
Високото кръвно води понякога до т.нар. “прескачания”.
[quote author=“Ho0ligan”]Zdraveite i az imam malyk problem koito iskam da spodelq ne treniram usileno samo ot vreme na vreme i gledam da ne se natovarvam mnogo,imam bolki v sarceto koito se polu4avat obiknovenno sled kato otida na fitness ili sled kato hodq da bqgam polu4avam silni bolki v sarceto zadushavane neshto kato stqgane v gardite i az ne moga da go obqsnq to4no .....i tova pri polojenie 4e ne se natovarvam mnogo pravq mnogo leki trenirovki ili 5-6 obikolki leko bqgane gledam da ne se natovarvam mnogo zashtoto ne sam mnogo sportno aktiven a i ne mi ostava vreme da treniram sistemno vsi4ki kazvat 4e tova e ot po golqmo natovarvane no ......natovarvaneto pri 6-7 obikolki leko bqgane ili leka trenirovka ne trqbva da vodi do tova .....razbiram naistina da bqgam kato lud ili da se mu4a s golemi tejesti no .... nz vie kakvo mislite ????
P.s hodih na lekar toi mi kaza 4e vsi4ko mi e nared no vsi4ko tova prodaljava dori i kato sam na rabota pri po natovareni dni kato mi se nalaga da stoq cql den prav sled rabota imam sashtite bolki dosta e nepriqtno mojete li da me posavetvate neshto ???
Щом като това става толкова често, незнам дали това което ще ти кажа, ще ти свърши работа. Но, доста хора получават някакво такова моменто стягане в гърдите, дори често го описват като сериозна остра болка, но иначе нищо им няма/абсолютно клинично здрави/. Често това “стягане” дори не е от сърцето.
Изследванията винаги са най-доброто решение! :)