Дневник на Ина

Темата е заключена.

21.12.10
00:05

Здравейте!
Аз съм Ина :) На 22 години
До сега писах писах един ферман за началото на дневника, но всичко се изтри и трябва да почна отначало :) леле
Чета ви от 3 седмици и горе долу от толкова почнах да тренирам през ден. Тренирам през ден, като часът на тренировката е неопределен, загрявам за 5 мин на велоарг, след това правя по едно сложно упр за всяка мускулна група значи 9 упр минимум като всяко беше в началото 3 по 10 повторения и ако нямам лека муск треска на другия ден увеличавам повторенията. До преди 2 години не се бях занимавала никога с никакъв спорт и мускулите ми са мизерни сравнено с другите натрупвания. В едини ден ако правя флайс за гърди, на следващата тренировка правя повдигане на лост или гири от лег.. сменям ъглите :) и накрая малко кардио
Ръстът ми е 167 и тежа 60 кг, естествено искам да сваляяяяяяям :) като 99% от жените
Преди ядях плодове до обяд с кафе, на обяд- сандвич или месо със салата и картофи или ориз или запечени картофи с бекон, след обяд плодове, вечеря салата са месо или леща, боб
проблемът беше в това, че тази храна я ям на работа. Прибирам се в 21 и 30 и почвам да тъпча зрънчо, фъстъци..........

Мерките не си ги знам, ще си купя метър утре, други ден и ще ги запиша
Започнах да закусвам по- сериозно: 200гр мляко с 3 сл овесени ядки и плод или 2 филии тонус и 2 яйца, и горе долу свиквам с нужния начин на хранене, но месото ми се струва супер много........
Имах необходимост да го направя този дневник, знам че съм много начинаеща и зелена и чакам с нетърпение вашите насоки
Ще науча и тояно имената на упражненията, за да записвам каква ми е била тренировката :)
До скоро

21.12.10
11:29

При твоите кг и твоите цели,повече от 100 гр протеин на ден нямаш нужда.Тоест 200-250 кг протеин+остатъка от яйца и млечни продукти.
Така че месото не е толкова много за 2 хранения по около 125гр.
Виждам че не си като 2/3 от трениращите момичета,за които тренировката е степер+пътека+колело,изгарящи по-този начин и последните им останали мускули покрай мазнините.
Това че до преди 2 години не си се занимавала със никакъв спорт не е проблем :).Повечето хора правят точно обратното след 20 години зарязват всякаква физическа активност.

Намери някой калкулатор за калории и изчисли дневният си прием.След това го намали с около 10-15% и виж това как се отразява на кг ти за няколко седмици.Повече от 1-2 кг на седмица не е здравословно да се свалят.А най-важните критерии са огледалото и мерките.Може килограмите да не падат рязко или осезаемо,защото това се компенсира от покачване на мускулна маса.

23.12.10
23:12

:) Нямам опит и за сега разчитам на прочетено, а доста чета. Аеробните тренировки са главно с цел развиване на сърдечния мускул, а за изгаряне на мазнини анаеробното трениране върши много работа, заради възстановяването на мускулите.
Изчислих си ОКБ и е 1480 калории на ден.
Искам от януари да започна НВД, но лесно ми пада кръвното и когато огладнявам се изнервям като някой мъж :). Четох, че може въглехидратите да се намалят постепенно, но как става това? и как се разпределят пак ли на 2 пъти?
Весели празници на всички!!!!!!!

24.12.10
21:43

Може да  погледнеш въглехидратната ротация,доста хора я хвалят.Това как ще разпределиш въглехидратите зависи изцяло от твоят начин на живот и трениране.Ако тренираш късно може да ядеш такива и по-късно,но все пак е желателно да са в първата половина на деня.

31.12.10
01:26

Правилно ли разбирам, че според теб анаеробните тренировки са по-подходящи за топене на мазнини от аеробните? Ако е така - на грешен път си.

31.12.10
01:53

казано от Alexander Katzarski на 31.12.10, 01:26:

Правилно ли разбирам, че според теб анаеробните тренировки са по-подходящи за топене на мазнини от аеробните? Ако е така - на грешен път си.

И защо, ако не е тайна?
А ако ми го обясниш по-подробно, ще бъда много благодарен.

Знаеш ли , че след прием на въглехидрати, през следващите около 3 часа тялото ти не може да разгражда мазнини?
Ако искаш да отслабваш махни тази голяма закуска. Измести си калориите във втората половина на деня, най-добре по-голямата част ги приемай чак  след тренировката. Кардиото ако толкова държиш на него го прави на гладно, иначе няма смисъл, няма да стопиш мазнини, само мускулите ти ще страдат.
Това , което ти предлагам са някои от принципите на ЦИКЛИЧНОТО ХРАНЕНЕ (intermittent fasting). Ако успях да те заитересувам може да потърсиш с Гугъл повече информация. От постовете ти виждам ,че не си кон с капаци, за това ти го предлагам ;) Аз се храня така от доста време и те уверявам ,че ефекта е точно таъв какъвто го описват в книгите за IF.

По-здрави!

Мнението беше редактирано от инж. Марин Маринов на 31.12.10 10:35.

31.12.10
12:49

Thrash, защо да не съм прав? И моля те, не се аргументирай със статии от Гугъл, защото същото мога да го направя и аз. Като говоря за аеробна тренировка с цел топене на мазнини, имам предвид HIIT.

04.01.11
11:31

Честита нова година! Да сте здрави и силни :)
Разхлабиха се нещата покрай празниците, но пак гледах да не прекалявам
Взех си мерките и се измерих на кантар, който мери и мазнини и вода... Не се бях мерила от 3 месеца и имам бонус още 2 килограма за сваляне
Мерки:
Ръст:167
Тегло:62
Мазнини:27

Гръден кош:80 издишал
            84 вдишал
Бицепс:27
Талия:76
Ханш:96
Бедро: 56
Прасец:37

Работя 2 на 2 от 10 до 21 вечер и ми е много трудно да почна да тренирам в 21.30 след работата. Не знам какво да правя точно. Днес в първият от 2та почивни дни ще си напрявя тренировка, която ще опиша след като я направя и след това кардио, а утре само кардио сутринта на гладно.
храна
02.01
9.00 1 филия бонус,30гр сирене, 1 ред черен шоколад, 4-5 ядки
12.00 кафе с мляко
13.00 салата с 80 гр свинска пържола
17.00 3 мандарини
18.00 салата и 80гр свинска пържола
20.30 грейпфрут
21.30 салата 100гр пилешка пържола

03.01

9.00 1 сърмичка 100гр кисело мляко 2 гризини
11.00 кафе с мляко банан
13.30 2сърмички+150гр салата+100гр пилешко филе
16.30 2 мандарини
17.15 1 сърмичка 150 гр салата и 50 гр пил филе
19.40 2 мандарини
21.30 салата + 80 гр пил филе
И няма повече сърмичкиии

04.01.11
11:37

Благодаря за коментарите
Alexander, до колкото знам на муслула му е нужно повече време да се възстанови след анаеробна тренировка с тежести сравнено с аеробна кардио тренировка
ХииТ не съм опитвала още, но нали в него има и анаеробно натоварване когато пулсът се вдигне над опр% има малък недостиг на кислород.
Freelancer, сега ще попрочета за цикличното хранене... не знам кое е най- доброто, объркана съм вече

04.01.11
11:56

Здравей, сама ще си налучкаш времето за тренировка. За сваляне на мазнини ти препоръчвам кратки и чести тренировки. Защо не всеки ден? Една тренировка да е около 30 мин. Редуваш дни с тежести и дни с кардио. Тренировките: преди работа са чудесен старт на деня :)

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1