08.12.10
15:59
Здравейте!На 16 години съм,80 кг. висок съм около 175 см.Искам да ви попитам какво точно да похапвам за да сваля корема и да успея да направя плочки.Ходя на фитнес,но вече нямам строга програма заради училището,сутрин на гладно тичам по 30 минути,поразрових се в сайта и прочетох за НВД и в момента се опитвам да се придържам към НВД,но колко добре се справям не знам.1 смяна съм и започвам от 8ч.Ми това е за мен очаквам помощта ви. :)
Щом не знаеш как се справяш, напиши диетата. Така няма как да ти бъде помогнато.
08.12.10
19:51
ми нещо такова:с кардиото приключвам към 7
1.към 7 и 30 след кардиото мюсли с прясно мляко
2.към 10 и 40(от 10 и 35 ни е голямото междучасие) ходя до билла и си купувам 100-150гр млечна салата + една черна питка+1 или 2 кисели млека 2%
3.след училище секи ден е различно но гледам да е нещо с яица
4.за вечеря към 7ч. си правя салатка с домати,краставици и сирене,но вече започвам да използвам извяра вместо сирене и също си хапвам извара около 200 грама
Месо си хапвам редовно и за обяд най-често,обожавам мляко и си пия по всяко време на денонощието :D не знам дали е проблем обаче пия доста кафе-по 3-4 кафета на ден.Днес във форума прочетох че било полезно мед на гладно всяка сутрин и мисля да започна да взимам по една с.л. но не знам преди или след кардио и непосредствено след това ли да закуся или да поизчакам.
Утре за закуска съм решил да хапна половината порция от високопротеиновите палачинки за които четох във форума а др порция да я хапна в училище:)
08.12.10
19:54
забравих да кажа само че почти всеки понеделник,четвъртък и петък играя по 1 час футбол :)
02.01.11
00:34
Мисля, че ако играеш повече футбол ще направиш плочки.
Сутрин с мюслито вкарай белтък(яйца),иначе въглихидратите навлизат прекалено бързо в кръвта,предизвикват отделянето на инсулин,а белтъка е един вид “спирачката”:)...отделя хормона глюкагон.Винаги трябва да има баланс между инсулина и глюкагона.Така че гледай на всяко хранене с въглихидратите да приемаш и белтък.Мазнините също не са за подценяване(маслини,зехтин,фъстъци).Наблягай на зеленчуци и на храни с нисък гликемичен индекс (има таблици провери в гугъл).