29.12.10
23:59
Коя е по-добра суроватка ? Цените са идентични ..
В Pharma Whey има допълнително количество добавени фибри и е с по-голямо разнообразие на вкусове, аз друга разлика не виждам.Scivation попринцип е по-купуван...И с двата няма да сбъркаш
казано от martinski на 30.12.10, 10:52:
В Pharma Whey има допълнително количество добавени фибри и е с по-голямо разнообразие на вкусове, аз друга разлика не виждам.Scivation попринцип е по-купуван...И с двата няма да сбъркаш
Ако не ме лъже паметта, Pharma whey има 80% изолат, това мисля е достатъчно предимство за да бъде предпочетен.
казано от Valdis на 30.12.10, 11:03:
казано от martinski на 30.12.10, 10:52:
Ако не ме лъже паметта, Pharma whey има 80% изолат, това мисля е достатъчно предимство за да бъде предпочетен.
Scivationa не ли същото, а може би се бъркам?
И двата са 80% протеин в доза, и Phd НЕ е изолат, въпреки глупостите, които пишат вносителите. Изпил съм 20 кила Scivation и 10 Phd, разлика не съм усетил.
Оня ден като си купувах Phd от сиалта, имаше останала само ягода като вкус, но определено не го препоръчвам...
Мнението беше редактирано от korpusito на 30.12.10 12:40.
казано от korpusito на 30.12.10, 12:39:
И двата са 80% протеин в доза, и Phd НЕ е изолат, въпреки глупостите, които пишат вносителите. Изпил съм 20 кила Scivation и 10 Phd, разлика не съм усетил.
Оня ден като си купувах Phd от сиалта, имаше останала само ягода като вкус, но определено не го препоръчвам...
А кои са ти любимите вкусове и на двата протеина?
казано от korpusito на 30.12.10, 12:39:
Къде точно в мнението ми прочете, че Phd-то е изолат? Защото аз си мисля, че имах предвид това, че е бленд 80:20 изолат към концентрат, а не че е 80% протеин (в това не съм сигурен, просто съм го чел някъде). И каква разлика очакваш от протеини с индентично белтъчно съдържание??? Разликата може да се състои само от това, че концентрата е по-вероятно да предизвика стомашен дискомфорт от бленда поради по високото съдържание на лактоза.
Моя грешка, не съм разбрал. Объркването идва от там, че ВСИЧКИ вносители на марката Phd го рекламират за 100% изолат и вече ме заболя устата да обяснявам, че е бленд. И по скайп ги питах, нищо не казаха, нагла работа. Това, че е 80/20 изолат, не знам къде си го видял, аз в магазина на Сила БГ си питах в прав текст и отговора беше “изолата преобладава” ?!?!? Ноу комънт...
Да не отварям нова тема. Какво ще кажете за ON gold standart. Тъкмо привърших 4кг scitec 100% изолат, но сега мисля да пробвам gold standart’a.
Сега погледнах в няколко бг сайта голд стандарта върви по 185лв, а в netrition.com e 118лв без доставката. Ебати надценките имат наште...
02.01.11
12:52
Голд Стандард-а е по-добър и от Сайвейшън, и от Phd. Цената доскоро беше доволно над 200лв. Ако не ти пробутат европейската версия, тези 185лв даже са си добре на фона на как беше доскоро. Въпреки, че още трябва да падне цената, за да си взема голд стандард от България...
А ти от чужбина ли пазаруваш? Може ли линк и отзиви дали всичко е ок с доставка/качество?
само дето гледам и не виждам с какво голда е по добър от сайшейшъна ... и ако някой може да усети разлика , евала ще му кажа .. много хора си мислят ,че като вземат по-скъпият протеин на прах и плочките сами ще излезнат .. аз си купих сайшейшън за 132лв за 10либри , като преди това бях хвърлил око точно на голд стандарт .. е разликата в парите я нялях в месо :) дали съм се прекарал ,а ?
02.01.11
14:51
Разлика има и то не чак толкова малка. Дали си струва разликата в цените е отделен въпрос. В щатите Scivation е $70, а Голд Стандард и като цяло 10-либровите разфасовки протеин на други фирми е $80. Защо мислиш е така?
02.01.11
15:46
На който не му се струва достатъчно желязна може да направи едно елементарно сравнение на етикетите. Или да продължи да си пие пикото, сайтека, сайвейшъна или някой от останалите протеини дето нямат разлика с голд стандард-а.
Никой не ми отговори, защо голд стандард от европа е преебавка? Доставчиците казват, че разликата е единствено в овкусителите?
@martin tomov , колега , не ми е за цел да ти доказвам нещо или да те карам да си сменяш любимият протеин ... обаче да твърдиш че ГД е по добър щото разбираш ли в щатите бил с 10$ по-скъп ... а тука е с едни 20-25% отгоре спрямо сайвейшъна е смешно ... какво да гледам етикетите ... ми гледам ги .. пил съм и двата , пазя си опаковките .. процентно съдържание на протеин в доза е в полза на сайвейшъна ... и двата с 1гр мазнини , ГД е с 3гр въхлехидрати , сайвейшъна е с 1гр ... като гледам и по аминокиселинен съствав го бие ... и двата се знае че са блендове от изолат и концентрат , вече остава да ми кажеш какво е съотнощението , ама така като гледам мейби е в полза на сайвейшъна ? и какво стана ... а и като сложим цената .. ти явно си антилогичен човек , дето като иде в залата и първата работа е да се похвали пред другите е че пие от скъпият як протеин на ОН . демек разбираш ги нещата , батка . за балъците като мен остава другото ...
http://t3.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcQ67VPP1Z5_85MRYzq1hNRGFVPg2fjBQ0pPq1GgnhhkAyG4wBEdGSxvUvAs
http://www.shopping.bg/img/products/products_42439_21512580PROFILE-сцижатион-вхеъ.jpg
02.01.11
18:01
Никога не съм пил Голд Стандард.
Ама като почна непременно ще се похваля в залата де.
обаче да твърдиш че ГД е по добър щото разбираш ли в щатите бил с 10$ по-скъп
Не твърдя, че е по-добър щото е по-скъп, а че е по-скъп щото е по-добър...
В тоя форум ако нещо е евтино ще се намерят 1000 човека дето да го превъзнасят. Стига се дотам, че не просто да сравняват Сайтек с NOW и ОN, ами и да казват, че видиш ли Сайтек били и по-добри... Хайде стига глупости. Сайтек е добра за цените си марка. Нищо повече. С протеина на Сайвейшън нещата не стоят по-различно. Ако трябва да избирам дали да дам 135лв за Сайвейшън или 150 за Голд Стандард... ми винаги ще си взема ГС пък дори и това да ме прави алогичен...
Мнението беше редактирано от Мартин Томов на 02.01.11 18:17.
не виждам причина да коментираш нещо което не си пил , още повече да го защитаваш ... в крайна сметка това е само един протеин , суроватка ... разликата м/у двата изобщо ако има ще е минимална и я се усети я не . ценово обаче нещата се виждат какви са ... ако за теб по-скъпото означава задължително по-хубаво , за мен не е :) пожелавам ти да го пробваш и да се похвалиш ,че си качил 5 кила чисто само с него ;)
за европейската версия , само съм чувал ,че се прави в ирландия и е с по-слаб аминокиселинен състав ... за това твърдение доказателства не мога да дам , само споделям , което разбира се не е мередавно . може да се окаче ,че е поредната градска легенда ..
02.01.11
18:25
казано от CheFolino на 02.01.11, 18:11:
не виждам причина да коментираш нещо което не си пил , още повече да го защитаваш ... в крайна сметка това е само един протеин , суроватка ... разликата м/у двата изобщо ако има ще е минимална и я се усети я не . ценово обаче нещата се виждат какви са ... ако за теб по-скъпото означава задължително по-хубаво , за мен не е :) пожелавам ти да го пробваш и да се похвалиш ,че си качил 5 кила чисто само с него ;)
Аз пък не виждам причина да ме считаш за такъв какъвто намекваш. Достатъчно разбирам какво говоря, отдавна мина времето, когато смятах, че качих 35кг на лежанката заради факта, че пия протеин, държиш се неуважително без да знаеш нищо за мен. Хубаво, това е форум и всеки може да си се държи както си иска, въпрос на възпитание е основно. Факт е, че има разлика между ГС и протеина на Сайвейшън, било то в качеството на суровината, в това, че има и хидролизиран изолат в единия, в добавения ензимен комплекс... Дали си струва разликата в цената в България - категорично не. Само, че ако е пренебрежима си мисля, че и ти нямаше да пиеш Сайвейшън. Малко се отклоняваме от темата като цяло.
Всеки иска да кара мерцедес но не всеки може да си го позволи. При протеините в единия случай плащаш за надписа+протеина в другия само за протеина в крайна сметка резултата е еднакъв.
ОК, ще си задам въпроса простичко.... Прецаквам ли се ако си взема голд стандард, внесен от европа 170кв - 4.5кг?
03.01.11
07:09
казано от moreol на 03.01.11, 00:40:
ОК, ще си задам въпроса простичко.... Прецаквам ли се ако си взема голд стандард, внесен от европа 170кв - 4.5кг?
С какво да се прецакаш? Апартамент ли ще купуваш или кола? Купуваш, пиеш и предценяваш. Въпреки, че колегите ти казаха - това е просто протеин!!! По същия начин може да се зададе въпроса “Ще се прецакам ли ако си взема пилешките пържоли на фирма Х или е по-добре на фирма У”. Хайде за други неща е разбираемо, но за протеин е смешно. Взимаш двата етикета сравняваш и взимаш, което ти изнася. Кое те притеснява цената ли? Гледаш къде е най-ниската цена и взимаш от там! Честно не мога да разбера въпроса?
03.01.11
11:49
Аз разбирам въпроса по следния начин - струва ли си да дам ~30лв повече отколкото бих дал за Сайвейшън, за да си взема Голд Стандард ако се окаже, че този Голд Стандард не е толкова добър колкото оригиналния. Честно казано не знам какви са основанията да се говори срещу европейската версия, тук във форума доколкото помня едно момче, пило и двата, ги сравняваше и казваше, че US версията била по-добра. Аз ако пия Голд Стандард ще е us версията. В крайна сметка ако ти се плаща за име и ти се пие Голд Стандард си струва разликата в парите, в противен случай има по-евтини алтернативи.
03.01.11
16:31
ON Gold Standart >PHD>Scivation
Точно Мартине, разбрал си какво искам да кажа. Но както и да е намерих си US версията за 170лв + подарък universal spa pak витамини.
http://power-beauty.com/index.php/suplements/100-whey-protein-4.html
http://power-beauty.com/index.php/podaruci/podaruci200
Утре отивам да си го купя от магазина им.
Надявай се да е американската версия , а и ако не се лъжа в магазина не са толкова намалени цените ако са намалени вобще , поне миналата година беше така .. доставката и тя 16 лв и като цяло не .. никакво доверие нямам на п&б и никога няма да си купя повече нещо от тях
Защо им нямаш доверие? Аз ще ходя лично до магазина им, на път ми е всеки ден. По телефона говорих с един човек от магазина и ми каза че е 170лв 4.5кг и е внос от УСА. Ще проверя етикета :)
Аз бих си го взел на прайсмач от Хелстор, там поне винаги всичко е коректно :P
04.01.11
11:35
Eи ама едни разсъждения в тази просто нямам думи
все едно навремето споровете че Адидасите произведени в Китай не стрували
Оптимум си е оптимум независимо къде е произведено - хората си имат качествен контрол и тои не се влия от това къде е произведен протеина
04.01.11
13:52
И двата варианта на ГС съм използвал и освен разлика във вкусовете друго не усетих(при американската версия вкусът беше по-наситен)
Сега си купих голд стандарта (внос от уса) от p&b. Мацката ме предупреди, че срока на годност е до края на април, но аз до тогава ще съм го изпил. Някой знае ли колко е разликата от датата на производство до датата на крайния срок?
Ударих първата доза, хич не ми харесва вкуса (ягода). Общо взето съм разочарван от вкусовите качества, дано от другото да остана доволен.
04.01.11
20:01
казано от moreol на 04.01.11, 18:59:
Ударих първата доза, хич не ми харесва вкуса (ягода). Общо взето съм разочарван от вкусовите качества, дано от другото да остана доволен.
Ти нацели възможно най-куция вкус :D
И трите марки, които се спрягат в темата предлагат едно и също, като дори някоя да е по-добра от друга, то това е абсолютно неосезаемо. Аз бих избрал протеинът с по-ниско съдържание на холестерол и лактоза. Това, че единият протеин е 80:20 е толкова под въпрос, колкото и това че протеинът в доза е 24гр :)
Мнението беше редактирано от Стоянчо на 04.01.11 20:35.
04.01.11
21:34
Най-добре е да се екпериментира като се опитва всеки един продукт, само че невярвам, че в този форум има човек който да се е научил до такава степен да усеща тялото си, че да може да различи разлика от 2-3 гр. протеин на порция или дали бленда е 80:20 или 67:33 :D. Друг е въпроса дали е качествен самият протеин ето за това изникват пак хиляди въпросчета в главитени-”щом неможе да направим разлика между протеините, защо правим разлика между протеина на Нутрим и Голд стандарта”. Ето за това моето мнение е, че винаги по-евтиното излиза по-скъпо, което не важи с пълна сила тук, но ако имате възможност заложете на по-качественият и доказан продукт ;)