режим след хранително разтройство

03.01.11
18:11

Здравейте,от известно време се опитвам да спазвам хранителен и трнировъчен режим за покачване на маса(желателно мускулна).Жена съм и от няколко години проблемите с храната малко се задълбаха и сега се опитвам да се възтановя.В момента тежа 38кг на 1.62см,горе долу добре и ми се иска да ме посъветвате как да подобря режима си ,така че да вдигна няколко здравословни кила.Проблема е,че спазвам разделно,а и стомахът ми не е с голям обем:)ето и режима ми: пр. днес как беше:9ч-100мл мляко с нес,9.30-150гр к.мляко 2% със 40гр сушени плодове,следва 1 час тренировка с гири,веднага мед и след 15 мин половин белтък;обяд-150гр пуешко без кожа със зелева салата и капка зехтин;сл. закуска-половин ябълка;вечеря-150гр бяла риба;късна вечеря половин ябълка...В някои случаи закуската не включва мляко и плодове,а ям яйце и вечерята по-често е извара...Какво да променя за да е по-ефективна диетата тъй като тренировките не са леки и ми се иска ефект:)Предварително мерси

ВН

03.01.11
18:50

Преди всичко, изготви си хранителен режим който да отговаря на някакви елементарни норми за калоричност.(Поне 1800 ккал/ден) Започни от р-л Хранене, с карето Хранене 101, веднага зарежи разделното хранене. Когато сме наясно колко килограма смяташ за нормални (за мен това са поне 53 кг при 18% подкожни) е добре да получим още данни за теб. Какъв е процентът ти подкожни мазнини, какво е здравословното ти състояние.

Колкото до свитият ти стомах, най-нормалният начин да го върнеш към нормално състояние е плавно да увеличаваш грамажа на храната консумирана на веднъж, става дума за 20-30 гр. храна на хранене в повече и така докато стигнеш 600 гр. Ако си направила щети върху храносмилателната си система като лениви черва или понижена киселинност в стомаха, по-добре се снабди с храносмилателни ензими. Мезим форте от аптеката на ъгъла ще свършат работа.

Забрави за супи, салатки и плодчета, млекце и прочее “вода с цвят и вкус”, преди да върнеш нормалният обем на стомаха си. Разчитай на пълнозърнести каши, пълнозърнести макарони, печени ядки, месо. Комбинирай картофи със сирене и зехтин на каша.

Намери си консултант по хранене, който да те контролира поне веднъж седмично.

03.01.11
19:19

Благодаря за бързия отговор:)Що се отнася до салати аз на такова съм карала и целулозата и фибрите не ми пречат,стомаха се справя...Проблемен ми е хляба и млечните(от булимия научаваш доста прецизно кое се смила по-бързо:),въпреки че е индивидуално,аз за себе си знам).Ясно е,че си имам психологически бариери спрямо храната и те са,че ако не ям разделно се храносмила по-бавно и страх от запек(ориз не вкусвам).Иначе физически поражения-нямам цикъл от 5 години,а до преди половин година,когато бях 35кг ме болеше цялото тяло и не можех да се кача по стълбите,но се стегнах и нямам такива проблеми...мазнините са ми към 8%(то и за това нямам цикъл)и друго при мен:на ден пия 1 л бира и 1л вино+мн цигари,за да не задържам вода от алкохола спрях солта и пия мн чай-има ефект.Правила съм изследвания:захарта е ниска,омазняване на дроба(стеатоза-и от пиене и от слабост хех),но се чувствам ок,просто нз на кои храни да наблегна,така че да качвам главно мускули и да няма запек:)Аз ги знам храните,но когато тренираш нещата са по различни ако искаш оптимален ефект...Ходих по диетоложки,при Мадлен Алгафари и изкам да кажа,че за момичета с хранителен проблем няма адекватна помощ,за себе си съм решила,че само фитнес и подходящ инструктор върши работа и затова,като по-лесно пуснах темата тук,за леки насоки,тъй като от диети,калории,съдържание,полезно жсеки с проблемно хранене разбира,но вкараш ли и фитнес...сори за тоя роман,хех,пак благодаря

ВН

03.01.11
19:42

То бива конфликт на цели-действия ама... :) Значи хем си седиш гладна, хем фитнес, хем се спукваш от цигари и алкохол. Гледай сега трябва да избереш или алкохол, или гладуване, или фитнес. Всички заедно те убиват по-бързо от колкото първите две поотделно. Няма да стане при теб с “наблегни на тази, наблегни на онази храна”... Трябва ти изчислен режим и някой да те рита по задника и да те държи в реалността, като почне да те хваща фобията.

Другото, аменореята ще продължи, докато не качиш мазнините на 15%. Да започнем с това, колко килограма смяташ че е “нормално” да станеш, за да се харесваш? Също, смяташ ли да спреш алкохола и цигарите при положение, че дробовете ти издъхват? Какъв оптимален ефект от фитнеса търсиш при положение че си с 15 кг поднормено тегли мазнини по-ниски от на спринтьорка на 100 м? Дай да говорим с факти.

Мнението беше редактирано от Владимир Недков на 03.01.11 20:06.

03.01.11
20:18

Ха ха ха,знам че е безумно,но то организма ми сякъш е привикнал и се мъчи там,не ми прави проблеми.И настинка не ме лови и предполагам,че от един път ще клекна,по бързата:)За цикъла ми е ясно,но първо да се върна в визуална форма:)За пиене и пушене-не смятам да спирам(преди време вечер без 400гр концентрат не лягах,за приспиване уж и пак 11 часа във фитнеса 2 часа,ама приличах на човек и бях на 22пр)Това което се чудя е,че при мен е по сложно-хем да кача,хем мускули(това е защото имам фобия от крушовидни тела,а жените първо долу качват и не мога да блъскам само въглехидрати и мазно)и по-скоро се питам в моя случай мога ли да ям повече въглехидрати,ще расте ли мускула...при повечето,които качват мускулна маса казват,че вечер никакви плодове пр,при мен ще навреди ли,кое ми е по-важно-протеини или въглехидрати...бе то при всеки е различно,аз си го усещам организма,но по тези форуми и статии разбрах неща които не съм знаел,пр след тренировка-бърз въглехидрат и подобни...мерси за всичко ,ако се сетите нещо да вмъкна в диетата...,а и добре ли е да се мъча с 6 кила на ръка по 10 15 повторения или от тва мускула отслабва,мерси пак и наздраве:)

ВН

03.01.11
20:32

Няма с какво да ти помогна. Ти просто не искаш да си здрава, а без здраве няма да постигнеш спортната форма, за която милееш.

03.01.11
20:39

Все пак благодаря за отделеното време,виждам,че си добър човек и гледаш да помагаш с това което си научил и не пренебрегваш дори и луди като мен,браво и успехи във всяко начинание:Р,аз ще си вечерям плодове,нищо,че треа извара и ако науча нещо от експериментите с тялото си ще докладвам,може да е полезно и за други:)

05.01.11
17:46

Ох...
До авторката - това дали ядеш плодове или извара вечер мисля ти е най-малкото проблемче в момента.

Препрочетох няколко пъти частта с литрите бира, вино и многото цигари и честно казано, не разбирам. Не разбирам как може да си го причиняваш.
Честно казано, не знам какво може да се направи, за да СПРЕШ и да тръгнеш по друг път. Лично аз нищо не мога да направя, освен да ти съчувствам. Трябва да изкопаеш някаква сила от себе си и да промениш този начин на живот. Ако не, колкото и възпитано и интелигентно да пишеш за пороците си, все тая.

12.01.11
17:32

Е тва е хард кор мацка :D. Виж какво, предполагам, че снимките, които си качила са твоите... Като те гледам ти и да се пръснеш от ядене няма да надебелееш т.е. няма да имаш така ужасяващото за теб крушово тяло, което всъщност за жената е под формата на амфора.
Ако не искаш не се отказвай от алкохола и цигарите, но защо се храниш разделно? Защо се стремиш да приемаш по-малко въглехидрати и мазнини. Страх те е да не надебелееш? Маце, ти с тоя метаболизм като реактивен самолет, ако ще и с дюнери и макдоналдс да се тъпчеш пак няма да надебелееш. А иначе биричката добре, не виждам, защо другите ти правят забележки, тя си е хранителна :P.
38кг...добре че поне секс не правиш, че тогава си жива умряла, след тези цигари, алкохол и фитнес занимания ;).

14.01.11
12:58

Мерси,koni,че не ме обвиняваш за пиенето:),а за мазнините и въглехидратите-не ме плашат,но тъй като мога да поема определен грамаж храна за деня,гледам така да я разпределя,че да си набавя препоръчителното количество протеин(нали уж е най-важен за разтежа на мускула).А разделното се мъча да го превъзмогна,вече комбинирам месо с грах:)

14.01.11
13:09

@mayasy,
И аз видях снимката, това някакъв бунт срещу обществото ли е? :D
Забавна си, де, посмях се на снимката и на мненията ти.
Е, докато го раздаваш бунтар тук, поне се научи да се храниш.
Най - добре е да не тренираш, докато не качиш малко.
Мисля, че няма смисъл да благодариш на koni - на него/нея изобщо не й пука дали пиеш или не и с какво тровиш организма си.
Ти си единствената заинтересована да си жива и здрава. Всеки си носи последствията от избора.

17.01.11
21:02

WtF ? на мен само ММ ми е 40 кг ти ще ми викаш, че си 38 кг ОМГ...ти базикаш ли ме мене ???а като ти видях хран. режим...оле майко...как очакваш да качиш килограми като ядеш по ПОЛОВИН яйце...чай малко аз ям по 5 яйца сутрин и след трен...и половин ябълка...наяждаш ли се с половин ябълка ? ти знаеш ли, че трябва да ядеш по 1 килограм банани на ден ?...чай малко ко прайш ти 1 час с гири немога да разбера....то на мен тренировката ми е час и половина някъде...откажи се..хах аз ям всичко това на едно ядене...и за един месец почти не съм мръднал...кво остава ти да качиш с това ядене...което ти е за цял ден....

23.01.11
15:10

За да качиш маса трябва да наблегнеш на въглехидратите. След като стомаха ти е малък, защо не пробваш да взимах хр добавки, примерно някакъв протеин гейнър. Аве пич (inis9) много се впрягаш. Бирата и виното далеч не са от най-вредните алкохоли. Виното е много полезно, а бирата си е хранителна. Така че нито ще се разболее нито ще умре от тях.

@kreedzeR: Брато ти си мъж, къде си тръгнал да се сравняваш с момиче?

Само едно ми е интересно, mayasy… какъв е този стил? Някакъв готик кифла стайл ли се води  ;)

23.01.11
15:43

Ха, знам, че съм пич : ))) Но изобщо не се впрягам, не ми е сестра. Ако беше, щеше да яде шамарите...всеки ден.
Въпросът не е в бирата и виното, а в това, че се пие поне по 1 л. от двете ежедневно.
За какъв спорт и здраве си говорим, като мацката освен това е с поднормено тегло? И се храни като сомалийско дете?
Е, ако кажеш, че благодарение на алкохола ще качи някой друг килограм и ще стане по-здрава...:D

Друго искам да питам авторката:
Защо пиеш? Причината каква е? По-скоро : в тези количества и то всеки ден?
Защо не искаш да го промениш това?

23.01.11
19:24

Нарича се алкохолизъм.

Много малък процент от алкохолиците имат представа за зависимостта си. Всички могат да спрат, когато си поискат, при това от раз, но алкохолът всъщност не им пречи, затова не го правят.

Много е тъжно, не знам какво друго да кажа. Съжалявам за семействата на тези хора, те самите са си доста щастливи в тази си реалност.

25.01.11
14:48

Не съм по готика и емовщините,ха ха...в тийн годините слушах и готик и сега ми харесват,някои групи от 80-те,но основно си падам по гръндж,брит поп ,алтърнатив и това хич не ми влияе на стила.
Просто харесвам косата ми да е огромна и да се получава ефекта на близалката,ха ха,за което ми се случва да отнеса некоя подигравка,хех
Пия за успокоение и сигурен сън,условията в които живея са малко напрегнати,то всеки си има проблеми,а бирата ми е вкусна:)
Да,пия перманентно,което си е битов алкохолизъм,но не увеличавам дозата,дори по купони и събирания количеството не се променя
Да,бавно си тровя организма(то и всеки ден да набиваш дюнери,бургери,колбаси,консерви пак не е особено полезно),но не ми се отразява на начина по-който се чувствам-не съм отпаднала,пия си бавно и с паузи и не се напивам...нямам и сутрешен махмурлук...
Лека полека увеличавам калорийте на порциййте,защото за грамажа е по-трудно и почвам да комбинирам протеин с въглехидрат,стига с тва разделно...уви вчера се успах,пропуснах закуската и хоп половин килце олекнах.
Трябва постоянство,наздраве:)

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1