03.01.11
19:41
Здравейте и за много години. Регистрирах се днес и съм нов във форума. Общо взето се сещате, че явно съм поредния дебелак който е решил да се вземе в ръце. Минаха коледните празници и нова година и вече не мога да се трая. Висок съм 1,85 на 28 год. ааа след празниците кантара чукна 110 килца. Решил съм да сваля доста килограми около 25, след което да започна по сериозни тренировки във фитнес. За сега мисля да наблегна на кардио - велоаргометър вкъщи по 30 мин сутрин и тренировки вкъщи. Купих си прав и крив лост и лостове за дъмбели, както и 60кг дискове за тях. Мисля да ползвам табуретките като лежанка и с дъмбелите да си вдигам. Мога да си правя и упражнения за рамо и за ръце и някои упражнения за гръб. Все пак не съм стъпвал във фитнес от.... 7 год, така че ми трябва известно време поне малко да навляза във форма, след което да започна със по засилени тренировки.
Сега за храненето, изчел съм доста теми и статии, но никога не съм се интусиазирал да започна, но мисля, че е крайно време.
Та режима който мисля да спазвам е следния, ще се радвам да споделите и вие мнения:
8:00 - Закуска - 50гр. овесени ядки или мюсли с 200гр кисело мляко 0,1% (или 5 белтъка с 1 жълтък)
10:00 Плод - греипфрут, портокал или ябълка
12:00 Паржола пилешко филе 200гр със салата (зелева, зелена или домати и краставици без мазнина) а през ден вместо салата - 200гр задушени картофи или ориз
15:00 Консерва риба тон в собствен сос - 135гр
17:00 1 банан - ако ще тренирам след това, ако не 1 греипфрут
19:30 Пилешка пържола 200 гр. и салата
Час преди лягане 150гр извара
Това е оптималното по време ядене което мога да си позволя защото съм на работа. Също така за сега основната ми цел е сваляне на мазнини... с тренировки за влизане във форма така да се каже и тонус, но не чак отбиване на номера де.
Ще се радвам да споделите мнения. Благодаря предварително
Темата беше редактирана от NeDD на 03.01.11 19:43.
Привет. Моят съвет е да не изключваш мазнините от менюто си. Полезните мазнини са твой приятел, даже ще ти помогнат в отслабването.
Омега 3 и омега 6 мастните киселини участват като базови съставки за синтеза на специфични молекули, наречени ейкозаноиди – простагландини, простациклини, тромбоксани и левкотриени. Това са сигнални молекули, които контролират едни от най-сложните процеси в човешкия организъм. Те са информатори за централната нервна система, с което са важни за правилното функциониране на мозъка. Контролират имунните реакции при възпаления, наранявания и други. По този начин полиненаситените мастните киселини помагат при възпаления и зарастване на рани. Укрепват стените на съдовете, нормализират нивата на триглицеридите и холестерол в кръвта и кръвното налягане, като по този начин намаляват риска от сърдечно-съдови заболявания. Освен това простагландините ускоряват обмяната на веществата в покой, което означава че количествата на изгорени мазнини и въглехидрати се повишава.
Цялата статия: http://lubomirivanov.com/1043
Успех ва начинанието ;)
Ще го имам предвид, сигурно ще си купя на таблетки от някоя аптека, а и от време на време вместо пилешка пържола ще си взимам филе от сьомга и ще си го правя на скарата.
Здрасти, много наблегни на физическото натоварване. С бързо ходене и бягане успях да сваля 30 кг за половин година (От 97 -> 65 кг). А пък като комбинираш физическото натоварване с балансиран режим, става муцка.
казано от forbidden на 15.01.11, 21:09:
Здрасти, много наблегни на физическото натоварване. С бързо ходене и бягане успях да сваля 30 кг за половин година (От 97 -> 65 кг). А пък като комбинираш физическото натоварване с балансиран режим, става муцка.
А какъв ти беше режима на хранене? Иначе тези дни взех един кростренажор и мисля да го експлоатирам сериозно, поне докато навън е студено и не става за бягане
Съвет - направи си дневник. Спрямо храненето в закуската може заедно с овесените ядки да хапнеш няколко от яйцата (тя трябва да ти е най-обемното хранене. Изнеси банана след тренировката, като преди имаш нужда от бавни въглехидрати и белтък(месо с ориз, месо с пълнозърнест хляб и така нататъка). В менюто ти липсват ядки. Като цяло си на прав път. Успех и поздрави.