въпросче за велоергометъра

NE

24.04.05
19:00

4 пъти седмично тренирам и всеки път гледам да правя кардио ( велоергометър) като обаче не знам дали трябва да го правя в началото/края/ разделено през цялата тренировка на части или не знам още как. Кога според вас и по колко трябва да се въртат педалите за да се постигне максимален ефект

24.04.05
19:05

ами зависи от целите ти,можеш да го правиш и преди,и след тренировка,на части не те съветвам а го правиш.ако е преди трен можеш да правиш десетина минути да загрееш,ама ако се потиш лесно може да ти е кофти после да вдигаш потен.след тренироката ще гориш бързо мазнини ако правиш кардио,ако пък качваш маса гледай да го правиш в нетренировъчни дни

NE

24.04.05
22:26

благодаря за краткото и точно обяснение :)

25.04.05
18:58

все пак ако искаш да махаш мазнини според мен майката му е бягането.бягах всяка сутрин по 30 мин.  ,  в продължение на една седмица.с хранителни ограничения и постоянство ефекта беше 3 кг за 7 дена.преди да почна с бягането опитах с вело , 3 пъти в седмицата след тренировката с тежести, но беше много много нищожен ефекта.

NE

25.04.05
19:26

Ми чувам че с бягане се горяла и мускулна маса, а вело-то само мазнините ги чистело...нз до колко е вярно, но мисля се пак да си остана на колелото

25.04.05
19:57

Въпрос към diksi : Ти в какво темпо бягаш ?

25.04.05
20:10

[quote author=“newman”]Ми чувам че с бягане се горяла и мускулна маса, а вело-то само мазнините ги чистело...нз до колко е вярно, но мисля се пак да си остана на колелото

никак не съм му привърженика на това вело,женска работа с две думи,за мързеливци е,ако искаш сериозен ефект тичай,просто незаменимо е,а и като е на открито е просто чудесно,развива цялата мускулатура,сърцето,белите дробове,а и топиш тлъстините,все полезни работи

BO

31.05.05
14:40

значи... незнам за мъжко или женско вело?!  :lol:
Аз имам байк, тичам понякога и в залата въртя вело, защото още не съм си купил... та за всяко нещо си има плюсове и минуси:

Тичането натоварва ставите, по-опасно е за травми, по-висок е пулса, използват се повече мускули и най-нещадящо е за мускулната маса - подобно е и с байка.
Велото че стои на място стои, но не значи че този дето върти педалите е мързелив. Велото позволява по-контролирано провеждане на тренировката, няма рискове от травми, някои модели се свързват към компютър и се контролират от софтуер, който и анализира подробно резултатите. Ако велото е в домашни условия, предимствата са и още повече.
В същото време когато си купя вело, 100% няма да си изхвърля байка. Абе важното е да се гледа пулса и да се знае за какво се работи, иначе може лесно да се попадне в кръг?!  :wink:

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1