Бързо, лесна, вкусна и пълноценна рецепта за закуска ;)

От доста време насам мисля как да си разнообразя закуската защото ми писна от яйца,кисели млека тъпкани с овесени ядки и прочие. Та такааа ето кактво си правя сутрин за закуска от няколко дни насам и съм доста доволен:

На първо място трябваше да помисля за много пълноценнен протеин който се усвоява бързо и малко по-бавен за да ме държи в анаболно състояние до обяда и ето какво измислих, първите две съставки:
Мерителна лажица суроватка+300гр. средно/ниско маслено прясно мляко.
След това ми трябваше някакъв въглехидрат, закуската е момента когато може да си позволите малко доза въглехидрат с по-висок ГИ, но си трябва и стабилна доза бавноусвояващ се въглехидрат, затова прибавям към млякото с протеин: 40-50гр. зърнена закуска Nesquik + 30-40гр финни овесени ядки.
Оставяте всички продукти за около 15 мин. в паничката за да омекнат и да си разменят вкусовете.
Резултатът: Закуска пълна с пълноценнен протеин(35-40гр) и 60-70гр въглехидрати от точните видове които ви трябват на закуска... и най-важното много лесна и вкусна за приготвяне закуска. ;)

Най-лесно ми е да си направя 2 двойни сандвича с ония пушените меса, масло, някакъв зеленчук + 1л мляко.

04.01.11
19:47

казано от Радостин Радев на 04.01.11, 17:49:

Най-лесно ми е да си направя 2 двойни сандвича с ония пушените меса, масло, някакъв зеленчук + 1л мляко.

С тези пушени,вакумирани меса не ти трябва да пиеш химия в тях има даже за двама.Много са удобни за сандвичи,но като им погледнеш състава се чудиш какво са забравили от Менделеевата таблица.
Днес разглеждах точно едно такова и за първи път видях такова чудо с близо 10 Е-та.

Към автора добави малко суровки ядки:орехи,бадеми и тн.Ще подобриш още състава.

А пък за да е още по-полезно и пълноценно, можеш да заместиш нескуика със стафиди :) Аз лично добавям и ленено семе (10-15гр.), почти не се усеща, че присъства, а е адски полезно :)

Нескуика го прибавям заради вкуса който придава, а и не е с чак толкова лош състав.

казано от Николай Маринов на 04.01.11, 21:25:

Нескуика го прибавям заради вкуса който придава...

За вкуса - разбирам... но по този начин намаляваш качеството на закуската. Значително по-пълноценна и здравословна би била тази рецепта, ако тя съдържа само овесени ядки, при това цели, а не фини. Фините овесени ядки имат по-висок гликемичен индекс, защото от тях е отстранена по-голямата част от фибрите. Мазнините къде са ти? Защо бягаш от тях сутрин? Малко смляно ленено семе или сурови дребни ядки (слънчогледово или тиквено семе) ще направят рецептата наистина завършена.

Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 04.01.11 23:09.

Мисля, че стана ясно от коментрара ми защо не добавям само овесени ядки .... просто защото до гуша ми е дошло от тях. Използвам финни овесени ядки защото съм с много бърз метаболизам и сутрин с тях ми е по-добре отколкото с цели, пък и омекват много бързо. Идеята на рецептата е да се използва за кратък период и да разпуснеш малко психиката от монотомното ежедневие иначе и Аз мога да ти съставя закуска за шампиони... не ми е проблем просто не е това идеята ;)

Така де... и моята идея беше в това, че рецептата ти не е подходяща за всички режими и цели. Защо ти е дошло до гуша от овесените ядки? С какво ги овкусяваш?

Защото има нема от 4 години почти всяка сутрин това ми е закуската... пробвал съм всякакви начино, но най-лесния и най-използваният от мен е като ги накисна за 20-тина мин.(става на въпрос за финни) в кисело мляко предварително разбъркано с малко мед и малко протеин на прах....

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1