04.01.11
23:45
Здравеите приятели. Искам да ви питам с кое е по добре да си купя за да сваля повечко килца- велоаргометъра или кростренажора.Моля ви дайте ми съвет. Благодаря ви предварително...
Тия двете имат за цел само и единствено да изразходват енергия и да докарат калорииния ти баланс до дефицит (ако вече не си го постигнал с храната). И двете изпълняват абсолютно една и съща функция, тъй че което ти е по-удобно да правиш и което ти е повече на сметка, него вземи, макар да не е наложително. Същия ефект можеш да постигнеш и с 15-20 минути jumping jacks. Ако парите не са проблем и държиш да “гориш” на някакъв уред, окей, но има и безплатни начини.
казано от Thrash на 05.01.11, 00:11:
Тия двете имат за цел само и единствено да изразходват енергия и да докарат калорииния ти баланс до дефицит (ако вече не си го постигнал с храната). И двете изпълняват абсолютно една и съща функция, тъй че което ти е по-удобно да правиш и което ти е повече на сметка, него вземи, макар да не е наложително. Същия ефект можеш да постигнеш и с 15-20 минути jumping jacks. Ако парите не са проблем и държиш да “гориш” на някакъв уред, окей, но има и безплатни начини.
Това съвсем не е така, велоергометъра товари основно краката, до някаде коремната мускулатура и седалищните мускули, докато в движението на кростренажора влизат почти всички мускулни групи и съответно енергията, която се разходва би следвало да е повече. Велоергометъра е подходящ повече при доста наднормено тегло именно заради по ниското натоварване понеже при тези хора рискът от кардиологични проблеми е доста висок. Някой път, когато ме домързи или е лошо времето сядам на велоергометъра и за 1 час дори не успявам да се изпотя. Нищо не може да замести на 100% кроса, карането на истинско колело, скачане на въже или изкачване на стълби (любимото ми кардио) Крос тренажор би бил моя избор, но от тук насетне идва и финансовата гледна точка. Кростренажора е по-скъп от велоергометъра, обикновенно заема повече място и е доста по-уморителен от велоергометъра :D