04.01.11
22:55
Здравейте BB-Team !
Начинаещ съм във фитнеса, тренирам от 7-8 месеца(15г. съм). Когато започнах бях 185см 58кг сега съм 186см 65-68кг. С доста ниско ниво подкожни мазнини съм ~5%. За времето, което тренирах, единствено ми се откроиха мускулните групи и се увеличи работната тежест, но с килата... за ръста ми съм доста слаб. Реших се да взема гейнер, с надеждата да достигна 70кг. Тренирам 3 пъти седмично, 2 пъти ходя на друг спорт и съм си отделил 2 дни за почивка. Яденето ми не мога да кажа, че е много стабилно. Не ям голямо количество, но пък по-често. Дали ще е шоколад или някой плод, пак е нещо. До сега не съм взимал нищо(само витамини). Нямам си идея какви добавки да взимам и как, за това се надявам на Вашата помощ. Гейнерът ще го зимам месец, месец и половина (Все пак цените не са на всеки по джоба,нали :)) казаха ми да погледна следните продукти:
Muscle Juice Revolution
BSN True-Mass
Optimum Nutrition SERIOUS MASS
Целта ми не е да ставам огромен, искам да изглеждам така, че да не ми казват “Много си слаб”. Надявам се да получа адекватни отговори, а не да ме нападате.
Благодаря ви предварително !
: ))
Темата беше редактирана от eXo на 04.01.11 23:00.
По-добре си оправи храненето,ако то не ти е наред гейнъра няма да помогне с нищо.
Гейнърите са направени предимно за след тренировка,през другата част от деня трябва да е нормална храна.
Освен това мускули не се правят с плод или шоколад,ако това го броиш за хранене там ти е грешката.
04.01.11
23:32
Напиши един свой примерен храноден.
Сутрин, понеже съм първа смяна, избягвам яденето. Като стана 1 кофичка мляко, след това в училище 2 пици. Към 1 у нас обядвам (чушки,кюфтета,леща каквото е сготвено). Към 3 изяждам 2 сандвича с масло,шунка и кашкавал или с лютеница. 5 часа хапвам шоколад и някакъв плод. 7 часа вечеря (пак каквото има сготвено). 10 часа 2 сандвича или 4-5 яйца на очи. преди лягане някакви ядки или мляко.
Яденето наистина ми куца, знам го. Не мога да ям много. Но съм опитвал и да се тъпча - резултата беше пълна мивка с повръщано.
05.01.11
09:10
казано от eXo на 05.01.11, 00:01:
Яденето наистина ми куца, знам го.
Ей тука е ключа от палатката.
Сутрин не закусваш - ами, че това е най-важното хранене за деня.
Оправи си храненето и тогава се замисляй за добавки, а да не говориме, че въглехидрати /преобладаващата част от гейнъра/ могат да се набавят доста лесно.
Ако нямаш желание да си оправиш храненето - взимай който и да е от изброените продукти, но ефекта ще е един и същ. Ще качиш някое и друго кило и до там, а до колко това ще е мускулна маса е спорен варианта.
Добавката дето ще те направи да не си “слаб” се казва храна и колегите ти казаха не бъркай шоколда и плодовете с истинска храна.