05.01.11
11:15
Възможно ли е да не мога да заспя дълго време вечер или понякога да се будя и това да се дължи на протеина, ако съм го пил към 5-6 ?
05.01.11
11:20
Не, абсурдно е. Търси причината другаде.
05.01.11
11:24
ок мерси :) Тогава мога да продължавам да го пия слетобяд .
05.01.11
11:26
Не мисля, че е възможно да е свързано с протеина. Проблемите със съня обикновено са свързани с много други фактори. Прекомерна употреба на тонизиращи напитки като кафето е един от тях. Другото е, ако си голям купонджия и често се прибираш посред нощите. Това обърква биологичния ти часовник и тялото ти не се настройва правилно. Когато всичко е наред, обикновено тялото знае, кога да започне да произвежда хормона мелатонин, който е отговорен за това да заспиш. Причина също може да бъде и ако тренираш вечерно време. Тялото ти е превъзбудено часове наред след тренировката и това може да доведе до трудно заспиване. За буденето нощем не съм сигурен. Обикновено означава, че спиш много леко и не навлизаш прекалено дълбоко в...не помня как се наричаше една фаза от съня. Това се сещам засега. :)
казано от Puh Bear на 05.01.11, 11:15:
Възможно ли е да не мога да заспя дълго време вечер или понякога да се будя и това да се дължи на протеина, ако съм го пил към 5-6 ?
Невъзможно е , търси другаде причината.
05.01.11
17:30
казано от Кольо Пияндето на 05.01.11, 11:20:
Не, абсурдно е. Търси причината другаде.
05.01.11
18:12
Погледни етикета на протеина който пиеш и виж дали има някоя съставка която може да е енергетик или ако не знаеш някоя прочети да няма някакъв страничен ефект. Шансът почти сигурно е нулев, както казаха по-горе.
Прегледай по същия начин и други добавки ако пиеш.
Прекаленото натоварване в по-късните часове на деня също е възможна причина.
Кой е протеина? Има някои пудри, които както Георги Гайдов каза са комплексни.
Мнението беше редактирано от Стоянчо на 05.01.11 18:46.
05.01.11
19:09
Syntrax но не мисля че е от него ;) все пак мерси.