Набирания и гребане с дъмбел въпрос.

06.01.11
17:37

Опитах се да правя набирания даже и с помощ но проблема е че съм прекалено слаб и просто нестава.Казаха ми да заменя набиранията с гребане на дъмбел .Трябва ми съвет как да стегна мускулите на гърба.

06.01.11
17:43

Лош съвет са ти дали - упражненията не са еквивалентни. Дърпай на горен скрипец с широк хват, за да заместиш донякъде набиранията. Гребането с дъмбел също ще помогне за маса, но мястото му е в средата на тренировката, а не като заместител на основно упражнение.

06.01.11
18:34

Гребането с дъмбел е за плътност в средната част на гърба, ако лакътят се движи плътно до тялото. Изнесе ли се обаче леко встрани, широкият гръбен влиза повече. Т.е. вторият вариант доближава гребането с щанга.

06.01.11
18:58

казано от Стоянчо на 06.01.11, 18:34:

...Изнесе ли се обаче леко встрани, широкият гръбен влиза повече. Т.е. вторият вариант доближава гребането с щанга.

Което обаче не значи, че може да замени набиранията.

06.01.11
19:05

казано от Boby_ на 06.01.11, 18:58:

казано от Стоянчо на 06.01.11, 18:34:

...Изнесе ли се обаче леко встрани, широкият гръбен влиза повече. Т.е. вторият вариант доближава гребането с щанга.

Което обаче не значи, че може да замени набиранията.

Така е.
@автора - не се отказвай от опитите да се набираш, ако ще и само веднъж. След време ще заякнеш и ще увеличаваш бройките.

А през това време тренирай цялостно гръб, а не замествай отделни упражнения. Силата ще дойде с времето.

06.01.11
21:21

Може да си купиш един ластик за 10 кинта и да правиш набирания с него.... така набиранията ще станат доста по лесни и ще можеш да ги правиш

06.01.11
21:33

Понеже и на мен набиранията са ми слаби, съм започнал негативни набирания.Резултата трябва да е повече сила и след 10-тина (може би) седмици да правя повече чисти набирания. Може да пробваш, стига да намериш начин да се катериш до горе без помощ от гърба. Твърде е рано е да говоря за резултати. Преди малко намерих статия и тук в ББком http://www.bb-team.org/articles/1673_4-nachina-da-pravite-poveche-nabiraniya#axzz1AHlQIaXw
още за негативните повторения http://lubomirivanov.com/3226

Аз започнах набирания да правя 2 години някъде след като започнах да тренирам. Това е малко късно, разбира се, но пък започнах от 4-5 повторения.

06.01.11
23:25

Може да накараш някой приятел да ти помага за набиранките докато ги свикнеш.

07.01.11
00:10

казано от delian marinov на 06.01.11, 21:33:

Понеже и на мен набиранията са ми слаби, съм започнал негативни набирания.Резултата трябва да е повече сила и след 10-тина (може би) седмици да правя повече чисти набирания. Може да пробваш, стига да намериш начин да се катериш до горе без помощ от гърба.

Стол или пейка могат да се използват.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1