06.01.11
16:48
Здравейте , имам стаж във фитнеса 4-5 месеца сега за 1ви път ще си копувам химия.Какво да си взема :?
Креатин , Глутамин или 3в1-Креатин , Глутамин и Таурин.Моля някой разбиращ и ползващ добавки да ми помогне.
06.01.11
16:53
Ще получиш много отговори - месо. Не се сърди, това е правилната добавка за теб на този етап. При такъв стаж, по-скоро се концентрирай върху храненето, подобряване на техниката и обучение на тренировъчни и хранителни принципи. За момента добавките ще са ти по-скоро хвърляне на пари на вятъра.
Ок благодаря ти за мнението , но все пак искам да разбера кое е най-добре да си взема.
Свинското не е лошо... също и пилешкото и рибата. За телешкото няма да говоря просто... Ако все пак държиш да си кУпиш “химия”, съветвам те да си вземеш витамини и протеин.
Значи за месото знам , месо ям доста и има добър резултата немога да се оплача ,но все пак се интересувам какво е най-добре да си взема.
Еми готов си значи - витамини + протеин и ако си наясно с хранене и тренировки, си на прав път.
06.01.11
17:11
При добавките освен ‘Какво’ има и друга не по-малко важна компонента: ‘Кога’. Тук тактично се опитват да ти кажат, че и най-добрата добавка би ти действала още по-добре, ако я вземеш с правилния тайминг. А в твоя случай е още рано.
Пък и не си казал какво разбираш под ‘най-добре’. За да ти се отговори трябва много повече инфо от това, което си дал. Може да се окаже, че претренираш и тогава най-добре ще е една добавка, а ако не си набавяш достатъчно въглехидрати с храната - друга. Възможностите са далеч повече от таурин или креатин...
Мерси за информацията сега ще дам още инфо , ако можеш да напишеш още нещо полезно по темата ще съм ти благодарен.Значи за около 4 месеца съм качил близо 11 килограма бих казал ,че съм доста доволен от резултатите сега тежа 61.5 килограма.Целта ми е покачване на мусколна маса.Режим спазвам - закуска овесени ядки с кисело мляко и мед и една чаша 250 мл прясно мляко (обезмаслено) към 10 часа ям 2 сандвича с пил. месо и салата след тренировка ям 2 банана с 2 лъжици мед и чаша мляко , на вечеря ям месо с ориз , картофи или зеленчуци и преди лягане около 150г извара с малко мляко около 100мл.
Мнението беше редактирано от Offence! на 06.01.11 19:41.
06.01.11
20:54
Между обяд и вечерята нищо ли не ядеш? Т.е. след тренировка вкарваш 2 банана с 2 лъжици мед и това ти е обяда, след който не ядеш чак до вечерта?
Тренирам от 14:30 до 15:30-45 защото през другото време съм на училищеи точно обяд нямам..смисал 1-вото ми ядене е 7 часа след тва 10-10:30 и след тва 15:45 след тва вечеря .. и тва е лошо май.
Попринцип гледам да ям стабилно в 10:30 и винаги ям месо тогава.
Препоръчаха ми протеин поради тази причина , като заместител на хранене ама незнам до колко е добре затова се интересувам.
Мнението беше редактирано от Offence! на 06.01.11 21:50.
06.01.11
21:56
Да, преди да мислиш за добавки трябва да обравиш тази грешка. Вкарай хубав обяд като начало. И може да си вземеш едни добри витамини с минерален комплекс, за да се успокоиш, че вече си голямо момче и приемаш добавки.
Друга добавка, която може да използваш на този етап е протеин, но не е задължително. И чак след месеци или година, когато удариш стабилно платото, е времето за креатина.