Бирена мая + Геритамин НЕО

07.01.11
10:05

Ще ме прощавате за глупавия въпрос, но живо ме интересува следното: искам да започна да пия бирена мая. Спрях се на тази на СОМА, но не намирам никъде какви са дозите на витамините А и Е. И тъй като отделно пия Геритамин НЕО, а там са съответно 5000 IU и 30 IU, т.е. препоръчителната дневна доза. Въпросът ми е, има ли вероятност да предозирам или да се спра само на второто?!

Съдейки по тренировките, които съм чел в дневника ти, едва ли ще предозираш. Предполагам, че дневните дози са посочени и за неспортуващи.

Мила

07.01.11
10:40

Попринцип с мастно разтворимите витамини трябва да се внимава. Понеже до преди няколко месеца пиех и двата витамина и аз доста се поинтересувах. Вземала съм продукта на НАУ - Витамин А + Вит Д, като дозата беше 10 000 IU - приемах го една седмица всеки ден, другата през ден. Витамин Е - пиех 2х400 IU - безопасната граница е около 1000 IU.

07.01.11
10:41

Със сигурност са за нетрениращи - поне на листовката не пише нищо. Благодаря :)

@ Mon coeur est a vous - аз затова реших и да питам. Скоро мислех да си взема и рибено масло, но ще стане много и се спрях на бирената мая и по други причини. И тъй Геритамина се пие два месеца, исках по-компетентно мнение.

Мнението беше редактирано от Abs Illusion на 07.01.11 10:50.

07.01.11
13:29

За който може да го заинтересува - стойностите на витамините А и Е в 1 таблетка бирена мая са твърде малки и няма опасност от предозиране. Описвам ги, тъй като си взех преди малко, а и може да послужи: За 1 таблетка - Вит. А - 0.46 мг; Вит. Е - 0.8 мг. При прием от 5 таблетки нищо няма да се случи. В Геритамин НЕО са - Вит. А - 1500 мг; Вит. Е - 67 мг. Може да заключвате, ако искате.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1