07.01.11
19:59
Здравейте,
BSN ми е любимата фирма, пил съм No Xplode, CellMass & Epozine. Няколко приятели ми похвалиха много BSN syntha-6 и съм решил този път да взема и някакво протеинче. Знам, че TrueMass-a е генер, но не съм сигурен дали за мен е е по-доброто решение. Висок съм и имам проблем с килограмите, като цяло качвам трудно, но за сметка на това почти без мазнини.
До колкото съм запознат от повечето генери хората се омазняват. Това е един от най-хубавите гениери на пазара и ми е чудно дали има омазняване. Не очаквам да кача само ММ защото чета че хората масова качват около 4-7 кила за 20тина дни. Ясно ми е че това не е само ММ, но все пак ...
Какво ще ме посъветване ако трябва да избирам от тези 2 продукта кой е по добрия за мен. Накрая да отбележа, че съм на 20г тежа 82кг и съм 189см мазнините са ми около 11%.
Благодаря предварително ;)
07.01.11
20:57
В момента пиеш ли някакъв протеин?
07.01.11
21:12
Синтата за мен е по-добрият избор. Нямаш нужда от гейнер на тези килограми щом все пак качваш мускулна маса макар и по-бавно.
казано от Martin Tomov на 07.01.11, 20:57:
В момента пиеш ли някакъв протеин?
Не. Като цяло протеин не съм пил от доста отдавна ( изключвам някакви единични дози в залата) .
07.01.11
21:27
И според мен тогава се насочи към Синта-та или някакъв суроватъчен протеин.
Ясно...
Мерси за отговорите, вих попитал и с какво бихте заменили синтата. Някаква конкурентна фирма. Из форума всички хвалят изолата на сайтек, но синтата със сигурност е по добра!
07.01.11
21:50
Е говорим за различни видове протеин.
Бих я заменил с Matrix 5.0 или Nectar (щом в сравнението влизат изолати).
Не разбирам много от пратеини, не съм се насочил към определен искам да е качествен и да имам ефект ако ще и изолат да е ;) така че предлагаите ;)
07.01.11
22:03
Трябва да решиш какво търсиш - матрицата (Синта 6, Matrix, Myofusion) са по-добри за заместване на хранене и преди лягане. Суроватъчният протеин е най-подходящ сутрин след ставане (без да е достатъчен за заместител на закуската) и след тренировка. Доколкото разбирам ти трябва по-скоро суроватка. Варианти много - Сайтек е популярен във форума, защото е на ниска цена. Друг сравнително евтин вариант е протеинът на Scivation. Premium Whey на Sci Mentor също е добър вариант. Разлика в ефекта няма да усетиш между тях де, ако парите не са критерий, можеш да избираш по лични предпочитания към определена марка даже.
Мерси за разясненията. Като цяло съм се насочил към матрица. Главната причина е това, че аз ще си я взема нея и в същото време ще си взема и от фитнеса един сурватъчен протеин, които е насипен. Със сигурност не е много качествен, но всички от залата зобят от него и са доволни.
И така като взема 2-те неща мисля да пия матрицата както е написано на етикета а по-другото време да си пия ефтиния ...
07.01.11
22:27
Ами в такъв случай при положение, че не закусваш можеш да пиеш матрицата сутрин и вечер преди лягане. Ако през останалото време се храниш добре, няма нужда от повече дози на ден. За суроватъчния си знаеш.
казано от Martin Tomov на 07.01.11, 22:27:
Ами в такъв случай при положение, че не закусваш можеш да пиеш матрицата сутрин и вечер преди лягане. Ако през останалото време се храниш добре, няма нужда от повече дози на ден. За суроватъчния си знаеш.
Мерси много доста ми помогна. ;)
06.03.11
13:31
казано от Попай на 07.01.11, 22:30:
казано от Martin Tomov на 07.01.11, 22:27:
Мерси много доста ми помогна. ;)
Искам само да добавя че е хубаво като ги пиеш сутрин да е в комбинация с някакъв плод или нещо друго, за да не се наруши метаболизма ти. Както знаете тези праховите храни се усвояват много бързо от стомаха и е нужно стомашните киселини да разградят някакъв вид храна. Препоръката ми е да не ги пиеш на гладно сутрин :) Аз лично си правя бананов шейк сутрин.
Иначе аз съм много голям фен на BSN Syntha-6 откакто опитах, единственото нещо е цената, трябва да си направиш сметка
казано от Попай на 07.01.11, 21:47:
Ясно...
Мерси за отговорите, вих попитал и с какво бихте заменили синтата. Някаква конкурентна фирма. Из форума всички хвалят изолата на сайтек, но синтата със сигурност е по добра!
Конкурент на синта 6 е Gaspari Myofusion; а що се отнася до изолатите, ако имаш финансовата възможност забрави за Сайтек и разгледай Syntrax Nectar.