Да си купя ли протеин

07.01.11
21:05

Чудя се дали да си взема протеин. Тренирам от 7-8 месеца. Като почнах бях 65-66, сега съм 71.5 кг. Дали да си взема суроватка или матрица за качване? Понеже сутрин рядко имам време а и нямам апетит да ям. Юни ставам на 18.

И да питам влияе ли пудрата на хормоните по някакъв начин. Много четах, ама някъде казват, че не е добре от рано да се пие,  другаде, че е просто храна на прах и затова питам да потвърдите.

Не влияе хормонално по никакъв начин.
Вземи си протеин за да се възстановяваш по-добре.

07.01.11
21:12

Вземи си, няма как да ти навреди. Най-добре суроватъчен за сутрин и след тренировка.

07.01.11
22:32

По-вероятно е да получиш хормонален дисбаланс от пилешките пържоли, пълни с пестициди, отколкото ако пиеш протеин. ;)

07.01.11
22:43

казано от s1s0o0 на 07.01.11, 22:32:

По-вероятно е да получиш хормонален дисбаланс от пилешките пържоли, пълни с пестициди, отколкото ако пиеш протеин. ;)

Кво каза, кво?

07.01.11
22:45

Пестициди в пилешкото ли? :D:D

07.01.11
23:26

мале с тия коментари , ще ме откажете от живота значи

07.01.11
23:44

Оф много съм зле... днес гледах репортажите за пестицидите в плодовете и АНТИБИОТИЦИТЕ в пилешкото. Машинална грешка, извинявам се още веднъж. Не е от невежество.

Лека вечер.

07.01.11
23:55

Попълвай си дневните нужди за възстановяване с протеиновата пудра. Но искаш ли мускулен растеж, трябва да оправиш храната.

08.01.11
00:33

Към автора - като те слушам как говориш, оставам с впечатление, че имаш доооста да пооправиш в храната и чак тогава да мислиш за протеин. Той няма да ти повлияе много на хормоните (на нито един от тях, макар че сигурно говориш главно за тестостерона), но виж ако почнеш да закусваш и то с правилни неща, току виж това повлияло на хормоните ;)

martinski, П. Мочев, предлагам ви да не бързате да остроумничите с тънка усмивчица, защото понякога (наистина съвсем случайно!) може да се окаже, че не всичко ви е ясно. Изяснихме, че s1s0o0 в случая е имал предвид антибиотици и е допуснал чисто техническа грешка, употребявайки думата ‘пестициди’. Може да се случи на всеки.

Да се върнем на пестицидите... Въпрос 1 - имате ли представа какво е ‘пестицид’, какво включва и колко широко е това понятие? Въпрос 2 - знаете ли с какво се хранят пилетата при промишлено отглеждане? И понеже тази дискусия (а и целият форум) има съвсем различна тематика, ще оставя отговорите на тези въпроси да намерите сами, ако желаете. Казвам ви го в прав текст - има съвсем реална възможност пилешкото месо да съдържа остатъчни количества пестициди. Нито е позволено, нито е безвредно, но практически е напълно възможно. Не е срамно човек да попита, когато не знае нещо. Никой не се е родил научен и не може да бъде специалист по всички науки. Срамно е човек да парадира, че знае неща, които очевидно не са му много ясни.

choveka, приемането на протеин само по себе си няма да се отрази директно на процеса на увеличаване на мускулната маса, който целиш. Да, като един от факторите, подобряващи хранителния режим и оптимизиращи дневното количество белтъчини - ще ти е от полза. Проблем с хормоните няма. Дали суроватъчен или матрица - това може да се прецени в зависимост от това как и кога смяташ да използваш протеина.

Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 08.01.11 08:44.

08.01.11
09:31

казано от Кольо Пияндето на 08.01.11, 08:43:

martinski, П. Мочев, предлагам ви да не бързате да остроумничите с тънка усмивчица, защото понякога (наистина съвсем случайно!) може да се окаже, че не всичко ви е ясно. Изяснихме, че s1s0o0 в случая е имал предвид антибиотици и е допуснал чисто техническа грешка, употребявайки думата ‘пестициди’. Може да се случи на всеки.

Да се върнем на пестицидите... Въпрос 1 - имате ли представа какво е ‘пестицид’, какво включва и колко широко е това понятие? Въпрос 2 - знаете ли с какво се хранят пилетата при промишлено отглеждане? И понеже тази дискусия (а и целият форум) има съвсем различна тематика, ще оставя отговорите на тези въпроси да намерите сами, ако желаете. Казвам ви го в прав текст - има съвсем реална възможност пилешкото месо да съдържа остатъчни количества пестициди. Нито е позволено, нито е безвредно, но практически е напълно възможно. Не е срамно човек да попита, когато не знае нещо. Никой не се е родил научен и не може да бъде специалист по всички науки. Срамно е човек да парадира, че знае неща, които очевидно не са му много ясни.

choveka, приемането на протеин само по себе си няма да се отрази директно на процеса на увеличаване на мускулната маса, който целиш. Да, като един от факторите, подобряващи хранителния режим и оптимизиращи дневното количество белтъчини - ще ти е от полза. Проблем с хормоните няма. Дали суроватъчен или матрица - това може да се прецени в зависимост от това как и кога смяташ да използваш протеина.

Здравейте отново,

Смея да твърдя, че имам известни познания около пестицидите, тъй като се занимаваме със земеделие. Пестицидите най-общо казано са препарати, които предпазват растенията от вредители, но има и друго група, която просто увеличава тяхната издръжливост (трайност при транспорт). И както Кольо каза, наистина има възможност пилетата да бъдат хранени с храни, които предварително са третирани с пестициди, което означава, че механичната ми грешка не е изглеждала толкова нелепо. :)

Мнението беше редактирано от Kalchev на 08.01.11 09:32.

08.01.11
09:44

Протеина е в основата на всичко при този спорт относно добавките.Какво друго да си вземеш като добавка, ако не протеин на първо място.Не вреди на хормоналния баланс.Взимай смело.

08.01.11
10:07

казано от Кольо Пияндето на 08.01.11, 08:43:

Да се върнем на пестицидите... Въпрос 1 - имате ли представа какво е ‘пестицид’, какво включва и колко широко е това понятие? Въпрос 2 - знаете ли с какво се хранят пилетата при промишлено отглеждане?

1.Пестицидите са отровни химични съединения, специално създадени от човека за борба срещу вредителите.
2. С фураж от синтетични протеини и зърнени култути.
Аз не виждем къде съм твърдял, че разбирам от нещо или знам много.

08.01.11
13:16

Аз пък нищо не знам, затова и написах “Кво каза, кво”.Добре, че разяснихте, макар че много не ме интересува...

казано от s1s0o0 на 08.01.11, 09:31:

...механичната ми грешка не е изглеждала толкова нелепо.

Точно това имах предвид.

казано от П. Мочев на 08.01.11, 10:07:

1.Пестицидите са отровни химични съединения, специално създадени от човека за борба срещу вредителите.

Прилична дефиниция, признавам.

2. С фураж от синтетични протеини и зърнени култури.

Фуражът е нещо доста различно от синтетичните протеини. Най-често представлява смес от компоненти като зърнени култури и/или продукти от преработването им, витаминни, минерални и ензимни комплекси, аминокиселинни добавки и източници на мазнини. Между другото получаването на аминокиселини за влагане във фураж не е кой знае колко по-различно от това за хранителните добавки, които пием. Разбира се, има и специфични съставки за определена цел, но това в момента не е важно.

Аз не виждем къде съм твърдял, че разбирам от нещо или знам много.

Така възприех ето тази твоя реакция:

казано от П. Мочев на 07.01.11, 22:45:

Пестициди в пилешкото ли? :D:D

Да, напълно възможно е. Според мен по този начин реагира човек, който е в състояние на опровергае това твърдение.

Ако съм изтълкувал погрешно нещата, приемете извинението ми, моля.
Така или иначе разводнихме достатъчно темата...

08.01.11
22:58

казано от PullTheTrigger на 08.01.11, 00:33:

Към автора - като те слушам как говориш, оставам с впечатление, че имаш доооста да пооправиш в храната и чак тогава да мислиш за протеин. Той няма да ти повлияе много на хормоните (на нито един от тях, макар че сигурно говориш главно за тестостерона), но виж ако почнеш да закусваш и то с правилни неща, току виж това повлияло на хормоните ;)

Добре, Шерлок, как пък разбра че имам доооста да оправям в храната по говоренето ми :D

09.01.11
00:02

казано от choveka на 07.01.11, 21:05:

Понеже сутрин рядко имам време а и нямам апетит да ям....

И да питам влияе ли пудрата на хормоните по някакъв начин.

По това, че не закусваш и питаш как “влияе протеина на хормоните” ме навежда на мисълта, че храненето ти е далеч от перфектно. Правописа ти също има нужда от подобрение.

09.01.11
11:29

Това че не съм наясно с добавките далче не значи че не съм наясно с храненето :D

А за правописа - :D:D:D

Мнението беше редактирано от choveka на 09.01.11 11:29.

09.01.11
11:31

Взимай протеин, не се куми :D

09.01.11
11:32

А това, че нямам апетит не значи че не закусвам. Закусвам си всеки ден просто не ми се яде

09.01.11
11:33

казано от korpusito на 09.01.11, 11:31:

Взимай протеин, не се куми :D

взех си вече :D

казано от choveka на 09.01.11, 11:32:

Закусвам си всеки ден просто не ми се яде

казано от choveka на 07.01.11, 21:05:

...сутрин рядко имам време а и нямам апетит да ям.

Последно? ;)

Храненето е навик, който подлежи на промяна. От друга страна един трениращ организъм сам ще си поиска храна, особено сутрин. “Нямам време” значи “мързи ме” - факт. Установи причината за лошия апетит - това може да е нещо съвсем невинно и лесно поправимо (лош навик), но може и да е метаболитна особеност. Ако е второто, не е лошо да си наясно с нея. В момента тялото ти расте и съзрява интензивно, нормално е да имаш солиден апетит почти по всяко време.

Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 09.01.11 11:42.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1