06.04.05
09:15
Здр. ви алл, като за начало. Имам едно питане ...
Чувам някакви ... простотий според мене, че протеините ( хранителната добавка ), вредат на черния дроб. До колкото знам аз, креатинът, а не протеинът вреди ... но все пак да попитам. Погледнах няколко теми по - надолу, но точно такъв въпрос не видях ...
Мерси за предварително иии ... Хф алл ...
06.04.05
10:03
Ха Ха :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Незнам..да не стане така че да те объркам нещо ама до колкото аз знам протеина по никакъе ама абсолютно по никакъв начин не ти вреди на дробчето! :lol: :lol: :lol: :lol:
06.04.05
10:17
Ясно ... мерси много. Аз зимам Nutrim Mega pro 92 platinium , или подобно. По 4 супени лъжици без връх на ден, разтворени в 400/500 мл. прясно мляко. Мисля не е много ...?
08.04.05
12:13
ако се пие в човешки количества не вреди. При усвояването му се отделя амоняк (или беше някакво производно) и черния дроб трябва да се справи с него....затова вреди. Но си мисля че 100-тина грама прах и яко плюскане е по-силите на всеки. Има някои които праскат по 4грама+ на кг телесно тегло - това вредене важи за тях :D
10.04.05
00:54
Ясно ... мерси много алл. Хф ...
Те могат да праскат, ама като не им го усвоява тялото си е само излишен харч на пари!
Все пак, да кажа че един пич си вдигна индекса на черния дроб именно от протеин, на коя фирма обаче по ЛС? Така че, все пак уманата с дозите, не преоръчвам над 100 грама пудра дневно!
13.04.05
13:38
Те могат да праскат, ама като не им го усвоява тялото си е само излишен харч на пари!
абе ти мини през аптеката и после говори, че не го усвояваш :wink:
Може да навреди най-напред на бъбреците според мен, но не е изключено и на черния дроб, защото и той участва в изхвърляне на амоняка от азотните групи на белтъците. Тука говорим за наистина нечовешки прием (чел съм културисти да взимат по 500-700г дневно, което според мен си е множко, независимо че мускулите им си го искат).
24.04.05
23:04
Прекомерния прием на протеин вреди най-много на стомашно-чревния тракт. А на дроба вреди, ако се взема с биоанабол :wink: :wink:
Ами аз съм 60 кг и взимам 30 грама протеин след тренировка...Пада се по 2 грама на телесно тегло...това много ли е?Мисля,че не...
60 килограма си, умножи по 2, = 120 минумум белтък на ден ти трябват!
И правилно мислиш! Това е скъп спорт!
150 грама лумкай всеки ден и ще станеш добър и до 3 месеца!