Обикновено пилешко месо с 6 Е-та?!

09.01.11
18:14

Купиш си замразено пилешко филе “Екстенд” на което пише”Пилешко филе в чинийка”.Вече 3ти път ям от него от както съм на режим.Цената му е 8,99кг.
Но като погледнах състава имаше 6 Е-та.Преписвам го:
Състав:пилешко месо,Е262,е500,е450,е331,е451,е451,сол,вода,сух глюкозен сироп.
Това пилешко подходящо ли е за режима ми,защото присъства в 2 от яденетата ми по 200гр. средно на порция?

09.01.11
18:59

Е262 - оцетна киселина - удължава срока на годност
Е500 - натриев карбонат - запазва формата на филето във вид, който е подходящ за продаване
Е450 - натриев дифосфат - запазва консистенцията на продукта
Е331 - сол -
Е451 - отново вид стабилизатор
(преписах това от тази много полезна тема)
Общо взето в повечето меса продаващи се по магазините присъстват тези, че и повече Е-та.
Добър вариант е да се наблегне на домашното месо, а някои хора са миропомазани и са намерили място от където могат да пазаруват месо преди да бъде инжектирано.
За обикновените хора, като мен и теб остава варианта да ядем боклуците, които ни се предлагат в близкия хипермаркет и да се молим да не умрем от хранително натравяне.
(това последното беше опит за шега)

Личното ми мнение е, че това месо което си избрал е крайно неизгодно от към цена. 9лв за замразено филе си е пладнешки обир.

Мнението беше редактирано от Fallen на 09.01.11 19:04.

09.01.11
19:07

така е 9лв за замразено е страшно много. Аз, замразеното си го купувам на 5.80лв. , а охлоденто е м/у 7.90 - 9лв.

Аз си мислех,че точно качеството оправдава цената.Наистина съм виждал и по-евтини,но си мислех,че са някви боклуци,които повече ще ми навредят отколкото ще ми помогнат.

09.01.11
19:33

Не си ли забелязал огромната разлика в сроковете на годност между охладено и замразено месо.
Има фирми, които си взимат брака под формата на охладен месо от дадения хранителен магазин, препакетират го, замразяват го и го пускат с нов срок на годност. Тук говоря за известни фирми, занимаващи се с дистрибуция на пилешко месо.

Мнението беше редактирано от Fallen на 09.01.11 19:35.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1