Въстановяване ?

Прескочи до:

09.01.11
19:43

Здравейте!
Тей като от доста време на сам се чудих дали да пусна една тема тука сега ми доиде музата защото изпаднах в същото състояние и реших да се допитам до вас. Тренирам 4 пъти в седмицата ( понеделник,вторник ,четвъртък и петък) и имам стаж от около 8-9 месеца . Хапвам си нормално може да се каже...нищо до сега не съм земал като химия добавки или тнт...проблемът ми е там , че нещо тези тренировки нещо колкото добре да ми се отразяват на физиката толкова и нещо става което не ми харесва. Чуствам , че колкото по силово тренирам толкова повече нямам сили бе хора... нещо с възтановяването става и не се чустам така готов за тренировки а ми е едно ту мързеливо леко ту изнемощяло....и това го чуствам , че е от възтановяването.... немога да се възтановя добре и рацете ми треперят чуствам че ставам по слаб каточели от преди което пак ви казвам го далжа на не доброто възтановяване ! И въпросът ми е такъв - дайте някакъв савет с някой медикамент да купя за възтановяване то под формата на витамини ли незнам просто не разбирам... затова и пиша.. до 15-20 лева на месец мога да отделям за него... :)

09.01.11
19:52

Вълшебните хапчета, които на цена от 15-20 лева, компенсират пропуските в тренировъчна програма и хранителен режим?

Купи си “power balance” гривна. :P

09.01.11
19:53

Според мен или ти куца храната или съня. За 20 лв на месец няма какво да си вземеш... най-много някакви витамини, които няма да ти помогнат.. по-добре ги давай за месо парите. :)

Има много варианти да се чувстваш слаб. Не ядеш както трябва. Не спиш както трябва. Тренираш прекалено дълго без да си даваш необходимата седмична почивка на всеки 2-3 месеца. Не поемаш достатъчно витамини, антиоксиданти и т.н. Варианти колкото щеш...мисля, че за 15-20 лева няма какво да ти погне. Пии 30мин преди тренировка едно кафе или енергийна напитка. Дай си 4-5 дена почивка щом се чувстваш слаб. Преумората върви с претренирането ;)

09.01.11
20:33

Мии...може би пак да е и от сънят и яденето... аз сам на училище до 5 от сутринта така , че сами преценето какво ми е храненето... но пак си нося от вкъщи и кумбинирам от магазините де :) .. а за спането много сам скаран с него... почти секи ден лягам в 12 и ставам в 7…..

09.01.11
20:40

Напиши каква ти е била храната в последния тренировъчен ден :)

09.01.11
21:24

Г/д се пада така : Закуска мюсли+прясно мляко , голямо междучасие - 2 сандвича , преди тренировка 1 кафе след тренировка 2 банана , кам 5-6 удума вечерям (каквото има ) и кам 9-10 идва големия ми зор.. ем сам г/д лееко гладен ем пак вечер нали не е хубаво да се хапва защото всичко ЛЕПНЕ.......

Леле...ми ти не ядеш протеин. И не само протеин...храната ти е малко като цяло, но липсата на протеин бие на очи. Нали знаеш, че основната градивна частица на мускулите е протеина. Без него няма как да се възстановяваш напълно. Вечер съвсем спокойно можеш да ядеш извара с нещо...с каквото ти е вкусно...аз я бъркам с кисело мляко. 200гр. извара + 250гр. кисело мляко. Преди тренировка също трябва да ядеш, за да имаш достатъчно енергия и да ти е качествена тренировката. Ясно, че си ученик и е трудно, но ако искаш да се подобриш ще трябва да пооправиш хранителния си режим. За съня...7 часа не е зле, но 8-9 е по-добре. :)

Мнението беше редактирано от Тихомир Велев на 09.01.11 21:32.

09.01.11
22:05

Дай идея за този протеин де... не ми се пие като добавка..... ако може някак си така ,че да си го набавям по естествен път...

09.01.11
22:37

казано от LonsDale на 09.01.11, 22:05:

Дай идея за този протеин де... не ми се пие като добавка..... ако може някак си така ,че да си го набавям по естествен път...

Месо,яйца,риба,мляко...

09.01.11
23:33

За 15-20 лв най-много работа биха ти свършили по 1-2 книги на месец. Що за дума е според теб “удума”?

10.01.11
11:23

Незнам защо отдавате толкова малко значение на витамините, но според мен са задължителни за всеки спортуващ човек, а и като му гледам храната едва ли набавя и минимална част такива.

10.01.11
11:48

казано от Momchil79 на 10.01.11, 11:23:

Незнам защо отдавате толкова малко значение на витамините, но според мен са задължителни за всеки спортуващ човек, а и като му гледам храната едва ли набавя и минимална част такива.

Вие харесвате това (колко хубава опция има във ФБ) :D

П.п. След тежки тренировки се чувствах смазан на другия ден и постоянно увеличавах протеина, оказа се, че съм имал нужда от витамини, а белтъка ми е бил доста в повече. NOW Adam FTW (най-добрите, които съм ползвал някога)!

Мнението беше редактирано от AbSs на 10.01.11 11:54.

10.01.11
12:39

Според мен,зарежи училището като гледам само си губиш времето там,ще ти се отвори една дупка от 8-9 часа.Така ще се възстановяваш перфектно и време за сън ще има.

Мнението беше редактирано от Biad__ на 10.01.11 12:40.

10.01.11
12:53

Явно както доста хора по-горе споменаха се дължи на липсата на правилен хранителен режим,но на малко хора е известно,че около Януари месец нивото на тестостерона е най-занижено,така че и това е един от факторите.

Няма какво да се чудиш приятел, просто... претренираш, сиреч тренираш повече отколкото може да се въстановяваш. Има два варианта-да намалиш интезивноста и обема на тренировките или да правиш по-добро въстановяване. Като ти гледам храненето(което е основен компунент на въстановяването) трябва да търсиш само и единствено вторият вариант-по-добро въстановяване. Най-зле от твоето хранене е малкото протеин и липсата му след тренировка(което е най-важното хранене за един трениращ) просто е задължително след тренировка да приемаш поне 20-30 гр. протеин, протеинова пудра ще е най-удачният вариант,но тъйкато изкаш “натурални” източници трябва да си наясно кои храни съдържат бърз протеин за след тренировка.... Нискомаслено прясно/кисело мляко е добър вариант, но за 100гр има г/д 3.2гр. протеин което е доста малко, другият вариант са белтъците от яйце(около 3гр протеин за 1 белтък). Моят съвет е приемаш около 400 гр мляко и 4-5 белтъка + 1 жалтър след тренировка...много добро след тренировъчно белтъчно зареждане, но пак ти казвам една протеинова пудра ще улесни доста нещатата и май, не съм смятал излиза и по евтино. Лесен начин до оправиш другите хранения е като вземеш примерно 400 гр месо(каквото обичаш стига да не е мн мазно) 200-300 гр риба, няколко яйца и ги разфъргаш по трите усновни хранения(закуска,обяд,вечеря). Примерно добавяш към закуската 3 цели яйца+няколко белтъка, към обяда пляска6 200гр пилешко, при вечерята отива рибата, може и всякакви рутациии да правиш, стига да си разделил продуктите горе доло по равно, за да се приемат еднакви количества протеин през определен интервал от време. За 20лв може да си вземеш прилични мултивитамини които ще ти подпомогнат въстановяването доста, стига храната да ти е нормална.7-8 часа сън нощно време е добре, но ако намериш някаде следобяда време да дремнеш един час ще видиш колко по-тонизиран ще се чустваш като цяло. Успех ти желая! ;)

Мнението беше редактирано от Николай Маринов на 10.01.11 13:21.

10.01.11
16:03

Увеличи храната и вземи едни витамини за пласебо ;)

10.01.11
17:57

Благодаря ви за съветите , и коментарите , че имам много правописни греки но спрях да обръщам внимание на това... И така тъпото момчета при мен е че от сутринта като закусвам тук ( мусли с мляко ) нямам голяма възможност да ям храна до като не си доида до вкъщи.. добре че си земам 2 банана за след трен и 2 хамбургера за в голямото + 1 кафе преди трен...и като се върна вкъщи хапвам месо ( най-често пилешко с нещо ). Та мисълта ми е ако прибавя сутринта 2 яйца , и вечерта след хапването което е след 6 кам 9 да хапвам 200 грама кисело мляко + 200 грама извара.. или от сорта ? Но пак ви казвам не сам тръгнал да ставам ПРОФЕСИОНАЛИСТ или от сорта.. нямам и такъф бюджет за да стана... И така.. :(

С едно протеинче няма да станеш про. :D просто ще си улесниш животеца ;) пак ти повтарям първото което трябва да си оправиш е след тренировъчното хранене .

10.01.11
18:19

Ми то идва така.. след трен 2 банана веднага до като се прибера.. прибера ли се месо с нещо и вечерта изварата с киселото мляко.. ? 75 кг сам .. но незнам как се смята колко протеин дневна доза ми трябва камули пак от продуктите да мога да го преценя с точност.. :(

10.01.11
18:27

Сутрин добавяш 3 яйца, след тренировка пилешкото, вечер пак яйца/извара. Вместо хамбургери си взимай някакви готови пържоли или си носи от вас и така. Не е много сложно да правиш едни 120-140 гр. протеин.

10.01.11
18:37

Добре 3 яйца да са но цели ли. А за след тренировка ти казвам до като се прибера са 2-та банана инак прибера ли са веднага хапвам мръфчица с нещо.... а за вечерта пак ви питам изгодно ли е полвин кофичка кисело мляко с 200 грама извара ?

Човек тая мравка и трябва 2-3 часа за да се усвой частично, анаболният прозорец след тренировка е около 45 мин. след края на тренировката. Демек трябва да вмъкнеш някакъв протеин в рамките на тия 45 мин. за да има ефект и като казвам вмъкнеш това зничи вече да е на аминокиселини в кръвоносната система ... трябва ти нещо бързо ... носи си шишенце с прясно мляко, кисело там какво ти е под раката.

10.01.11
18:47

Добре де съставете ми горе долу 1 нахвърлян режим с нещата който ви казах, че мога да си нося.. и най вече кажете за след тренировка и преди лягане....? А часовете ми за хранене са сутрин , голямо , след трен ( каквото кажете ) , удума , вечерта ...

Сутринта киселото мляко с мюслите, през голямото междучасие може да си позволиш едно хамбургерче обаче към него прибави 2-3 цели яйца. Следващото хранене доколкото разбрах ти се пада пред-тренировъчно сложи там бананите ще е добре тук да добавиш или още яйца или кофичка кисело мляко, но тъйкато не гониш супер резултати може и с бананите да си минеш. За след тренировка си приготви нискомаслено прясно мляко с добавен към него мед(разбииги хубаво), ако нямаш възможност и обикновенна захар ще свърши работа(сколо 3 супени лажици). Мисля, че няма да ти е проблем вечер да си го приготвяш това питие в едно половин литрово шишенце било то от минерална вода или нещо друго. Като се прибереш си правиш вечерята-мравките с някакви зеленчуци,ориз, картофи, пълнозърнест хляб.... и след около 2-3 часа хапвай изварата+к.мляко. Този хранителен режим ще запълни индивидуалните ти нужди от протеин.

HE

10.01.11
22:14

казано от Николай Маринов на 10.01.11, 18:43:

Човек тая мравка и трябва 2-3 часа за да се усвой частично, анаболният прозорец след тренировка е около 45 мин. след края на тренировката. Демек трябва да вмъкнеш някакъв протеин в рамките на тия 45 мин. за да има ефект и като казвам вмъкнеш това зничи вече да е на аминокиселини в кръвоносната система ... трябва ти нещо бързо ... носи си шишенце с прясно мляко, кисело там какво ти е под раката.

Иначе няма приток на хранителни вещества в организма и от протеинчето ще дойде ефекта  :D
Яде като начинаеща манекенка и се опитва да тренира като мр.О и после нямам сила и възстановяване :D
Тука с мрАвки явно няма да станат нещата трябва си ядене. Като Ви гледам писанията и на двамата се сещам за поговорката “търкулнало се гърнето и си намерило похлупака” :D

10.01.11
22:31

казано от head_hunter на 10.01.11, 22:14:

казано от Николай Маринов на 10.01.11, 18:43:

Иначе няма приток на хранителни вещества в организма и от протеинчето ще дойде ефекта  :D
Яде като начинаеща манекенка и се опитва да тренира като мр.О и после нямам сила и възстановяване :D
Тука с мрАвки явно няма да станат нещата трябва си ядене. Като Ви гледам писанията и на двамата се сещам за поговорката “търкулнало се гърнето и си намерило похлупака” :D

Предложи нещо като си по-добре запознат с нещата вместо да коментираш при положение , че ви казах че не съм добре запознат с това което говоря и изкам съвет ? Кое му е лошото да попитам нали за това съм тук.... пф....

Ясно е, че ще е по-добре от нищо, Аз просто му казвам какво ще е добре да направи, а не че е по-добре да не яде нищо отколкото да яде мрЪвки ;)....

Тука всичко е професионално бате... трудно ще навиеш някой да ти помогне, най-много да отнесеш някоя и друга подигравка ;)

Мнението беше редактирано от Николай Маринов на 10.01.11 23:06.

10.01.11
23:07

казано от Николай Маринов на 10.01.11, 23:03:

Тука всичко е професионално бате... трудно ще навиеш някой да ти помогне ;)

Това което ме нерви е , че уж големи хора който разбират и могат ако имат желание да дадат съвет или отговор на даден въпрос почват да се заяждат кой как пише , или колко знае... ами при положение , че ви казвам че не съм запознат аджаба кажете ми защо  се дракате вместо ако знаете отговора да ми помогнете или ако не ви се занимава да не пишете ?!

Мила

10.01.11
23:17

казано от LonsDale на 10.01.11, 23:07:

казано от Николай Маринов на 10.01.11, 23:03:

Тука всичко е професионално бате... трудно ще навиеш някой да ти помогне ;)

Това което ме нерви е , че уж големи хора който разбират и могат ако имат желание да дадат съвет или отговор на даден въпрос почват да се заяждат кой как пише , или колко знае... ами при положение , че ви казвам че не съм запознат аджаба кажете ми защо  се дракате вместо ако знаете отговора да ми помогнете или ако не ви се занимава да не пишете ?!

Ами те момчетата доста ти подскааха къде бъркаш:
1. Храненето ти е ужастно. Казаха ти, че нямаш прием на протеин - включваш месо, риба, яйца, кашкавал, извара
2. Тренировките - прекалено тежки/нямаш време за възстановяване(ако тренираш без почивка например)
3. Сън - спиш прекалено малко/неспокойно
4. Мултивитамини - вземи си едни мултивитамини - Dymatize - Super milti - 40 лв стигат за 2 месеца - по 20 лв на месец, точно толкова, колкото можеш да отделиш.

П.П 1 Ползвай търсачката, за нещата, които не знаеш.
П.П 2 Важно е да умееш да пишеш правилно, защото следващия път, когато зададеш въпрос и пишеш по този начин, отново въпросът ти няма да бъде взет сериозно. Важно е човек да умее да пише правилно, малко или много говори за неговата образованост/елементарни познания по въпроса, който е задал.
Без лоши чувства :)

Мнението беше редактирано от Мила на 10.01.11 23:23.

HE

10.01.11
23:19

То няма лошо да искаш съвет, но да беше чел нещо преди това.
Дадохме ти насоки кое точно ти куца.
Първо съобрази си тренировките с нивото на което си - начинаещ.
След това хранителния режим - научи се да си пресмяташ в кое какво се съдържа.
Сън поне по 8 часа.
В сайта има доста писано и за трите. Тренировъчни програми и хранителни режими много.
Чети, съобрази с целите си и давай. Така “ами кажете сега” без да имаш и най-малка представа за какво става въпрос е меко казано несериозно. Защо мислиш са толкова и такива отговорите по темата ти? Направи си труда първо да почетеш и като зададеш вече ясен и конкретен въпрос темата ти ще се развие по различен начин. Така обаче няма да я бъде. Темата ти е под всякъква критика, не ти е ясно какво е протеин, а за правописа няма да говоря и се научи първо да правиш разлика м/у бързи и бавни въглехидрати, белтъчини /протеин/, мазнини. Стегни се, прочети нещо по въпроса и пробвай пак.

п.п. Така и да седна да ти обяснявам - няма да ме разбереш /ти дори не знаеше какво е протеин/. Това е губене на време - аз да търкщам клавиатурата, а ти да не си сигурен какво искаш да ти кажа.

Мнението беше редактирано от head_hunter на 10.01.11 23:23.

11.01.11
17:49

Добре , разбирам ви ще гледам да пиша по четливо.. :) А една такава програма ще ми свърши ли работа ( под работа имам на предвид да може да набавям нужните ми хранителни нужди за 75 кг човек ) ?
Закуска 7:00 - Мюсли + прясно мляко + 3 цели яйца
В голямото 11:00 - 2 сандвича домашно приготвени
Преди тренировка - 1 банан с едно кафе
След тренировка - 1 банан + 500 мл прясно мляко с 2 чаени лъжици захар
1 Час след тренировка ( като се прибера ) - месце с ориз , картофи , зеле или нещо от сорта
Кам 9-10 - 200 грама извара + 200 грама кисело мляко .
Мисля че това е най-удачно поради напрегнатия ми режим в който няма как през първата половина на деня ( до края на трена ) да ям нещо по различно от тези неща.. е ако имате идея която не е много скъпа може да добавите и да променим нещо :)

Носи си сварени яйца и слагай по 1-2 в храненията кадето белтъчините са малко.

11.01.11
18:09

Приятел , в тази чанта трудно се побира сичко.. :D 2 банана , 2 шишета с вода и кафе , 2 сандвича , тетрадки , и сега ако зема и котия  с яйца... какво им се бърка ако са сутринта с мюслито ?

11.01.11
18:31

По-добре е от преди ;) Преди тренировка само кафе, след нея 2-та банана, махни прясното мляко. Ако направиш още едно хранене с яйца + въглехидрати ще е екстра.

Махай тетрадките :D :D :D. Е 3 с мюслито ама може да сложиш още и при другите хранения(за предпочитане само белтъка). Нали пита дали може се направи нещо по-добре... Аз ти казвам кой е най-лесният вариант.

казано от korpusito на 11.01.11, 18:31:

По-добре е от преди ;) Преди тренировка само кафе, след нея 2-та банана, махни прясното мляко. Ако направиш още едно хранене с яйца + въглехидрати ще е екстра.

Защо само кафе? Тва кафе му дава празна енергия, банана ще запълни гликогена в мусколите и черния дроб и ще има енергия за по-интензивна тренировка.... така мисля Аз, вие как мислите ? :D

11.01.11
18:39

Мхм.. от секи различни варианти и много рутации за хапването.. , а аз какъвто съм разбирач тотално се обърках... :D Сложно е 2-3 човека като ти кажат различни мнения да избереш нещо при положение , че не разбираш чак толкова :)

HE

11.01.11
18:51

Ето видя ли сега, че не е толкова трудно.
Сегашния хранителен режим вече се доближава до истината.
Само да вметна, че яйцата са най-евтиния и за мен най-добрия източник на белтъчини.
С тренировъчния режим какво правиме?

11.01.11
19:00

казано от Николай Маринов на 11.01.11, 18:36:

казано от korpusito на 11.01.11, 18:31:

Защо само кафе? Тва кафе му дава празна енергия, банана ще запълни гликогена в мусколите и черния дроб и ще има енергия за по-интензивна тренировка.... така мисля Аз, вие как мислите ? :D

Мисля да те копна в бисерите :D

Прескочи до:
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1