10.01.11
18:42
Днес за пръв път се премерих от няколко месеца и бях направо ужасен. В опита си да качвам колкото се може повече мускулна маса в последно време се тъпчех с всичко което намерих, голяма грешка която чак сега осъзнах. Резултат - 4 см в гръдната, а в задника... 8. Утре започвам системата 5x5 за сила и съм решил да правя кардио в дните които не тренирам. Ще мога да преживея да слаля и някой друг мускул, но ако правя 5по5 и кардио силата ще страда ли? Също така ако може да ми помогнете с изготвяне на нещо като хранителен режим (по скоро да ми кажете какви храни в коя част на деня се приемат).
Основната цел ми е да изравня положението горе и долу.
Който може да помага и с други съвети :)
10.01.11
19:08
Качил си осем сантиметра в задника, така ли ? И к’во ? Да няма да се кандидатираш за Мистър Сладко Дупе ?! Приятел, ако искаш да си здрав трябва да прежалиш задника. Отделно, че щом си качил толкова много там говори достатачно за тренирането ти и храненето ти. Кардио и 5х5 е безсмислено. Приключи програмата и тогава се захващай с изчистване.
Нямам за цел драстично чистене и релеф. Веднага след по 5@5 ше почвам 10@10, но там ще наблягам на въглехидратите и там не виждам смисала от кардио. Сегашноо кардио ми беше за цел да не качвам толкова много мазно.
Не схващам. За втори път, срещам подобно изказване - “започвам 5х5 и яко кардио - ще чистя яко”?!.
Откъде ви идва тая идея?
str1ker.1 - защо смяташ, че 5х5 е по-подходяща програма за “чистене” от всяка друга? Още повече, че във форума, темата за програмата е ясно озаглавена като “Програма за СИЛА”.
Доколко е за сила, доколко за друго..не е толкова от значение, защото докато ” тъпчех с всичко което намерих” и 8х3 да правиш, все тая.
6th явно не съм се изразил както трябва. Правя 5@5 с ЕДИНСТВЕНА цел покачване на сила, а питам ако правя допълнително кардио за подържане (не за яко чистене) дали ще ми пречи в покачването на килограмите на 5@5.
Правил си 5х5 клек вчера, а днес...ще въртиш педалите на велото или ще тичаш, скачаш на въже и т.н.. Утре ще правиш ...5х5 тяга.
Как точно си го представяш? Не, че не могат да се комбинират, но ...идеята ти ми прилича на опит за сядане на два стола.
Идеята на програмите за сила, не е да им добавиш кардио и да ставаш релефен. Да, може да има добавено кардио, не не точно с тази цел.
Според мен ще ти пречи ,защото ти пречи на въстановяването се пак това е допълнително трениране в почивен ден . Незнам ,но лично за мен дните се делят на такива за трениране и такива за почиване в смисъл ,че в едни трябва само да почиваш особено както ти искаш да качваш килограми , вече ако търсеше релеф може и да е добре ....
Според мен най-добре вкарай кардиото (ако чак толкова много държиш на него) в края на тренировката.Но също съм съгласен с Михаил ,че ако имаш за цел да качваш трябва да преялиш задника .
10.01.11
23:08
Чистене и сила, са противоположни посоки в развитието на атлетизма. Това което може да стане при подобна схема + подбран режим за хранене, е повече плътност на мускулатурата, загуба на обиколки и тегло, задържане на силата. Ако си подредиш добре нещата няма да загубиш много мускулна маса. Най-добре комбинирай с въглехидратна ротация, виж статията в сайта по въпроса.