10.01.11
22:45
Та,тренирам футбол и сега започваме да бягаме по 10-15km (не секи ден но се случва) и искам да питам,ако тренирам три пъти в седмицата с програма по 6 повторения(за маса)ще има ли ефект или няма никакъв шанс с това кардио.Наблягам на въглехидратите но ми е трудно да набавям мазнини и протеин.Ако трябва да си оценя яаденето от 1 до 6 (4)
Благодаря предварително :)
10.01.11
22:48
Без протеин - многоооооо трудно. От това кардио 10-15 километра нищо няма да постигнете във футбола... освен да можеш да тичаш много време бавно... Нито ще си пъргав, нито ще си повратлив, нито ще можеш да бягаш бързо 400/800 метра. За тренировката с тежести - ако приемаш адски много калории+много протеин, както и други добавки за възстановяване (креатин, БЦАА, глутамин и т.н) може и да постигнеш нещо.
Бягането ако си го избирах аз... ама тренера.Относно,сега смятам да си взема някакви витамини а протен имам.
10.01.11
23:00
Витамините много трудно ще ти помогнат за възстановяването... Според мен 2 пъти седмично прави работата с тежест, а доколкото до кардиото - още един пример колко са бездарни българските треньори по футбол...
11.01.11
05:53
Кажи на треньор поне да правите високоинтензивно интервално кардио (без друго във футбола в реален мач точно това се случва).
Бягайте леко за загрявка и след това редувайте лек крос със спринтове на 80-90 процента. Иначе да бягате 10-15 километра е ОК ако сте боксьори или тренирате за маратон.
Ако калориите препокриват енергоразхода, ще има растеж. Т.е. маса ще качваш не от броя повторения, а ако приетите калории за един ден са повече отколкото тялото ще изгори при съответното натоварване.
11.01.11
11:20
казано от Стоянчо на 11.01.11, 11:11:
Ако калориите препокриват енергоразхода, ще има растеж. Т.е. маса ще качваш не от броя повторения, а ако приетите калории за един ден са повече отколкото тялото ще изгори при съответното натоварване.
х2.
11.01.11
12:53
казано от Стоянчо на 11.01.11, 11:11:
Принципно е така, но когато тренировките за издръжливост имат такъв обем мускулите малко не искат да растат...