Проблем с добавките

11.01.11
15:37

Здравейте, чета форума от доста време, можеби 2 години, имам си изграден режим и добри постижения, но искам да пробвам как ще е и с добавки.
На 19 години съм почти 20, пробвал съм единствено тов ЛИНК
Гейнер който ми препоръчаха в близкия магазин за добавки мисля че струваше около 22 лева килото.
Проблема е че след като го пих 2 дни получих много остри болки в корема и колит, а освен това ако се опитах да ям нещо започваше да ми се повръща, и така вместо да кача свалих :)
Та въпроса ми е може ли да ми препоръчате някой гейнер или протеин за да пробвам дали ще ми се отрази добре.
Ектоморф съм и съм доста слабичак така че няма проблем дали добавката ще ми качи мазнини, дори искам да е доста силна за да наедрея малко без значение дали е чисто или не.
Само да кажа че имам проблеми с бъбреците и немога да приемам креатин или негови производни
Благодаря на всички.

11.01.11
16:39

Еми какво очакваш...22 лева килото, да беше си взел за 2 лева 3 килограма :D. Взимай serious mass на ON И приемай 3-4 литра вода на ден щом имаш проблеми с бъбреците.

11.01.11
17:27

Не е за мен, съдържа креатин..

Сигурни ли сме, че храненето е добро? Лошото хранене не може да се компенсира и с тонове добавки, особено при ‘слабичките’ ;)

11.01.11
17:40

Храненето ми е добро просто гените са ми такива и изглеждам дребен, тялото ми е развито добре не съм някои дръглив обаче костите ми са по тънки.
Занимавам се от 10 години с киокушин а там натоварването е огромно и можеби за това не успях да налея килограми.
Храня се между 5 и 7 пъти на ден спазвам си тайминга комбинирам въглехидрати и протеини във всяко ядене старая се да си купувам продукти от село кадето знам че са истински, но искам да пробвам и добавки за да видя ще има ли ефект.
Не искам чиста мускулна маса или някакви специални програми а просто да налея колкото си може повече като силует.
Поздрави на всички :)

От повечето гейнери ще ти се издува непоносимо корема заради малтодекстрина, търси си някой който преобладаващия въглехидрат е скорбяла от ечемик или някоя друга модерна формула. Аз предпочитам да си купувам протеин и въглехидрат отделно. В момента ползвам от този silabg.com/bg/6508-PhD-WAXY-VOL-2кг.html .... добавям доза протеин и се получава идеалният гейнер, нямам проблеми със стомаха, не ходя после с часове като бременна жаба :) и най-важното ме въстановява идеално .... и ти се решава проблема с креатина. Успех !

11.01.11
17:58

Благодаря много, както видях от описанието пие се по 2 мерителни лъжици на ден, ти така ли го пиеш или смяташ спрямо теглото ти ?
Също ако може да кажеш по колко грама са мерителните лъжици да си изградя горе доло представа за колко време ще ми стигне тази разфасовка.
И последно да ми препоръчаш протеина с който го комбинираш.

Ами Аз го пия само по 70гр.(2 мерителни лъжици) след тренировка(предпочитам другите ми въглехидратни източници да са от твърда храна). Стига ти за бая време една опаковка. До сега използвах Голд Стандарт, много добър, но и скъп протеин. Има протеини на доста по-ниски цени които ще ти свършат отлична работа - http://www.bb-team.org/forums/viewthread/46196 разгледай тази тема и мисля ще направиш своят избор.

11.01.11
18:11

Благодаря ориентирах се горе доло, а само да те питам протеина го пиеш заедно с гейнера или през друго време, изивнявай за въпросите но никога не съм пил добавки и въпреки че чета темите не се ориентирам добре защото там пишат хора доста запознати с нещата и използват разни термини които не разбирам :)

11.01.11
18:12

казано от Николай Маринов на 11.01.11, 17:52:

От повечето гейнери ще ти се издува непоносимо корема заради малтодекстрина, търси си някой който преобладаващия въглехидрат е скорбяла от ечемик или някоя друга модерна формула. Аз предпочитам да си купувам протеин и въглехидрат отделно. В момента ползвам от този silabg.com/bg/6508-PhD-WAXY-VOL-2кг.html .... добавям доза протеин и се получава идеалният гейнер, нямам проблеми със стомаха, не ходя после с часове като бременна жаба :) и най-важното ме въстановява идеално .... и ти се решава проблема с креатина. Успех !

Абе вие наред ли сте бе хора? 50 кинта за 2кг въглехидрати???? Това дори не е гейнър, съотношението протеин-въглехидрати е 1:10
Профилът на овесените ядки е по-добър от този продукт.

Аз насила ли ти казвам да го взимаш? Мен с него ми е добре, тебе като ти по харесват овесени ядки си взимай овесени ядки, не разбирам кво толкова трябва да се коментира.
Към автора - в шейкът или блендер или каквото имаш там се смесва протеина и въглехидрата и си ги плескаш заедно.

Мнението беше редактирано от Николай Маринов на 11.01.11 18:32.

11.01.11
19:49

казано от Николай Маринов на 11.01.11, 18:31:

Аз насила ли ти казвам да го взимаш? Мен с него ми е добре, тебе като ти по харесват овесени ядки си взимай овесени ядки, не разбирам кво толкова трябва да се коментира.
Към автора - в шейкът или блендер или каквото имаш там се смесва протеина и въглехидрата и си ги плескаш заедно.

Щом ти е кеф да даваш 50лв. за 2 кг. Ечемичено брашно (нишесте) аз съм последния човек, който ще те спре. Обаче щом даваш публично съвети за това, как хората да си пилеят парите, нормално е да изразя несъгласието си и да отправя съответната критика, пък ти си скачай колкот щеш!. Въглехидратите са най-лесни за набавяне от естествени храни (овес, ориз, картофи, плодове, зърнени и бобови, мед) за да отправяш съвети към хората да ги купуват на безумни цени. За тези пари човек може да си набави 1.5-2кг. неовкусен изолат, ама дето има една приказка, всеки си е башка луд.

11.01.11
20:05

Мерси Ники!
Valdis разбирам че може да се набави от картофи и овесени ядки но аз ям 2 пъти на ден овесени ядки и два пъти картофи или ориз между което вкарвам фъстъци бадеми банани млека и като сложим месото определено ми става доста тежко. И мисля че ще е много добре 2 пъти да пия на ден по една доза от това което Ники ми препоръча, дори и да е като овесени ядки както казваш ти пак си е колкото едно хранене и може да е само в моя полза за качване на килограми, пак казвам не ми трябват чисти мускули а просто да порасна като размери.
И ако направим една проста сметка 1 пакет фини овесени ядки (едрите немога да ги ям) ми стига за около ден и половина и струва едно левче.
Мисля че е едно и също дали ще дам 30 лева за овесени ядки или 45 за гейнер.
А от друга страна защо нападаш Николай, той каза своето мнение и ми даде съвет от който се нуждая, а ти каза 1.5-2кг неовкусен изолат струвал еди колко си без да кажеш марка да дадеш линк или нещо което да помогне.
Все пак да запазим добрия тон :) благодаря на всички и поздрави! :)

11.01.11
20:26

Това е последния ми пост в темата и ще се постарая да бъда максимално кратък и ясен. Това е ечемичено нишесте, в един кг ечемичено брашно се съдържат 70-80% нишесте останалосто са белтъчини мазнини и фибри, ако се сравни състава на на продукта със състава на брашното ще е почти 1:1. Въглехидратите в ечемиченото нишесте са полизахариди полимери на глюкоза , които в организма се разпадат до глюкоза (гоооолямо густо а? това представляват така наречените съвременни въглехидратни форми). Та мисълта ми е, че стойноста на въпросното нишесте едва ли е повече от 4-5лв., но щом искате да давате 47лв. проблемът си е ваш.

HE

11.01.11
20:40

казано от Ice7y на 11.01.11, 15:37:

Здравейте, чета форума от доста време, можеби 2 години, имам си изграден режим и добри постижения, но искам да пробвам как ще е и с добавки.

казано от Ice7y на 11.01.11, 15:37:

Ектоморф съм и съм доста слабичак така че няма проблем дали добавката ще ми качи мазнини, дори искам да е доста силна за да наедрея малко без значение дали е чисто или не.
Само да кажа че имам проблеми с бъбреците и немога да приемам креатин или негови производни
Благодаря на всички.

Последно имаш добри резултати или си слабичък?
С тея изисквания за бързото качване те слагам в графа “летен билдър” без да се замислям.
Каква силна добавка бе момко бледен? Имаш проблем с бъбреците и си решил да си правиш майтап с цялата работа? Ще стигнеш ли до трансплантация или ще пропуснеш? А като имаш проблем с бъбреците прочети малко за натрупването на протеин! А дали при изследванията нямаш някъде стойности и на същия тоя протеин?
Аз на камикадзета съвети не давам!
Колегата ти даде възможно най-разумния съвет, а ти и линкове, а да ти го купи и да ти го донесе у вас? :D
Хвани да почетеш малко - още повече, че си със сериозен проблем. За мен поведението ти е пълна безотговорност към собственото ти здраве.

11.01.11
21:04

Да ектоморф съм и не съм едър но въпреки всичко откакто спазвам режим имам добри резултати понапълнях малко и съм доволен, но въпроса е че просто костите са малки и въпреки че си изградих добро тяло не изглеждам едър, знам че това си е ген и е трудно да се промени но с повече време и ядене ще стане. Никаде не съм писал че бързам за да ме правиш летен билдър, има и други работи които свалят мацките на плажа така че да съм як не ми е фикс идея, казах че не ми се лепят мазнини за това мисля че ако ям по 7 пъти на ден както правя и то стабилна храна и ако пия добавки само ще е в мой плюс защото те заместват още 2 хранения. Под силна добавка нямам предвид разни стероиди написал съм си че искам гейнер просто имам предвид да е максимално концентриран ясно е че тва са си яйца мляко и захар.
Вкъщи имам 2 трансплантации на бъбреци така че не си тоя дето ще ми говори за това, чувал съм за висок креатинин и ореа ама за натрупване на протеин не съм нито пък моя доктор. С него съм се консултирал и ми каза да не приемам креатин защото се превръща в креатинин а и изсушава бъбреците и тъй като съм предразположен може да получа криза камък или други още по страшни неща.
Чети внимателно и не се изказвай неподготвен и искам само да ви кажа че изобщо не е това идеята на форумите.
Само се надувате и на всички казвате има си теми чети или “Колегата ти даде възможно най-разумния съвет, а ти и линкове, а да ти го купи и да ти го донесе у вас? ” напротив за това е форума за да се пише да се пита да се коментира и да се дават предложения, ако беше само да се четат теми нямаше да има поле за постване.
Благодаря на всички философи напълнихте ми темата със глупости без да помогнете.
Евала на Николай Маринов, може и брашно да е ама момчето си направи труда да помогне ;)

казано от Valdis на 11.01.11, 20:26:

Това е последния ми пост в темата и ще се постарая да бъда максимално кратък и ясен. Това е ечемичено нишесте, в един кг ечемичено брашно се съдържат 70-80% нишесте останалосто са белтъчини мазнини и фибри, ако се сравни състава на на продукта със състава на брашното ще е почти 1:1. Въглехидратите в ечемиченото нишесте са полизахариди полимери на глюкоза , които в организма се разпадат до глюкоза (гоооолямо густо а? това представляват така наречените съвременни въглехидратни форми). Та мисълта ми е, че стойноста на въпросното нишесте едва ли е повече от 4-5лв., но щом искате да давате 47лв. проблемът си е ваш.

Ти бате реши проблема... вече няма да се дават луди пари за суроватка ... що трябва си хабим парите? Купувайте мляко и проблема е решен... Така виждам Аз смисалът на твоя коментар. Само да те светна има огромна разлика от бързината на усвояване на въпросният продук и въглехидратите които ти изброи, не случайно Витарго е фирма която произвежда само въглехидратни добавки и е световен лидер в продажбите на добавки. Ама те хората са простаци, малумници що се не посъветваха парво с тебе .... как може си дават парите за фураж ? :O

П.П. Не исках да се изразявам грубо ама тонът ти е направо отвратителен. Искаш да знаеш защо давам тези “излишни” пари за тази добавка-еми ще ти отговоря елементарно-защото ме отвежда на едно по-високо ниво от твоите овесени ядки, което ниво според тебе не си струва парите..еми пожелавам ти бъдещи успехи ;)

Мнението беше редактирано от Николай Маринов на 12.01.11 10:11.

12.01.11
00:16

От прочетеното направих извод, че се храниш предимно с въглехидрат (в неизвестни количества) и споменаваш месо...но колко? Оставам с впечатлението, че приемът на белтъчини не е достатъчен. По колко грама белтък приемаш дневно?

HE

12.01.11
07:58

Хайде успех многознайко. С такива като теб и доктора ти няма да споря - няма смисъл.
Взимай там каквото ще взимаш, ставай едър със силни добавки аз за тая тема забравям.
Хем нямаш идея за какво става въпрос, хем ръсиш мъдрости.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1