Зареждащ период с креатин

08.01.11
14:15

Здравейте колеги имам един въпрос вчера си взех креатин на Peak и искам някой да сподели как да направя зареждащия период,защото едни ми казват 5 дни други 7 дни и тези 20 грама как да ги разпределя в тренировъчни и не тренировъчни дни.

Предварително благодаря.

08.01.11
14:24

много хора са против зареждащ период , но аз лично го правя . 5 дни по 20 гр . 5гр сутрин веднага след сън заедно с бърз въглехидрат(мед) , 5 гр на обяд , 5гр в следобедното хранене или веднага след тренировка и 5гр час преди сън :) ако можеш го приемай с някакъв бърз въглехидрат винаги , казват че така се усвоявал по-добре . и пий много вода :)

08.01.11
14:27

Ако си решил да правиш зареждащ- както каза колегата- на няколко приема. От опит знам, че както и да го приемам- с или без бърз въглехидрат, на гладно или след ядене- въобще всяка комбинация- креатина просто си върши работата.

12.01.11
22:07

Аз лично не правя зареждаща доза нито пък го пия по 5 грама на ден както е описано на опаковките на повечето монохидрати ,просто така немога да го усетя , пия  по 20 грама в тренировъчни дни  - понеделник ,вторник,четвъртък и петък и го усещам страхотно ! Дава ми много сила , през дните които не тренирам - сряда,събота и неделя пия по 10 грама ..

12.01.11
22:17

казано от CKOTA на 08.01.11, 14:27:

Ако си решил да правиш зареждащ- както каза колегата- на няколко приема. От опит знам, че както и да го приемам- с или без бърз въглехидрат, на гладно или след ядене- въобще всяка комбинация- креатина просто си върши работата.

Скоро ще имам опровержение :D

Категорично без зареждащ. Почвай по 10гр на ден докато не свърши. :)

12.01.11
22:41

казано от CKOTA на 08.01.11, 14:27:

Аз знам , че не трябва да се приема с вода понеже се усвоява на 50% ,препоръчително е да се пие със  някакъв сок  с бърз въглехидрат или поне ако е с вода  го приемай с лъжичка мед !

13.01.11
14:18

казано от Радостин Радев на 12.01.11, 22:41:

Категорично без зареждащ. Почвай по 10гр на ден докато не свърши. :)

Чак пък да не свърши?Рецептори,едно друго?
Зареждащия период вече е “демоде” и го отхвърят и културисти и научни анализи.Пиеш по 5 гр преди и 5 след,ама не докато свърши,а 30-40 дена и почиваш месец и после пак.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1