12.01.11
17:06
Аз съм момче на 17 години, и сам ходил на фитнес 4-5 месеца с големи прекъсвания висок съм 1,70 тежа 77 кг. Сега съм почнал да тренирам отново но имам малко мазнини около корема и малко в гърдите искам да ги махна и да имам хубав вид ако тренирам редовно без да вземам Л-карнитин или подобно нещо може ли да ги махна ? и какво ми бихте предложили като добавка но да не ми вреди на здравето все пак съм малък още , ще съм много благодарен ако ми помогнете :)
12.01.11
17:42
ако питашмене не ти трябват добавки и не защото ще ти навредят а защото нямаш ММ за губене най вероятно.според мен един хранителен режим +кардио ще ти свършат работа ;)
12.01.11
17:56
И аз мисля че ако тренирам 5-6 месеца ще ги превърна тези мазнини на мускул но освен да губя мазнини искам и да добия няколко кг мускули за това попитах какво ще препорачвате мрс все пак :)
13.01.11
16:00
“Мазнините в мускул” трудно ще направиш. Оправи храненето и бъди постоянен в тренировките и ще имаш резултат. Млад си, имаш малък опит в залата и сега нещата се получават лесно. Използвай разумно това време, а добравките ги остава за след 2-3 лета, като стане по-трудно “да изкараш пресата” за плажа :)
13.01.11
16:28
мрс много обаче аз искам поне нещо да пия защото знам че не ям тези храни които са богати това което трябва на мускулите .. мисля да вземам поне някакъв креатин ?? какво ще кажете ?
13.01.11
16:56
Креатинът, протеинът и пр. няма да замести храненето. Така няма да ти излезе по-евтино, ефективно, здравословно и пр. Добрата храна е в основите на прогресът във фитнеса. Никой не очаква, че от утре ще започнеш да ядеш като състезател, а и не трябва да е така. Но е важно да започнеш да се храниш добре, има десетки теми и дневници с информация за хранене, от които да започнеш. Още веднъж съветът ми е да не си даваш парите на вятъра. В този спорт търпението е основата. Нещата не стават за 2-3 месеца, няма магически хапчета. Креатинът е хубаво нещо, затова го ползвай, кагато изградиш добри основи. Така ще усетиш ефект от него и няма да стигнеш бързо плато.
13.01.11
18:26
Значи аз от това което казахте извадих този извод как то казват да се храня през 2-3 часа и то правилно да спя поне най малко 9-10 часа нощем и да ям повечко подове и т.н : )))) и най важното търпение и редовни тренировки с достатъчни почивки ..
Мнението беше редактирано от Jack Daniels на 14.01.11 00:15.
14.01.11
12:10
:) Готов си вече. За плодовете ще чуеш много хора да те убеждават, че не са много подходящи. До известна степен има нещо вярно, но човек не трябва да изпада в крайности. Плодове сутрин и след тренировка не е лош вариант в никакъв случай.
Относно мазнините и добавките. Не ти трябва да си купуваш веднага карнитин. Можеш спокойно да орежеш въглехидратите и да наблегнеш на кардиото и резултатите няма да закъснеят. Ако в продължение на 2-3 седмици резултатът и темпото на чистене не те задоволяват, тогава помисли за лкарнитин.
16.01.11
15:42
Благодаря на всички които ми помогнахте : )))