09.01.11
19:17
Привет.., дайте ми съвет! хахах От другата седмица съм решила да започна редовно да посещавам фитнеса - 4 пъти. Досега постоянно отлагах, тъй като не съм достатъчно запозната, въпреки че съм чела доста статии. Не съм дебела, с напълно нормално телосложение, просто искам да се стегна още. Лятото редовно тичах на стадиона, карах колело..., но когато стана студено се застоях. Искам да тренирам цялото тяло - крака, дупе, корем, гръб, гърди, ръце... - казаха ми, че за жена не е много хубаво да тренира гърба и ръцете, защото може да стане груба, но доколкото знам не е така - права ли съм?? хаха И така де, с какви тренировки да започна, тъй като в залата съм напълно начинаеща?! Трябва ли да има почивка между четирите дни? И наистина ли мога да стана груба, ако тренирам гърба, гърдите и ръцете?? хахах Благодаря предварително! Съжалявам, ако е объркано... :)
висока съм 167см.; 53 килограма.. :)
Темата беше редактирана от Bathory на 09.01.11 19:33.
В сайта има програми за начинаещи.
Само за изпълнението на упражненията ще трябва да намериш вариант - по - опитен партньор или инструктор.
Опитай с 3 пъти на седмица, поне ден почивка между 2 тренировки.
Хубаво е, че искаш да тренираш цялото тяло. Така трябва да бъде.
Дали ще станеш груба....не зная кой би имал отговор на въпроса. Ще трябва да експериментираш. Виж снимките на трениращите момичета от форума и прецени дали ти идват груби.
Личното ми мнение е, че този съвет за нетренирането особено на гърба е лош и не следва да го вземаш под внимание. Гръбните мускули са важни за стойката ти и за превенция на изкривявания в тази област.
Особености на фитнес заниманията при жени
Златните 8 фитнес упражнения за жени
Фитнес да секси дупе
Мнението беше редактирано от Delyan на 10.01.11 19:06.
Бих предпочела да не сме чак пък толкова категорични с тия 8 златни упражнения за жените. За обща информация и двете статии са полезни и като идеи не е лошо, но чак пък златни упражнения...а и ако правим балетен клек като модела от снимките, в близко бъдеще може и да сме аут от залата.
Ох, на моделката като й видя балетният клек и клека горе и на мен ми изтръпват коленете, пък не искам да знам какво е наистина да клекнеш по този начин.
Относно стягане - стяга се като се премахнат мазнините по тялото. Мазнини по тялото се махат най-бързо с максимално горене на калории, за да изразходва тялото енергията, която има в момента и да почне да черпи от мастните депа. Най-много енергия се гори с упражнения, които включват най-много мускулни групи. В първата статия няма никакви упражнения, просто е описана разликата между мъжа и жената, която е повече от очевидна и без три страници текст.
Във втората са показани упражнения, които горят минимално количество калории. ( Включително клек със швейцарска топка и Балетен ( Каквото и по-дяволите да е това, защото го виждам за първи път след 5 години четене за тренировки и хранене ) клек ).
Благодаря за помощта.. :) И все пак бихте ли ми предложили такива упражнение, в които се натоварват всички мускулни групи..
10.01.11
13:34
казано от Bathory на 10.01.11, 13:29:
Благодаря за помощта.. :) И все пак бихте ли ми предложили такива упражнение, в които се натоварват всички мускулни групи..
Суинг с пудовка/дъмбел, бърпи (бърпет), тръстер, напади, различните клекове (преден,заден, гоблет, плие, с изпънати над главата ръце), тяги и т.н. ще ти помогнат, макар не всички да въвличат цялото тяло.
Като цяло правило е: колкото повече стави участват - толкова повече мускули са въвлечени. При кик-бек имаш разгъване само в една става, докато при суинг - в глезените, коленете, таза, раменната. И оттук идва и разликата.
Мнението беше редактирано от Юлиян Тодоров на 10.01.11 13:35.
Едва ли ще станеш груба като тренираш гръб и ръце, виж по-грубо ми изглежда жена която прави 10 упражнения за крака + 2 кардио уреда, на които се натоварват основно краката, а за останалата част на тялото прави общо 3 упражнения... след време формата на тялото й ства като конусче :D
казано от Timon на 10.01.11, 03:28:
Няма по-хубав секс от този с жена с тренирани крака.
не игнорирай и хубавото, стегнато дупе!
Може да постнете малко упражнения за дупе и за дупе без целулит :)
казано от atanasov на 13.01.11, 22:47:
Едва ли ще станеш груба като тренираш гръб и ръце, виж по-грубо ми изглежда жена която прави 10 упражнения за крака + 2 кардио уреда, на които се натоварват основно краката, а за останалата част на тялото прави общо 3 упражнения... след време формата на тялото й ства като конусче :D
Атанасов,
Той и обратният конус не е много хармоничен, така че - трябва да има балансирана тренировъчна програма, най-добре изготвена от инструктура за всички мускулни групи.