13.01.11
21:22
Здравейте!Тъй като съм новак във форума,ще ме извините ако съм сбъркал мястото за тази тема.
Кажете някакъв добър заместител на протеин..трябват ми продуктите от които да го направя и ако можете да сметнете колко грама протеин се получава:)
Какьв е вьпроса искаш да правиш протеин или в кои продукти се садьржа не те разбирам ?
Яйчен белтък...Ако искаш да го носиш в залата най-добре да е сварен - просто е най-лесно така. В зависимост от размера на яйцата количеството протеин е различно, но можеш да си ги теглиш. На 100гр Белтък има 11гр протеин и 0гр мазнини (това е ако не ядеш жълтъци).
13.01.11
21:42
казано от vatman на 13.01.11, 21:25:
Какьв е вьпроса искаш да правиш протеин или в кои продукти се садьржа не те разбирам ?
Искам да правя протеин.. по нататък ще мисля вече и да закупя от магазина..
M1r0 - значи вече от 1 седмица ям по 2 яйца на ден.. едното след ставане от сън другото следобед или вечера.Ям и белтък,и желтък.Но това мисля че съдържа малко количество протеин.. препоръчай ми някаква рецепта.. която да съдържа необходим грамаж за една тренировка ;) Благодаря ви предварително
2 яйца на ден са малко. На закуска аз ям 5 белтъка + 1 цяло яйце.... След тренировки си пия протеина, но когато нямам си носч сварени яйчни белтъци (поне 6 на брой). Рецепта не мога да ти кажа.
Мнението беше редактирано от M1r0 на 13.01.11 22:43.
13.01.11
23:06
казано от M1r0 на 13.01.11, 22:42:
2 яйца на ден са малко. На закуска аз ям 5 белтъка + 1 цяло яйце.... След тренировки си пия протеина, но когато нямам си носч сварени яйчни белтъци (поне 6 на брой). Рецепта не мога да ти кажа.
По добре ли е да се яде само белтък?А защо не цялото яйце..и желтъка мисля че е добър източник на протеини...
Жълтъка също има доста протеин,но съдържа доста мазнини и холестерол.Точно поради тази причина се яде само 1-2 жълтъка на ден а другото белтъци.Белтъците трябва да са доста,аз например ям по 7 белтъка с по 1 жълтък.А иначе да ти кажа най евтино излиза да си вземеш хубав протеин, защото за тези пари почти от нищо не можеш да си набавиш това количество протеин.
Аз лично взимам Gold standart na Optimum nutrition и сам много доволен. ;)
14.01.11
06:27
само да едно уточнение за яйцата. Последните години изследванията показаха, че холестерола не се покачва от жълтъците. Хвърляйте ги само ако калориите ви идват в повече!!!
14.01.11
14:01
казано от rumen_pro на 13.01.11, 23:12:
Жълтъка също има доста протеин,но съдържа доста мазнини и холестерол.Точно поради тази причина се яде само 1-2 жълтъка на ден а другото белтъци.Белтъците трябва да са доста,аз например ям по 7 белтъка с по 1 жълтък.А иначе да ти кажа най евтино излиза да си вземеш хубав протеин, защото за тези пари почти от нищо не можеш да си набавиш това количество протеин.
Аз лично взимам Gold standart na Optimum nutrition и сам много доволен. ;)
Да ,но не ми се почва от сега със добавки..като по кача кача малко килограми тогава ще почвам добавките:) Гледах една тема кадето препоръчват соя със кисело или прясно мляко правело около 30 гр. протеин ..Какво ще кажете за това?
Щом не ти се дават пари за добавки, трябва да си съставиш един качествен хранителен режим със сравнително високи стойности на белтъчини (2-3гр на кг) и да разпределиш равномерно количеството бетъчини в 4-5-6 хранения за деня. Източници на белтъчини: месо, риба, яйца, млечни продукти. От храна не можеш да си набавиш бърз протеин, колкото е бърза суроватката, но ок.45-1h след тренировка можеш да се нахраниш обилно с месо и ориз или картофи.
Соята не е добър източник (има противоречия, но като че ли преобладават негатиените мнениея).
14.01.11
15:48
а яйцето по какъв начин мога да го изпия напримерно с някакъв сок ли нещо(не ми се носи сварено яйце),иначе е кофти чисто яйце :) И същия ли ще е ефекта.. ако някой ако може да ми даде бързичък отговор че ще ходя да тренирам
Опасно е да го приемаш сурово, и защо за бога 50 души ти отговарят след като може да прочетеш 4-5 статии за 30 минути и да си отговориш на въпросите сам. Протеинова пудра няма как да си направиш в битови условия.
14.01.11
18:30
казано от mitoveca на 14.01.11, 18:25:
Опасно е да го приемаш сурово, и защо за бога 50 души ти отговарят след като може да прочетеш 4-5 статии за 30 минути и да си отговориш на въпросите сам. Протеинова пудра няма как да си направиш в битови условия.
Аха ок :)
Ем искам да вида различни мнения...има някой хора повече знаят от други и така.. понякога се различават мненията ;)
14.01.11
22:19
казано от Димитър Стойков на 14.01.11, 15:48:
а яйцето по какъв начин мога да го изпия напримерно с някакъв сок ли нещо(не ми се носи сварено яйце),иначе е кофти чисто яйце :) И същия ли ще е ефекта.. ако някой ако може да ми даде бързичък отговор че ще ходя да тренирам
Митак, виж това - http://www.bb-team.org/hrani, вместо да ръсиш глупости.Освен това си и приятно нахакан да искаш по-бърз отговор.
15.01.11
13:00
казано от maximilian на 14.01.11, 22:19:
казано от Димитър Стойков на 14.01.11, 15:48:
Митак, виж това - http://www.bb-team.org/hrani, вместо да ръсиш глупости.Освен това си и приятно нахакан да искаш по-бърз отговор.
Усетех и аз че съм малко нахален ,ама трябваше да заминавам да тренирам :Д сега ще я скивам тая тема :)