14.01.11
18:35
Здравейте , преди няколко дена правих рамо и малко се изсилих на раменна преса зад врат и след това като правих повдигане на ръце в страни под наклон за задно рамо много ме болеше задното рамо и реших да пропусна упражнението , та след това започна да ме боли само отляво в областта на задното рамо и то само в определена позиция , например когато дърпам нещо под определен наклон и усещам болка там или когато си дигна ръката в позиция за раменна преса зад врат и стегна леко и ме заболява , вече 4ти ден мажа с фастум гел по 3 пъти на ден , но сякаш не минава. Моля ако на някой друг му се случвало да сподели или като цяло някой ако знае нещо по въпорса или има някакъв съвет да сподели . Благодаря
Дай си почивка една седмица,без физическо натоварване.
И следващият път внимавай.
Няколко дни пълен релакс и ако не мине- на лекар. Раменните зад врат не е особено безопасно упражнение, внимавай с техниката и намали килата.
Точно преди седмица и половина имах същия проблем. Появи се болката...така и не разбрах точно от какво, но при повдигане в страни под наклон за задно рамо усещах доста силна болка и не можех да си правя упражненията, както и при различни други движения ме болеше силно, но за предно рамо нямах много болка. След това се разболях и пропуснах 1 седмица всякакви тренировки и след почивката болката вече я нямаше. Препоръчвам ти да си починеш поне 1 седмица или поне да не правиш рамо ;)
П.С. - Случайно под темата ти видях подобни теми и ето една статия, която ми стана интересна - http://www.bb-team.org/articles/1416_problemnoto-ramo#axzz1AqmoJsxd - може да ти е от полза!
Мнението беше редактирано от Insomniac на 14.01.11 19:35.
Благодаря за отговорите , наистина ще направя 1 седмица почивка пък след това май ще заменя пресата зад врат със преса отпред :)
13.02.11
23:39
казано от hardrlz на 14.01.11, 22:10:
Благодаря за отговорите , наистина ще направя 1 седмица почивка пък след това май ще заменя пресата зад врат със преса отпред :)
Няма смисъл от промяна, ако искаш си прави едно повторение отпред, едно отзад. По-скоро загрей подобаващо, без да ти пука колко време ще отнеме, и после малки тежести с повечко повторения. А ако си гониш сила и тежки постижения, просто наблегни на плавния преход между тежестите, които използваш. Без геройства ;)
По-здрави!