14.01.11
11:56
Тази седмица ще почвам да тичам и ми е любопитно добре ли е след тренировка във фитнеса да тичам (тренировки от кръста нагоре). Знам, че след фитнес ще съм уморен затова ще ям и след това ще тичам. Добре ли е така или трябва други дни да бягам?
14.01.11
12:38
Ами аз след фитнес всеки път правя по 40 мин. велоергометър. Незнам дали е правилно но не ми е и навредило... май .
14.01.11
13:07
И какъв е смисъла да ядеш и после да тичаш.
С тичането (ако целта е някаква качествена мускулатора и не се търсят здравословни причини) се горят калории и нищо повече.
Обикновено не се яде преди него а просто се изцежда всичката останала енергия след тренировка.
Другия вариант е сутрин да се тича на гладно с BCAA и след обед да се тренира с тежести.
Идеята не е да се наядеш и да тичаш, а именно след тренировка гликогенът е изчерпан и се горят директно мазнини.
Ами да питам без това и аз мислех по нататък така да правя мога ли след фитнес да ям бърз въглехидрат (банан) и след 15 тина минути да бягам и след това пак бърз въглехидрат :)
Не
Ако бягаш за въздух и за да се раздвижиш може. Ако бягаш за да отслабваш/орелефяваш - на гладно.
Ако ще тичаш за маса в бедрата...
Не че подценявам цитираната от теб програма , но има далеч по-успешни начини.
Гледам си написал , че във фитнеса тренираш от кръста нагоре - може да включиш и долната част на тялото там ;)
11.11.13
13:37
А какво ще кажете за фитнес след тичане ?
19.11.13
08:32
Тичането след силова тренировка определено има ефект (поне при мен). Всеки път правя 15-20 мин интервално тичане след тренировка. Отразява ми се добре, както на шкембето, така и на краката. Но пък от друга страна един приятел се оплаква, че така свалял мускулна маса. Според мен си прецени приоритетите - повече маса или повече релеф.
19.11.13
09:33
казано от Тони Цветанов на 11.11.13, 13:37:
Каква е целта и идеята в това?
25.11.13
11:57
казано от Кольо Пияндето на 19.11.13, 09:33:
казано от Тони Цветанов на 11.11.13, 13:37:
Каква е целта и идеята в това?
Отслабване,стягане..може би ?