26.04.05
20:11
Поизчетох всичко за кетото от сайта, но може ли някой да ми поясни точно за какво става въпрос- по-резултатна ли е от НВД, какви рискове крие (примерно за кръвта, инсулина и тн. и в случая подходяща ли е пр. за мен след като съм с ниско кръвно), какви храни (само месо ли?) и изобщо какъв е вашият опит...аз лично съм чувала кофти неща- разправяха ми, че като си на кето след 4-5 дни не можеш да мръднеш от леглото- супер изтощение и тн.
Тук има информация.
Oх, нали изрично поясних, че съм изчела инфото от сайта. Интересувам се от персонален опит/мнение/резултат по отношение на този режим.
Кето диатата според мен не крие никакви рискове за кръвта, особено за инсулина. По простата причина, че не приемаш никакви въглехидрати и няма от какво му да се покачва нивото. За ниското кръвно нямам представа, трябва да се консултураш с лекар. Вече на доста момичета съм правил такава кето диета и никое от тях не се оплакало от загуба на енергия или нещо от сорта, което ми се струва направо нелепо, но е факт и е друга тема на разговор. Резултата при всичките беше един, само периода беше различен, защото всеки организъм и метаболизъм е различен. Основното е, че се яде само бяло месо и яйчни белтъци за закуска, като се прибаваят малко мазнинки от жълтък, сусам и риба на закуска и след всяко ядене на месо се приема зеле, като храната се разделя на 5-6 приема през равни интервали през деня. Количествата се определят от личното ти тегло и така се кара 6 дни. Като на седмия се яде колкото и каквото си искаш, като препоръчителното е ориз и картофи(може и пържени) и нещо лютичко. (Това е личната ми препоръка за кето диета, не натрапвам мнение).
27.04.05
01:05
Ами за хипогликимия чувала ли си? Това е едно супер неприятно и живото застрашаващо състояние, в което мацките похапващи само пилешки гърди и белтъци могат да изпаднат, ако опитат да правят мощно кардио в кетонен режим. С най-прости приказки, кръвното пада, гликозата е ниска до толкова, че мозъка бие червено и припадаш. После, ако не хапнеш нещо сладичко става още по-зле.
Чукундур, ти като ги вкарваш дамите в “кето диета” изписваш ли им кардио, колко и с къв хард рейт, че ми стана интересно?
Персоналното ми мнение за този режим е:
=> само високо белтъчния режим е по-вреден от този (изключваме рестриктивния, там вече е самоубийство).
Не ти го препоръчвам освен ако нямаш сериозна причина да си на такава диета.Буквално мозъка ти се изпържва,гладен болен мозък..Както каза Имейдж в комбинация с кардио и тежка тренировка си е чисто самоубийство(освен ако не си на много яка химия!).Верно,теглото се намлява драстично,но...Кръвното ти,цикъла ,настроението и т.н директно отиват в категория” липсващи”.Към такава диета трябва да се подхожда много внимателно,да е изготвена от специалист и е добре да имаш някой до себе си да те наблюдава,защото изпадаш в такова сътояние,че не виждаш реално нещата!
На мен лично добре ми понася,но трябва да добавя,че взимам адски много хранителни добавки,имам треньор,който се грижи за мен и определено съм екстрийм :)
27.04.05
09:13
Хм, Владо, пшо моите скромни впечатления липсатра на въглехидрати се отразява предимно и основно върху силовата програма.
Мися, че тя е по -сериозният консуматор. при нея се иска изведнъж и доста по - голям дебит на енергия отколкото при кардиото.
Всъщност, тази връзка е видима и при повечето културисти... При карсио не съм чувал досега някой да е припадал; при силови тренировки е.
А силовите тренировки са компонент, който с извинение към дамите, но повечето от тях правят съвсем половинчато!
При кардиото няма проблеми... Сега, зависи какво разбираш под мощно кардио. 2 часа и половина кардио ли?
27.04.05
09:25
преди 1 година когато не тренирах ... един ден просто по стечения на обстоятелствата не бях ял нищо ... от което към 4 5 часа ми стана така лошо почнах да не виждам колите ( бях на кръстовище ) вообще не можех да оцеля къде ходя сичко беше бяло ... това може да са последиците според мен при кето диета и яко кардио !
[quote author=“D3BEP”]
А силовите тренировки са компонент, който с извинение към дамите, но повечето от тях правят съвсем половинчато!
А-а-а-а,ще се обиждаме ли сега ?:))
Докарай се някога до 6-7 % мазнини в тялото си ,бъди на яко кето няколко месеца,пък да те видя дали няма да ти се отрази на кардиото..
27.04.05
10:44
[quote author=“D3BEP”]Хм, Владо, пшо моите скромни впечатления липсатра на въглехидрати се отразява предимно и основно върху силовата програма.
Мися, че тя е по -сериозният консуматор. при нея се иска изведнъж и доста по - голям дебит на енергия отколкото при кардиото.
Всъщност, тази връзка е видима и при повечето културисти... При карсио не съм чувал досега някой да е припадал; при силови тренировки е.
При кардиото няма проблеми... Сега, зависи какво разбираш под мощно кардио. 2 часа и половина кардио ли?
Бъркаш! В анаеробен, алактатен режим голяма част от енергията идва от триглицериди и аминокиселини. Колкото и да е странно, жените лесно се адаптират към силовите тренировки. И не не е нужно 2 часа кардио, стигат и 20 мин за да се трупираш. Това, че не си чувал нищо незначи, аз съм и виждал...
Да аеробика се прави по 15-20 мин. всеки ден със ниво малко по-восико от средно. И няма да коментирам другите неща защото може някой да се обиди, но ще направя сравнение с ескимосите. Според вас това означава, че те едва ли не са в безсъзнание през целия си живот и вобще не могат да мислят.
Е,има разлика !Едва ли ескимосите се занимават с правене на мускули,едва ли имат за цел силно и релефно тяло,едва ли са нон стоп на минус калории..такива неща си мисля аз ,без да се обиждам ни най-малко :)и ти надявам се !
[quote author=“JiVk0”]преди 1 година когато не тренирах ... един ден просто по стечения на обстоятелствата не бях ял нищо ... от което към 4 5 часа ми стана така лошо почнах да не виждам колите ( бях на кръстовище ) вообще не можех да оцеля къде ходя сичко беше бяло ... това може да са последиците според мен при кето диета и яко кардио !
За един ден няма как да разредиш гликогенините запаси, ако преди това си се хранил нормално.
Да, никъде не съм споменал, че момичетата които правеха тези диети не са се занимавали с правене на мускули. Но дори и да се занимаш с правене на мускули едва ли ще припаднеш от липсата на въглехидрати. Вярно е, че се чувстваш сякаш си на друг свят, но няма как. Аз лично съм оставал на 0 (приблизително) въглехидрати, тренирайки тежко и дори много културисти го правят точно преди състезание. Още веднъж ще кажа, че всички момичета не са изпитвали проблеми при тези диети, в противен случай бих добавил малко въглехидрати. Даже в интерес на истината в началото диетата е с малко въглехидрати, но поради желание за по-бърз и ефективен резултат ги спират.
ЕДИТ: Сега като се сетя, познавам и хора културисти които през дните си на ниски въглехидрати остават на 0. Почти през цялата си подготовка.
27.04.05
16:12
Хубаво е, че не си присъствал на трагедии. Колкото това за колко време можеш да изчерпиш гликогена, след 2-3 седмици кето диета 30 мин кардио + стрес могат да са достатъчни. Това, че някои са оставали на 0 не е новост, но те са професионалисти при тях риска е оправдан. Не виждам защо всички се сравняват с тези ескимоси... Това са хора хранещи се така с поколения освен това немога да се сетя, в коя точно дейност те имат кардио натоваране. А и странно, като цивилизация никак не са напреднали, да си чувал кои са най-тъпите хора на планетата по вицовете? Чукотка? Дали няма нещо вярно? Моето обяснение -> кето диета по принуда => ниско кпд...
Я сподели ти на колко трагедии си присъствал. И на мен ми се случвало преди доста време да ми причернява и да стигам до припадък, но тогава много неща незнаех и се скъсвах да претренирам и други такива, въпреки, че се тъпчех с въглехидрати.
А за пример ще дам приятелката ми която изкара 7 седмици на такава диета и свали 10 кг. Тичаше 20 мин. всяка сутрин и ходеше на работа след това. Колкото и на мен да не ми се вярва, на нея това вобще не и тежеше и би продължила и сега същия режим, но няма материалната възмозножност. Никога не съм я карал, деже не съм и споменавал за диета, тя сама ме караше и то доста време докато и я направя.
Аз просто дадох съвет, не карам никого нищо насила и не натрапвам мнение, просто споделям опит. Уважавам мнението на другите, нека и те не се опитват да натрапват своите мнения.
ЕДИТ: Другото нещо което майче забравяте е, че всеки седми ден се яде каквото и колкото си поиска, като например: Пържени картофи(даже са препоръчителни), пици, шоколади, сладоледи и т.н.
27.04.05
17:47
2 момичета са припадали пред мен от въпросната диета. Става дума за режим, при който приема на въглехидрати е 0 до 25 гр. В техния случай ръфаха само пилешки гърди, белтъци и зелена салата + мазнини. Въобще не възнамерявям да налагам мнението си, опитвам се да разубедя четящите дами и господа да се подложат на това безмислено страдание, при положение, че много по-леки режими (НВД, РБР) биха им свършили същата работа. Това “каквото и колкото” иска е несериозно. Представи си, че вземе та не зареди достатъчно въглехидрати? За мен този режим си остава безпочвено рискован за хора не гонещи срокове и нормативи. Просто не ме кефи да работя с допуски, ако ме разбираш...
Добре Image, какво би предложил 100гр. въглехидрат на ден. Само бих добавил, че за седем седмици, през повечето време (като изключим накрая когато бях на 0 въгл.) съм бил на малко по-малко от 100 гр. виглехидрат. Правеики 30 мин. кардио, а накрая 40 мин. със около 160 пулс всеки ден тренирайки тежко, и пак не можах да се изчистя така както трябваше. Следващият път ще е с по-малко въглехидрати и за подълъг период. Незнам твойте момичета как са успели да припаднат от диетата освен ако не са яли по 100гр. месо на ден :? .
27.04.05
20:22
Не, въпросните мацки не ги тренирах аз... Иначе нямаше да са на кето диета. НВД или РБР това е моя подход. Ще се видим на по “кисело мляко” някой ден и ще полафим за режими :).