Мнения препоръки относно режима ! От два месеца съм на него и резултат невиждам

14.01.11
22:06

7:00-7:30- 100 гр. финни овесени ядки + кофичка кисело мляко (0.1% Обезмаслено на My Day Fitness)+30-35 гр МЕД
8:00-BCAA + Протеинов Шейк (Whey)
8:30-треннировка
9:15-30 - Cell Mass
11:00-150 гр. Пилешко бон филе+100 гр ориз
15:50-100гр Пилешко бон филе + половин краставица
17-18h- Cell Mass
18-19h-150 гр Пилешко бонфиле +100гр ориз/картофи/или половин краставица
Преди лягане протеин (whey)

Тренирам:понеделник,вторник,четвъртък,петък

Темата беше редактирана от Тихомир Велев на 19.04.11 14:51.

Много слаба тема си пуснал, пич. Трябват доста разяснения. Искаш да качваш маса, така ли? На колко си години? Колко си висок? Колко тежиш? Имаш ли представа колко е процента на телесните ти мазнини? Каква ти е тренировката? От колко време тренираш? Какъв е грамажа на пилешкото? Изчислявал ли си колко калории трябва да поемаш? И врачки да сме, пак ще ни е трудно да намерим сами отговорите. ;)

15.01.11
10:28

Цел:ММ , На 16 години съм 54 кг 167см преди бях доста пълен около 70 кг лятото ги изчистих до 51-2 кг но пак имам мазнини исках да кача ММ за да почна сегоа след 1-2 месеца да чиста и да изкарам някаква мускулатура :Д Нисък съм и когато кача и 1 кг мазно се лепи на корема и гърдите .нямам представа колко % мазнини имам но смятам че са средно ниво имам и малко кожа за оправяне понеже 20 кг не са малко :Д тренирам от  6 месеца .Тренировката ми е следната
Понеделник:гърди+предно рамо
Вторник:Гръб+задно рамо
Четвъртък:ръце+кореме
Пет.:крака+корем

Мнението беше редактирано от Xristiqn на 15.01.11 10:31.

Дотук добре. За твойта височина килограмите са ти сравнително нормални, но ако са към 58-60 ще е малко по-добре. Става дума обаче да качиш мускулна маса :) Би ли описал и тренировките си подробно, защото това, което ти си написал е начина на раделяне на мускулните групи, но не показва начина ти на трениране. Може да се окаже, че тренираш прекалено тежко и не можеш да се възстановяваш. Лятото си изчистил прекалено много килограми. 20кг. За колко време ги свали? Cell mass креатин ли е (не разбирам от добавки)? Трябват ти около 2300-2400 калории, за да поддържаш теглото си. За да качваш ти трябват около 2600-2700, но при положение, че не знам в какви количества ти е храната, която ядеш, няма как да сметна дали ядеш достатъчно.

15.01.11
11:28

Яденето не е само въглехидрати, протеин и фибри (забравяш да ядеш мазнини, а те дават много енергия).
Килограмите ти са напълно нормални за яденето, което приемаш, а и като добавим, че си на 16г. - метаболизма ти е много бърз на тази възраст.
За този стаж 4 пъти да тренираш не е оптималното, по-скоро 3 пъти би било по-добре. Друг е въпросът какви упражнения правиш, по колко серии и повторения и т.н.

16.01.11
00:37

Я по-добре си напиши и тренировката, да видим дали там не куца нещо. И нещо като ти чета постовете не съм сигурен каква точно е целта ти, но ако търсиш маса, то трябва да увеличиш още малко въглехидратите или да добавиш малко мазнини, понеже като гледам отсъстват почти изцяло от менюто ти :)

Мнението беше редактирано от PullTheTrigger на 16.01.11 00:39.

18.01.11
18:24

казано от Hvanatema на 15.01.11, 11:28:

Яденето не е само въглехидрати, протеин и фибри (забравяш да ядеш мазнини, а те дават много енергия).
Килограмите ти са напълно нормални за яденето, което приемаш, а и като добавим, че си на 16г. - метаболизма ти е много бърз на тази възраст.
За този стаж 4 пъти да тренираш не е оптималното, по-скоро 3 пъти би било по-добре. Друг е въпросът какви упражнения правиш, по колко серии и повторения и т.н.

За мазнините съм абсолютно съгласен.Според мнозина основните източници на енергия са въглихидратите,но според последните клетъчно метаболични изследвания не е така.Мазнините дават около 80% от енергията при натоварване и 65%-75 в състояние на покой.Обяснява се с това,че при навлизането на въглихидратите в клетката под формата на АТФ организма произвежда повече ензими за трансформирането,докато при мазнините са значително по малко.Та по темата..изключително малко въглихидрати вкарваш,а и калорийте са ти малко.За да искаш да качваш калорийния баланс трябва да ти е положителен,а при тебе е обратното.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1