Кой протеин е най-добър заместител на месото ?

16.01.11
04:15

Здравейте.
Може ли да ми кажете кой протеин би бил най добър заместител на месото ? Знам че няма абсолютен заместител но нещото което би ми давало същите вещества горе долу.. Нищо не разбирам от химиите за това така малко хамалската подхождам :) Чувал съм че има суроватъчни протеини, изолати, казеин, някви матрици ала бала и кой знае още колко неща които са си цяла наука а нямам време да е уча.
В момента единствения по сериозен прием на протеин ми идва от 5 яйца след тренировка.. а искам нещо да приема и преди нея и евентуално вечер.. тъй като от някъде 4-5 месеца не ям месо и вече усещам липсата му като цяло...Започва да се губи плътноста на мускулите ми и ме дразни това :)
Който и сайт да отворя за добавки се набива това на очи “100% Whey Gold Standard” и гледам го хвалят в коментарите.. струва ли си наистина ?

И най важното което искам да питам е колко горе долу се пие ? Примерно с едно бидонче 5lbs ето такова http://www.optimumnutrition-bg.com/w3.html ако искам да го изпия за 2 месеца и се раздели на 60 дози да речем колко излиза едната доза като грама съдържание протеин в нея ? че нещо не мога да сметна ?

16.01.11
07:40

Една доза от този продук е 30 грама и съдържа 25 гр протеин. Мисля, че 5lbs са 167 дози.

HE

16.01.11
08:44

Суруватката не е точно за твоя случай.
Бих се огледал за матрица + амино. Аминото преди и след тренировка, а матрицата сутрин и вечер.
Матрицата ти осигурява по-продължителен приток на хранителни вещества от суруватката и обикновено е с по-високо и разнообразно белтъчно съдържание.
Синтракс матрикс погледни от към съдържание.

п.п. Мнението ти го давам като човек, който не обича и съответно рядко яде месо ;)

Мнението беше редактирано от head_hunter на 16.01.11 08:45.

16.01.11
08:54

Ааа така щом е 30гр. дозата ясно какви са били тея писаници 24гр и ала бала :) светна ми положението....то като се цъкнело върху картинката излизало меню с всичко ама кат не се сещам.... Иначе това 5lbs. излиза 75 дози ако е 30гр.

Ок имам един въпрос.. Този грамаж протеин които пише че е в една доза 24гр. равнява ли се на 7 яйчни белтъка които излизат и те толкова ? Мисълта ми е дали се гледа на изкуствения протеин като на естествения ? за да мога да си преценям кога кое да приемам...

Кое е по добре да се ядат яйца преди тренировка и протеин след нея или обратното ? И съотношението на протеина кога трябва да е по високо преди или след тренировка ?

пс.
head_hunter
, заедно сме писали... сега ще погледна и прочета за тези неща които предлагаш и ще питам ако има нещо неясно

Мнението беше редактирано от Manigga на 16.01.11 08:58.

16.01.11
09:25

По принцип никой протеин не може да замести напълно месото, но в твоя случай един матричен протеин ще ти помогне. Погледни Matrix и Myofusion, ако пиешпо доза на ден стигат за малко над 2 месеца. Час и половина-два преди тренировка ядеш яйца + въглехидрат, а след тренировката мед/банан/декстроза + протеина.

HE

16.01.11
09:27

Виж сега - не може да се сравнява храна с добавки. За това са добавки към храната.
Ако трябва да избирам между добавки и храна естествено, че ще предпочета храната.
Яж си и яйцата, но попрочети малко за усвояването та да си наясно кога да вкараш протеина.
Мляко, извара, сирене - също са добър източник на протеин. Вкарай някъкво по-разнообразно хранене.

п.п. Гледай и сравнявай съдържание на протеин в доза и брой дози за конкретна опаковка.

Мнението беше редактирано от head_hunter на 16.01.11 09:29.

16.01.11
09:34

Никога няма да си обясня какъв е смисъла да се пие протеин преди тренировката. Като изключим това, което производителите пишат на кутията си ( пийте протеин по 6 пъти на ден и по възможност за всеки случай да не изгубите някой грам мускул ), просто е разсип на протеин да го пиеш преди тренировката.

16.01.11
09:47

Разгледах ги тези Матрици и малко скъпичко ми идват но пък наистина звучат доста по добре така като са смесени няколко вида протеин вътре... мисля да пробвам този Syntrax Matrix… по ми допадна като реклама :) и по 1 доза дневно че 2 ще докарат до фалит :>
Мерси че ме ориентирахте че хал хабер си нямам.

А това Амино прочетох каква роля играе но малко ме е страх за черния дроб че не ми е в час много, много та да не го претоваря с толкова “синтетика” знам ли... Все пак може ли да препоръчате някое хубаво Амино ?

пс. пак сме писали заедно :D

Ами вижте сега... с храненето имам голям проблем и така съм го направил че почти нямам белтъчини освен яйцата.. Мазнините също са ми на минимум... та за това гледам да увелича протеина особенно преди тренировка и преди лягане защото тогава никъв го няма. Последно време преди тренировка съм на едни макарони със сирене или овесени ядки и ми е малко криво :) Иначе основните принципи на храненето са ми горе долу ясни... но явно организма ми не се разбира добре с днешната храна по супер маркетите и ми прави пъпки : ( Първо когато изключих месото и го замених с млечни продукти... стабилно извара, кисело и прясно мляко, кашкавал беш добре но и те са пълни боклуци и тях ги разкарах.. остана ми от млечните само прясно мляко с овесените ядки и честно казано нямам проблеми така без месо и млечни та това е историята ми и идеята за изкуствен протеин. Гледам на първо място кожата а след това мускулите :)

Мнението беше редактирано от Manigga на 16.01.11 10:01.

HE

16.01.11
09:51

казано от Manigga на 16.01.11, 09:47:

А това Амино прочетох каква роля играе но малко ме е страх за черния дроб че не ми е в час много, много та да не го претоваря с толкова “синтетика” знам ли... Все пак може ли да препоръчате някое хубаво Амино ?

По тази логика аз отдавна да нянан черен дроб, а и половината форум :D
Хубаво амино - виж гаспари, ултимейт нутришън и на оптимум 2222 м краен случай.
Матрикс можеш да си намериш и по-изгодно евентуално от това дето си гледал като цени.

16.01.11
10:06

Е то на здрав дроб няма проблем ама съм прекарал хепатит и за това се жаля ;) Ок, ще ги разгледам тези Амино пък ще видя... а протеина не ми се рискува да изгоря от някой по евтин магазин.. предпочитам от официалните доставчици па било и спо 10-20 лева по скъпо.

казано от Timon на 16.01.11, 09:34:

Никога няма да си обясня какъв е смисъла да се пие протеин преди тренировката. Като изключим това, което производителите пишат на кутията си ( пийте протеин по 6 пъти на ден и по възможност за всеки случай да не изгубите някой грам мускул ), просто е разсип на протеин да го пиеш преди тренировката.

Е защо всички казват че е хубаво преди тренировка да има белтъчини ? Никога откакто тренирам не съм залагал на висок прием на белтъчини преди тренировка а винаги след нея но гледам да увелича дневния прием за това... Единия вариант ми е сутрин ( преди тренировка), другия вечер, третия след тренировка и яйцата и протеина но не ми харесва така.. Все пак си е ясно че истинския белтък е по добър от изкусвения и за това мисля яйцата да са след тренировката а протеина преди :) Не знам... ще помисля но ако сложа яйцата преди тренировка безлтъчния прием ми остава само изкусвен след нея...

Мнението беше редактирано от Manigga на 16.01.11 10:19.

ВН

16.01.11
10:53

Суроватъчен изолат + глутамин + креатин + омега 3-6-9, хапче мултивитаминки и ще докараш състав по-добър от пилешкото. Ще ти е доста по-скъпо и няма да е толкова вкусно, но има начин да се замести.

16.01.11
11:07

Carnivor :)

16.01.11
11:49

казано от Владимир Недков на 16.01.11, 10:53:

Суроватъчен изолат + глутамин + креатин + омега 3-6-9, хапче мултивитаминки и ще докараш състав по-добър от пилешкото. Ще ти е доста по-скъпо и няма да е толкова вкусно, но има начин да се замести.

То цяла аптека майна.. ама нямам нито пари нито здраве за нея.. Зора ми е да изкарам още 2 месеца докато се стопли и после ще карам на домати и краставици :D

казано от Стоянчо на 16.01.11, 11:07:

Carnivor :)

Това е брутално :O като чета си е направо теле в кутия хаха.

Както и да е ще си взема “MATRIX 5.0 SYNTRAX” че най ми хареса пък каквото стане.

Мерси на всички :)

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1