Каква извара ядете и от къде я копувате?

Здравейте. Интересно ми е каква извара /производител/ ядете и от къде я купувате /ако се окаже много добра/. Аз засега съм почитател на изварата на Маджаров - 2.60лв.кг, продават я в едни “бомбички”. До преди време ядох и изварата на “Дядо Либен” - 2.40лв кг в по 500гр. разфасовки. - И двете ги продават в Била. Иначе си мисля, че по-хубавата извара е тази с по-гаден вкус, т.е. тази, която е по-суха, по-трудно се преглъща. :)

27.04.05
10:05

Така е. Колкото по-суха е и се рони, толкова повече белтъчини има за сметка на мазнините и водата. На мен наште ми взимат домашна извара отнякъде. Ако можеш и ти да си намериш отнякъде ще е най-добре.

27.04.05
17:10

А колко средно трябва да е маслеността и водното съдържание на изварата ? :roll:

27.04.05
18:48

Маслеността на изварата по принцип е в минимални граници, самата идея на изварата е че вече са отнети мазнините от млякото с което е направена. А понятие като “водно съдържание” за бг производителите мисля че не съществува :lol:
Във всеки случай колкото по-суха е в опаковката, толкова по-добре.

28.04.05
00:01

Аз взимам една... абе не мога дакажа, че е много суха, ама като вкарам половин кило и мисля, че набавям доста белтъци :). Купувам я от голям суепрмаркет, там продават насипна. Има и някаква пакетирана обаче мирише така, все едно в пакета има и 1 чорап /абсолютно безплатно- БОНУС!/ . :lol:

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1