11.01.11
21:55
От година и половина тренирам усилено краката си и правя кардио, но за ръцете си не правих нищо...и ето, че за Коледа получих като подарък дъмбели и започнах да разучавам различни упражнения и да ги прилагам върху себе си, с надеждата да открия най-доброто, като за начало с кг и половина :)
11.01.2011
закуска - портокали, билков чай с мед
упражнения за ръце:
флайс от полулег 10
сгъване на бицепс от седеж 2 х 10
последователно сгъване на бицепси от седеж 2 х 10
кик бек за трицепси 2 х 10
кофички 2 х 10
ножички 2 х 10
бързо ходене пеша /част от работата ми е свързана с ходене по задачки и затова я пиша/ - 30 мин
обяд: картофена крем супа, черен хляб 1 филия, редена салата
следобяд: билков чай с мед
вечеря: 2 филии пълнозърнест хляб, запечени картофи със зелен фасул 250 гр, 30 гр черен шоколад
кардио тренировка: 40 минути
Темата беше редактирана от milenita_81 на 11.01.11 22:34.
Здравей milenita_81,
Първо честит дневник и успех.
Това което аз виждам на пръв поглед е липсата на протеин в храненията ти. Не си споменала никъде и за това да попитам - вегетарианец ли си или просто така се е случило да нямаш животински продукти в храната си днес? Ако ще наблягаш на не животински продукти можеш да погледнеш ето тази статия http://www.bb-team.org/articles/3276_rastitelni-iztochnitsi-na-protein#axzz1AlYUFpCE. В противен случай добави към храната си месо, яйца, млечни продукти /за последните има и хора по-резервирани или чувствителни към тях, но аз си ги обичам ;)/
Само да вметна, че моето хранене не е от най-добрите примери за такова, но все пак мисля, че мога да ти дам някоя и друга насока.
Може ли също така да споделиш целите, които си поставяш?
12.01.11
20:51
здравей,
благодаря за проявения интерес от твоя страна към опита ми да си водя дневник :)
не съм вегетарианка,днес хапнах месо, а вчера просто такова ми беше менюто за деня, след понеделнишката лудница и хапване на тлъсти баници на крак поради липса на време имах нужда от нещо по лекичко :)
Месо хапвам по веднъж - два пъти седмично, млечни продукти също просто не чувствам необходимост да ям по често. Опитвала съм да си наложа да ям повече месо, но по начало си обичам по постните ястия. Моят хранителен режим също е далеч от съвършенството - определям като положително яденето на плодове, зелен4уци , бобови култури, ядки и т.н, но за сметка на това не ям често месо. изобщо не ям считаните за много полезни риба, морски дарове и соеви продукти - гадни са ми на вкус и това за мен е равносилно на мазохизъм :)Освен това съм фен на италианската кухня и червеното вино и се изкушавам поне веднъж седмично :)
Като цел съм си поставила стягане на мускулите - годинките си текат,трицепсите ми започват да увисват със страшна сила и трябва да се взимат мерки, от това, което правя за стягане на краката съм доволна в общи линии. При ръст 158 см и 49 кг не мисля че трябва да си поставям за цел да отслабвам, в общи линии с тези кг се чувствам добре.
Колко пъти седмично трябва да тренирам за ръце? За крака тренирам 2 пъти обикновено в 7цата и веднъж правя кардио, просто нямам повече свободно време,мисля да почвам и за корем да правя нещо, там все още нямам режим и чета и изпровам от време на време върху себе си.
С нетърпение очаквам препоръките ти :)
12.01.11
21:04
12-01-2010
закуска : мандарини, билков чай с мед
обяд: филия хляб, 2бр вегетариански кюфтета с половин порция салата от моркови и още половин салата от зеле, царевица и краставици
следобяд: чай с мед, шепа лешници
вечеря: панирано пилешко филе със салата от китайско зеле, домати и чеснов сос, шоколад 30 гр
днес почивам.
Здрасти,
От ника ти съдя, че си 81 набор. Ако е така, не би трябвало да имаш увисване на трицепса все още. Това може би се дължи на слаб мускулен тонус и/или неправилно хранене. На килограми може да си добре, но може би процентното ти съотношение мускул:мазнини в тялото не е добре. Прочети какво трябва да съдържа едно здравословно хранене и започни тренировки за цялото тяло, а недей да тренираш миниатюрни групички мускули. Всичко след това е следствие на тези двете: по-добър метаболизъм, повече апетит, по-жизнен вид, повече мускули и по малко увисване.
12.01.11
22:34
Да, съгласна съм че трябва да тренирам повече мускулни групи.
Относно увисването, което като се замисля не е чак толкова голямо, по-склонна съм да смятам, че е в резултат освен на това че не съм ги тренирала, е и на рязко напълняване и отслабване след това.Мускулите ми започнаха да увисват, защото имах здравословни проблеми преди няколко години, предписаха ми силни лекарства, които имаха като страничен ефект напълняване и качих 12 кг за 3 месеца! След като преустанових лечението си се върнах на предишните килограми, и 2 год си се подържам постоянни 49-50 кг, дори не качвам и през зимата.
Прочела съм доста книги за здравословен начин на живот, като се почне от автори, които са фанатици на тема храна и подържат избягването на консумация на месо и разделното хранене, до такива, които са много либерални, като мисля че като навици на хранене съм някъде по средата, но като че ли малко по-близо до първите.Старая се да се храня с прясна храна, апетит винаги съм имала,не съм боледувала сериозно откакто тренирам ,чувствам се по-жизнена и издържлива, и мисля че съм на прав път.
Благодаря за градивната критика :)
13.01.11
23:20
13-01-2011
след като разправията около ДДС-то е вече в миналото, реших да го полея с приятели на пица / един , максимум 2 дена в 7цата си хапвам от моите любими вредни храни :) /
закуска - няма,/поради липса на време/, чай с мед
обяд - вегетарианска пица 2 парчета
следобяд - шепа ядки, чай с мед
вечеря -вегетариански кюфтета със салата от зеле и моркови, вафла
течности - около 2 литра
ходене по задачки - половин час
30 минути упражнения за крака + 15 минути йога/програма на списание селф - това е първата част http://www.vbox7.com/play:de3ff9dd, другите 2 също ги има във вбокс/. Набелязала съм си още упражнения за краката, засега от тази програма съм доволна.
16.01.11
21:44
от 14ти януари до днес бях на гости и занемарих малко тренировките и здравословното хранене, но се възползвах от хубавото време и и ги замених с ходене пеша по 6 км на ден.
16-01-2011
закуска - ябълка, портокал и мандарини, билков чай с мед
обяд - кюфтета по чирпански, 2 филии хляб
следобяд - баница с локум / за пръв път пробвам такова нещо, в общи линии става :)/ горещ шоколад
вечеря - 2 филии с лютеница, картофено пюре / след прибирането оползотворявам остатъците от хладилника :)/
упражнения за ръце:
флайс от полулег 3 х 10
сгъване на бицепс от седеж 3 х 10
последователно сгъване на бицепси от седеж 3 х 10
кик бек за трицепси 3 х 10
балетен клек с гира / 5 кг / - 1 х 10 - като за начало толкова
кофички 2 х 10…. ей, разказаха ми играта направо :)
ножички 3 х 10
Сериозно се замислям дали да не заменя тежестите с по-тежки /2 кг/, понеже с тези на моменти ми се струват леки и определено чак след третата серия усещам напрежение....
30 минути упражнения за прасец и ханш + 15 минути йога.
Мнението беше редактирано от milenita_81 на 16.01.11 21:46.
17.04.11
11:28
резултатите ми 3 месеца по късно...
към упражненията ми за крака добавих упражнения за корем и с дъмбели.
започнах да правя 2-3 пъти в седмицата сутрин крънч коремни преси, и въпреки че нямам излишни мазнини забелязвам стягане
с дъмбелите си продължавам постарому - 2 пъти в 7цата, но тежестите вече са с 2.5 кг... тези , с които започнах са ми слабички, трицепсите и бицепсите също започнаха да се оформят, слабото увисване на трицепса почти изчезна.
може би съм стигнала равнище, където повече няма накъде да ходя надолу с кг и с мерки... явно само оформяне и още стягане ми остава :)
мисля да се запиша на йога следващия месец...
Мнението беше редактирано от milenita_81 на 17.04.11 11:31.